banner78
banner25

58 bin 237 öğrenci ders başı yaptı!
 Edirne'de ilköğretim haftası kapsamında 2014-2015 eğitim-öğretim yılı ilk günü 58 bin 237 öğrenci için ilk ders zili çalarken, hafta etkinlikleri ve yeni öğretim yılı açılışı kapsamında ilk olarak Atatürk anıtında daha sonrada Vali Dursun Ali Şahin'in katılımıyla Trakya Birlik İlkokulu'nda bir program düzenlendi.

Tüm Türkiye'de dün öğrenciler yeni eğitim-öğretim sezonuna başlarken Edirne'de de dün 4 bin 20 öğretmen eşliğinde 290 okulda 58 bin 327 öğrenci ders başı yaptı. 1354 öğrencinin okul öncesi, 6797 öğrencinin ilkokul 1'inci sınıf, 4135 öğrencinin ortaokul 5'inci sınıf ve 4975 öğrencininde ortaöğretim 9'uncu sınıfa kayıt yaptırdığı Edirne'de 2014-2015 eğitim-öğretim yılı Atatürk anıtında gerçekleştirilen bir törenle başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Uğur Ergin'inde katıldığı tören il Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan'ın anıta çelenk sunmasıyla sona erdi.

İlköğretim haftası ilk gün etkinlikleri anıttaki programdan sonra Trakya Birlik İlkokulu'nda Vali Dursun Ali Şahin'in katılımıyla gerçekleştirilen bir programla devam etti. Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan programda daha sonra Trakya Birlik İlkokulu öğrencilerinin sunduğu halk oyunları gösterisiyle devam ederken 4'üncü sınıf öğrencisi Emre Kula'nın “İlköğretim Haftası” şiirini okumasıyla sürdü. 4'üncü sınıf öğrencilerinin 1'inci sınıf öğrencilerine hoşgeldin çiçeğini vermesiyle devam eden programda daha sonra 4'üncü sınıf öğrencisi Eylül Erata öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Erata buradaki konuşmasında okulun hayata hazırlanış değil, hayatın ta kendisi olduğunu söyledi. Erata şöyle konuştu:

“Milletin çağdaş yaşaması için yaptığı yeniliklerle tahta başında verdiği ilk dersle eğitiminin ve bilginin önemini yüreğimize kazıyan büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk 'Hiçbirşeye ihtiyacımız yok, yalnız birşeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak' demiştir. 2014-2015 eğitim-öğretim yılının Trakya Birlik İlkokulu ve güzel yurdumuzun tüm okulları başarı, dostluk, aydın ve mutlu günler getirmesi dileğiyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

HÜSEYİN ÖZCAN: “EĞİTİM EN ÖNEMLİ HEDEFTİR”

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ise törende yaptığı konuşmada eğitimin milletin her bir ferdinin büyük bir inançla yürüdüğü en önemli hedeflerden biri olduğunu söyledi. Gelişimiş toplumların eğitim geleceğini büyük yatırımlara yaparak gelişimlerini ve ilerlemelerini sürdürdüğünü ve yatırımın eşyaya değil insana yapıldığında anlam kazandığını vurgulayan Özcan şöyle devam etti:

“İnanıyorumki bugün herbirinizin yüreği aynı umutlarla çarpmakta, hepinizin yüzünde aynı umutların parıltıları dolaşmaktadır. Çünkü ideallerinize bir adım daha yaklaştığınız yeni başlangıçları yaşıyoruz, aynı heyecanı paylaşıyor ve aynı hedeflere yürüyoruz. Toplumumuz, değerli öğretmenlerimizin elinden yayılan ışık ile aydınlacaktır. Amacımız ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Geleceğin güvencesi, sağlam temellere dayalı bir eğitimdir, eğitim ise öğretmene dayalıdır' sözünün rehberliğinde geçmişin birikimini geleceğe taşıyacak donanıma sahip idealist, çalışkan ve üretken gençler yetiştirmektir. Bu süreçte kuşkusuz en büyük görev, öğretmenlerimizin yanında, çocukları için hiçbir fedakarlıktan çekinmeyen velilerimize düşmektedir. Eğitimde başarı ancak tüm paydaşların üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesiyle gerçekleşebilir.”

UĞUR ERGİN: “AMAÇ ÜRETKEN VE MUTLU BİREY YETİŞTİRMEK”

Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcisi Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Uğur Ergin ise hükümetin 10'uncu kalkınma plânındaki temel amacın üretken ve mutlu bireylerin yetişmesi olduğuna vurgu yaparak: “Bilgi toplumunun gerektirdiği teknolojik imkan ve donanım birey ve topluma kazandırılırken 'İnsanı yaşatki devlet yaşasın' politikası ana tema olmuştur. Eğitim konusunda artık birinci öncelik, milli ve manevi değerlerine bağlı, evrensel değerleri özümsemiş bir öğrenci profilinin yetişmesi için eğitim müfredatı ve gerçek değerler eğitiminin oluşturulmasıdır. Bu bağlamda bizi biz yapan, bizi başkalarından ayıran, bize has önceliklerimizi bizden sonraki nesillere aktaracak olan tüm öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve yöneticilerimizin yeni eğitim-öğretim yılını kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

VALİ ŞAHİN: “ÇALIŞMAYI İHMAL ETMEYİN”

Törende son olarak konuşan Vali Dursun Ali Şahin, Türkiye'deki eğitim zenginliğine işaret ederek, “Değerli veliler, sizlerde bir gün öğrenciydiniz, bugün böyle oldunuz. Bu çocuklarımızda bugün böyle ama 20-25 sene sonra onlarda sizler gibi olacaklar. O vesileyle bu günler tatlı günlerdir. Türkiye'de bugün 16 milyon öğrenci var. Bizim bu zenginliğimiz inşallah geleceğe aktarıldığında gerçekten büyük bir kaynak olduğunu göz önünde bulundurmamız lazım. Ben bugün çok memnunum. Bizim zenginliğimiz, bugünün küçükleri yarının geleceğin büyükleri, valileri, genel müdürleri, daire başkanları, il müdürleri. Biz yerimizi onlara bırakacağız. Tabi onlara bırakırkende onlardan çok çalışmalarını isteyeceğiz. Ben diyorum ki, sevgili çocuklar oyun oyundur, oyunda zamanında olur ama siz şunu bilmelisiniz ki çalışmayıda daha ileri gitmek için hiçbir zaman ihmal etmeyeceksiniz” şeklinde konuştu.

Tören daha sonra sona ererken Vali Şahin, Bakanlık Temsilcisi Uğur Ergin ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan öğrencileri sınıfta ziyaret ederek Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderilen kitapları dağıttı. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30