banner137
banner25

60 gün sonra gelen sağanak!

60 gün aradan sonra Edirne’de sağanak yağış etkili oldu.Yaklaşık 30 dakika süren sağanak yağış kentte bir çok cadde ve sokağın oluşan su birikintilerinden dolayı kapanmasına neden oldu çok sayıda araçta oluşan su birikintilerinde mahsur kaldı.

Akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış yaklaşık 30 dakika sürdü.Hava sıcaklığının 38 dereceyi gösterdiği Edirne Kent merkezinde havanın bulutlanması ile birlikte başlayan sağanak yağış rüzgarında etkisi ile hızını arttırdı.Aralıksız yağan yağış sonrasında araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu caddelerde vatandaşlar yürümükte zorlanırken araçlarda biriken su birikintilerinden geçmekte zorlandı,suyun derin olduğu bazı yerlerde ise çok sayıda aracın sürücüsü ile birlikte araç içinde mahsur kaldığı görüldü.Edirne Belediyesine bağlı itfaiye ekiplerinin mahsur kalan araç sürücülerine ve araçlarına müdahale etmesi sonrasında araçlar bulundukları yerlerden çıkarıldılar.

Meriç nehrinin üzerinde bulunan tarihi Meriç köprüsü ise bu defa araçların geçişine izin vermedi.Yağmur sularını tahliyesini sağlayan giderlerin yağışın şiddetine cevap verememesi sonrasında körpü üzerinde yaklaşık 50 cm yüksekliğinde su birikintisi oluştu.Yunanistan’a açılan kara sınır kapısınında bağlantı yolu özelliğini taşıyan Meriç köprüsünde yaklaşık 30 dakika süre ile araç geçişine izin verilmedi.Köprü üzerinde kalan bir araca ise itfaiye ekipleri müdahale ederek bulunduğu yerden çıkardılar.

Atatürk Bulvarı ise yağan yağış sonrası ise araçların geçişlerinde zorluklar yaşanmasına neden oldu.Bir AVM’nin önünde biriken su sonrasında araçlar mahsur kalırken bazı vatandaşlarda suyun çekilmesini AVM içinde kalarak beklediler.

Sadık Ahmet Caddesi ile Kutlutaş polis lojmanları civarındada park halindeki bazı araçlar suyun içinde kaldılar.Fatih Mahallesindeki yol üzerinde meydana gelen çökme sonrasında ise yol araç trafiğine kısmi olarak kapatıldı.Alçak kesimlerde kalan bazı evlerden ise su baskınları yaşandı.İtfaiye ekipleri kurdukları motopomplar vasıtası ile suyu kısa sürede tahliye etmeyi başardılar.



banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30