banner78
banner25

Akademi Rumeli 2'de veda!

İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen ve bu yıl ikincisi gerçekleşen Akademi Rumeli 2 Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen tören ile son buldu.

Edirne Halk Eğitim Merkezi ASO Müdürlüğü Mimar Kemaleddin Konferans Salonunda gerçekleştirilen kapanış törenine Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı

Doç. Dr. Kudret Bülbül, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin,İl Emniyet Müdürü Dr.Rahmi Baştuğ,Trakya Üniversitesi Rektörü Prf.Dr.Yener Yörük ve diğer ilgililer katıldılar.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan törende 8 farklı Balkan ülkesinden 150’yi aşkın üstün yetenekli genç Edirne merkezli olmak üzere kaldıkları süre boyunca yaptıkları etkinliklerin yer aldığı videoyu katılımcılara izletmesi ile devam eden program, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı

Doç. Dr. Kudret Bülbül’ün konuşması ile devam etti.Topluluğun yaptığı çalışmalar hakkında kısa bilgi veren Bülbül kendilerinin önlerine çok sayıda proje geldiğini ancak bunları seçerken çok kısa sürede kararlar verdiklerini belirterek “şimdi anlıyorum ki karar verdiğimiz projeler ile ilgili olarak bugün burada gördüğüm manzara beni fazlası ile memnun ediyor.Demek ki doğru bir karar vermişiz.Son on yıldır,Türkiye gerçekten ciddi bir değişim ve dönüşüm geçiriyor.Son on yılda Türkiye özgürlük çıtasını ç.ok yükseltti.İnsan hakları konusunda mesafeler kat etti. Komşuları ile ilişkilerini geliştirdi.Ama en önemlisi kendi tarihi,kendi insanı,kendi toplumu ile,kendi medeniyeti ile barıştı.”dedi.

Vali Dursun Ali Şahin ise yaptığı konuşmada her şeyin bir başlangıcı ve sonu olduğunu belirterek “sonlar sevinçtir sonlar zaman zaman hüzündür.Sizlerin gelişi bizim için bir sevinçti.Sizin dönüşünüzden dolayı hüzün yüklüyüz”diyerek programın çok verimli geçtiğini ve katkısı olanlara teşekkür etti.

Etkinliğe katılan katılımcılara birer teşekkür belgesi veren Vali Şahin ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül hatıra fotoğrafı çektirerek düzenlenen konseri izlediler.

Konserde sanatçı Erol Büyükburç sahne alarak nostalji rüzgarı estirirken,8 farkı ülkenin çocukları tarafından oluşturulan koro büyük ilgi gördü.Etkinliğin sonunda kapanış finali ise “Sev kardeşim elini ver bana” isimli şarkı ile sahne alan koro üyelerin söylediği şarkı ile bitti.Hep bir ağızdan söyledikleri şarkıyı ilgi ile dinleyen izleyiciler gençleri uzun süre alkışlamayı ihmal etmediler.


 

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30