banner78
banner25

1923 pehlivan kayıt yaptırdı!

24-25-26 Temmuz 2015 tarihleri arasında yapılacak olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine kayıt yaptıran pehlivan sayısı belli oldu.

Mimar Sinan Kapalı Spor salonunda yapılan kayıtlara Türkiye’nin değişik illerinden gelen 1923 pehlivanın kayıt yaptırdığı öğrenildi.24 Temmuz 2015 Cuma Sabahı ilk güreşlerini yapmak üzere sahaya çıkacak pehlivanların üç gün sürecek olan müsabakalarında yine yeni bir sayı rekoru kırıldı.Geçen yıl 1725 pehlivan ile kırılan rekor bu sene  55’i başpehlivan olmak üzere 1923 pehlivan ile yeni bir rekor olarak tarihe geçti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise 1923 rakamına istinaden attığı tweet ile rakamın çok büyük tesadüf olduğunu ve Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü tarihinin olmasının kendileri için ayrı bir önemi olduğunu belirtti.

Edirne Belediyesi tarafından gelen tüm pehlivanlara ödenen yollukların ise 1 milyon TL tuttuğu ve paranın tamamının Belediye kasasından ödendiği belirtildi.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30