banner78
banner25

AB Bürosu STK'larda!

Yeni dönem faaliyetleri kapsamında bilgilendirme toplantısı yapan Edirne AB Bilgi Merkezi yöneticileri basın mensuplarıyla bir araya geldi. Merkez Koordinatörü Elif Yardımcı buradaki açıklamasında, 2016 çalışmaları dahilinde önümüzdeki ay Edirne'de kadınların en fazla şiddet gördüğünün kayıt altına alındığı 10 ayrı mahallede 10 gün süresince gezerek bilinçlendirme çalışması yapacaklarını söyledi. Yardımcı, çalışma çerçevesinde içerisinde avukat, psikolog, psikiyatrist, pedagog ve eğitimcinin bulunduğu büyük bir TIR'la şiddet gören kadınların ayağına gideceklerini belirtti.

Edirne'de 2016 yılı itibariyle Valilik bünyesinden ayrılıp Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Ticaret Borsası koordinatörlüğüne geçen AB Bilgi Merkezi yöneticileri dün basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yeni dönem faaliyetlerini paylaşıp, projeler hakkında açıklamalarda bulunan Bilgi Merkezi Koordinatörü Elif Yardımcı, 2016'daki çalışmalarının çevre, mülteciler, insan hakları ve kadına karşı şiddetle mücadele konularını kapsadığını söyledi. Yardımcı ayrıca, önümüzdeki ay Edirne'de kadınların en fazla şiddet gördüğünün kayıt altına alındığı 10 ayrı mahallede 10 gün süresince gezerek bilinçlendirme çalışması yapacaklarını ifade etti.

ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren ve Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fedai Canım'ın da katıldığı toplantıda Edirne AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Elif Yardımcı merkezin yeni dönem çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Merkezin AB kültürünü yaygınlaştırmak ve bunu halka indirgemek için çalıştıklarına dikkat çekerek şöyle konuştu;

“AB bize diyor ki; '2016 yılı itibariyle benim önceliklerim çevre, mülteciler, insan hakları ve kadına karşı şiddetle mücadele'. Bu konularla ilgili halkla biraraya gelip etkinlikler düzenlememiz isteniyor. İşte biz yeni dönemde neler yaptık bunu anlatmak istiyorum? Mesela 9 Mayıs'ta bir AB günü kutladık. Türkiye-Bulgaristan-Yunanistan'dan gelen bisikletliler Edirne Saraçlar Caddesi'nde bir festivale dahil oldular. Aslında bunun da altında yine bir mesaj vardı. Bunun altında çevreyi kirletmeden, bisikletlerle, elektrikli araçlarla insanların ulaşımının sağlanacağı ve bu kültürün yaygınlaştırılmaya çalışılması yatıyor.

Ardından çevre temasında anaokulundaki çocuklara kutlu gösterimi düzenledik. Ramazan ayında geri gönderme merkezinde 400 mülteciye iftar verdik. Öte yandan önümüzdeki ay çok büyük bir etkinliğimiz var. Edirne'de şiddet gören kadınların ayağına gidiyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'yle ortaklaşa bir etkinlik yapıyoruz. Büyük bir TIR, içerisinde avukatı, psikoloğu, psikiyatristi, pedagoğu ve eğitimci, hepsini topluyoruz ve kadınların en fazla şiddet gördüğünün kayıt altına alındığı 10 ayrı mahallede 10 gün süresince gezerek, kadınlarımızı bilinçlendirmeye yönelik 10 gün süresince çalışacağız.”

Uzun vadeli faaliyetler hakkında bilgi veren Yardımcı'nın ardından konuşan ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren de; “Bizim buradaki amacımız ülkemizin AB'ye giriş sürecinde AB değerlerini halka anlatmak ve bu süreçte ne gibi çalışmalar yapabiliriz, bunlarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz yıldan beri bir kaç faaliyeti oldu büromuzun. İnşallah bundan sonraki süreçte hem bölgemizde hem de Edirnemiz'de AB Bürosu vasıtasıyla hizmetleri sunmaya devam edeceğiz. Bu bürolar Türkiye'nin sadece 20 ilinde var. Bunların bir tanesi de Edirne'de. Bu da Edirne için bir değerdir” diye konuştu.

AB'nin Türkiye için önemli bir hedef olduğunu söyleyen Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fedai Canım ise; “Dolayısıyla uzun ince meşakkatli bir yolda yürüyoruz. AB süreci böyle bir süreç. Bizler Edirne'de bir Avrupa kentindeyiz esasında. Coğrafi olarak Avrupa'ya en yakın yerdeyiz ve dolayısıyla bunun da önemini biliyoruz. Bilgi merkezi artık sivil STK'lar dediğimiz kurumlara devredildi. Dolayısıyla halka ulaşmada kendini anlatmada biraz daha hızlı bir tempo olabilir. Bunun ilk aşamasında da tabiiki basının büyük önemi var. Bu nedenle ilk toplantıyı basınla yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30