banner78
banner12

Ne derseniz deyin! Tombala deyin,torpil deyin ne derseniz deyin.Ak Partinin birinci sıra adayı sürprizinde ötesinde Şemsettin Emir oldu.Hemde hiç beklenmediği ve beklemediği halde oldu.

Partinin kurulduğu günden buyana,tabandan tavana kadar her kademesinde görev aldı.Yılmadı,yıkılmadı,kenara çekildi,bekledi,sabretti ve “elbet bir gün”dedi durdu.Büyük bir beklenti içinde olmadı.Tek istediği partisinin ülke genelinde başarılı bir siyaset sürdürmesinin Edirne’de, yaşadığı ilde de olmasını istedi.Ama olmadı! Adaylık yarışında parti genel merkezinin görüşüne her zaman saygı duydu.Kızdı,küstü,kırıldı,dışlandı ama hiçbir zaman Ak partili olma sevdasından vazgeçmedi.Varsa, yoksa “Tayyip Erdoğan”dedi.Partisinin yerel idarecilerini kendisi bile il yönetiminde olmasına rağmen hep eleştirdi. “Bunlardan bir halt olmaz” dediği anlar oldu.Parti yönetimi zaman zaman kendisini istenmeyen ada ilan etti.Çamlık parkı kulislerinde kendisine “cüzzamlı” gibi bakanların karşısına dikildi,onlara insanlık dersi verdi.

Yüzüne gülen,arkasından filmler çeviren bir çok kişiyi silmek,kin gütmek yerine arsına mesafe koydu ama her zaman elini uzattı ve Allah’ın selamını üzerlerinden eksik etmedi.Bu zorlu günlerinde yanında bir elin beş parmağı kadar az insan oldu.Yan yana gelmemek,kendisi ile görünmemek için kaçanlar,alay edenler,konuşanlar,dedikodu üreterek fitne fesat hesapları güdenleri her zaman için bir kenara not etti.Sinirli,öfkeli,dilinin kemiği olmayan,doğru bildiğini dosdoğru söyleyen,elleri cebinde olan ve heybetli kişiliği ile Ak partinin özlediği teşkilat yapısına kavuşacağı günü sayan adam oldu…

Ve o gün geldi çattı….Aday isimleri açıklanacağı ana kadar belki kendisinin bile bilgisi yoktu ama adı açıklandığında,yukarıda saydığım ve kendisine cüzzamlı muamelesi yapan çıkarcı takımı herkesten önce Emir’in yanında yer alarak “ağabey bir emrin var mı?” dedi.

Yahu ne üç kağıtçı adamlarsınız be! Ulan daha düne kadar adama söylemediğiniz laf yoktu, şimdi “ağabey bir emrin var mı?” diyerek yalakalığın kralını yaparak en baba Ak partiliden daha çok Ak Partili olup,araçlarınızı donatıp ellerinizi göğe açıp dualar ediyorsunuz…Neyse bakalım onlar kendilerini biliyor…

Şemsettin Emir’in en kısa sürede etrafından dolaşan ve bilmem ne sineği gibi olan bu adamları savuşturması lazım.Alacağı oylar kadar çevresindeki bu adamlar yüzünden kaybedeceği bir o kadarda oy var….Yanında olan ve onu hiçbir zaman yalnız bırakmayan dava arkadaşları ile yoluna devam etsin ona yeter artar bile.

Allah yolunu açık etsin ve Milletvekilliği şimdiden hayırlı uğurlu olsun….Edirne özlediği Milletvekiline kavuşacak.Edirneli olarak Ankara’da Edirne’yi en iyi şekilde diğer seçilen Edirneli vekil arkadaşları ile birlikte temsil edecek.

Edirne’nin bozulan bürokrasisine,gevşeyen bürokratlarına,arkasını sağlam sanan yağdanlıklara kısa süre içinde bir balans ayarı çekeceğine adım gibi eminim…

Öyle bir bürokratı bir köyün,bir köylünün, bir vatandaşın işi için rica minnet aramayıp, “bu işi yap.Bana da yaptım diye bilgi ver” diyecek kadar erdemli olduğunu hepimiz biliyoruz.

Herkes haddini bilecek! Edirne için yasaların uygun gördüğü ölçüde değil daha fazlasını yapmak için çalışacak.Şemsettin Emir’de Ankara’da masaya vurduğunda sesi Edirne çok net bir şekilde duyacak…Her ne kadar işine gelmeyenler duymasa da; “Anlayana sivrisinek saz,anlamayana davul zurna bile az”diyeceğiz ve gölge etmemelerini bekleyeceğiz.Allah yolunu açık, kendisinide Edirne’me hizmet eri eylesin….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.