banner78
banner25

112 ekiplerine saldırdılar!

Dün gece yarısı yaşanan bir olaya gitmek üzere komuta kontrol merkezinden çıkış yapan 112 ekipleri,hayat kurtarmak için geldikleri olay mahallinde hasta yakınlarının saldırınsa maruz kaldılar.

Olay Menzilahır mahallesi Berkuka sokak üzerinde yaşandı.Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı mahallede iki aile arasında kavga çıktı.Çıkan kavgada silahlar konuşurken,ateşlenen silahlardan biri karşı ailenin bir ferdinin başından ağır şekilde yaralanmasına nede oldu.Olay yerine gelen 112 ekipleri yaralıya ilk müdahaleyi yaparak ambulansa aldıkları esnada,yaralı hastanın yakınları 112 çalışanları ve araca saldırarak araçta hasara yol açtılar.Ambulansa tekme ve yumruk atan hasta yakınları aracın arka camını kırarken,kopartasın da hasar oluşmasına neden oldular.

Yaşanan gerginlik sırasında hastaya müdahale etmeye çalışan ve olay mahallinden uzaklaşarak vakayı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi acil servisine yetiştiren 112 ekipleri bugün yaşadıkları olayı anlatarak olayı kınadılar.

İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu yaptığı açıklamada 112 acil servisinin ülkenin tamamında 7-24 esasında çalışarak sağlık hizmeti verdiğini belirterek 112’nin bir kamu hizmeti olduğunu hatırlattı ve “biliyorsunuz zaman zaman şiddete maruz kaldığımız bir gerçek.Edirne’de de dün gece yaşanan olayda arkadaşlarımız ve araçları şiddete maruz kalmışlar.Arkadaşlarımız tüm olumsuzluklara rağmen vakaya müdahale etmiş ve hastayı bırakmayarak hastaneye yetiştirmişlerdir.Bu saldırıyı kınamak için buradayız.Vatandaşlarımızın 112 ekiplerine daha duyarı,daha dikkatli ve daha içten davranmaların bekliyoruz.Çünkü biz onlar için oradayız,biz hayat kurtarmak için oradayız”diyerek bir daha bu tür olayların yaşanmaması dilediler.

Olayı anlatan Paramedik görevlisi ise olay yerine gittiklerinde olay yerinin çok kabalık olduğunu ve hasta yakınlarının acite bir durumda olduğunu ifade ederek ambulanstan inmeden araçlarına saldırmaya başladıklarını ve yaralı şahsa müdahale ederken bile aracın arka camını kırdıklarını kaydederek yaşadıkları psikolojik baskıyı anlattı. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30