banner137
banner12

Ne Valiler gördüm, ne Valiler geçirdim! Her birinin öyle yada böyle Edirne’ye az yada çok katkısı olmuştur.Ancak kaybeden her zaman Edirne olmuştur.Sonuçta bir kamu görevini yerine getirmek adına tayin ile atamaları yapılan valiler; geldikleri kararnamelerle gidiyorlar.Bu gidişler kimi zaman görev yaptıkları kentte hayal kırıklığı ile karşılanıyor, yada birileri bu gidişlerde zil takıp oynuyor.

Son üç vali için konuşmak gerekirse,Mustafa Büyük,Gökhan Sözer ve Hasan Duruer için bunları söylemek mümkün.Ancak bu üç isim için Edirne’de ki görev yaptıkları süreye bakmak gerekirse ortak olan bazı yönleri dikkatimizden kaçmıyor.Üçü içinde, geri kafalı olan bazı zihniyetler “bunlar Ak parti valisi”deyip eleştirilerini hat safhada yapmış,ancak gidişlerine Ak partinin vesile olduğunu öğrenince şaşıp kalmışlardır.

İşte bu üç vali kalış sürelerine bakılırsa ortalama iki yıl.Yani en verimli olacakları zaman dilimine gelmişken sırf birilerinin ayaklarına bastıkları gerekçesi ile tayinleri yine Ak partililer tarafından çıkarılmıştır.

Geçtiğimiz günlerde çıkarılan bir kararname ile Edirne Valisi Hasan Duruer’in merkeze alındığını hepimiz öğrendik.Kimi zil takıp oynadı,kimi bu durumu ciddi manada içerledi.Geldiği gün hızlı başladığı icraatları ile tanınan ve tarih kenti Edirne’miz için elini taşın altına sokan bu isim aslında çok kişinin tavuğuna kış demiş,yanlış giden işlerin üzerine kararlılıkla yüklenmiş,tabir yerindeyse kendisine yanlış işler yaptırmak isteyen veya “bizi görme” diyen siyasi iradeye adeta dik durmuştur.

Edirne’nin Balkan coğrafyası üzerindeki yerini konumunu dosta, düşmana hatırlatmış, Osmanlı döneminde nasıl Edirne adı Balkanlara kazınmışsa bugün dahi adının yeniden hatırlanarak gündeme gelmesini Balkanlara yaptığı ziyaretlerle başarmıştır.

Bilindiği üzere Mardin valiliği döneminde merkeze alınan Hasan Duruer kızak dönemi sonrasında Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu’nun Edirne’ye faydalı işler yapar düşüncesi ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan talebi üzerine Edirne’ye gönderilmişti.

Ak Parti İl Başkanı Müjdat Kahve ve Sağlık Bakanı ile birkaç ismin daha olduğu bir ortamda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “biz bu valiyi istityoruz”talebi iletilmiş Başbakan ise “bakın bu vali zamanında Mardin il teşkilatımızla sorunlar yaşadı.Sıkıntılı bir süreç oldu.Çalışkandır,dürüsttür.Ancak sorun yaşarsanız sakın ola ki benim kapıma gelip bu Valiyi alın falan demeyin”demiştir.

Çünkü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun İstanbul Ak parti İl Başkanlığı döneminde Vali Duruer o dönemde Avcılar kaymakamı olarak görev yapmakta ve kredisinin buradan geldiği bilinmektedir.

Hasbel kader Edirne’ye atanan Duruer geldiği gün Ak Parti il yönetiminin bazı üyeleri ile ters düşmüş en başta İl Başkanı ile bir türlü anlaşamamış ve sorunlar baş göstermişti.Ankara’ya gidip “bu Valiyi alın”demek biraz zordu elbet.Başbakan’ın söyledikleri akıllarındaydı ancak bir formül bulunmalıydı.

Nitekim Başbakan’ın son Edirne mitinginde Baş danışman ve Keşan ÇOCUĞU Yiğit Bulut markaja alınmış ve Vali Hasan Duruer konusunda (adı bende kalsın) bir kişi tarafından acayip şişirilmişti.Ve öyle yada böyle zaman içinde Valimizin adı kararnameye yazdırılmış ve merkeze alınması sağlanmıştı.

Kim ne derse desin.Adam gibi adam olan Vali Hasan Duruer’e bu konuda haksızlık yapılmış ve Edirne’nin kaybetmesi sağlanmış hatta Balkanlar öksüz bırakılmıştır.Şimdi sorarım neredesin Başbakan,neredesin Sağlık Bakanı.Edirne’nin ayağına sıkmak için nedir sizin bu derdiniz?Hizmet edecek insanlarında heveslerini kursağında bırakıyorsunuz,vatandaşında beklentileri boşa çıkarıyorsunuz.Yazıklar olsun….

Yahu millet,in valileri 4 yıl ortalama ile görev yapıyor  Ak Parti iktidarında özellikle Edirne’de bu ortalama 2 yıl ile sınırlanıyor.Hayırdır ne oluyor?Sırf birilerinin kişisel beklentileri ve egoları olmadı diye mi bunlar yapılıyor?Başarısızlığın faturası il başkanı ve onun askerleri yerine neden bir Valiye kesiliyor?

Şimdi Balkanlar politikası sil baştan.Orada yapılan yardımlar, insanlara Devletin gücünün yanlarında olduğunu göstermeler hep boşa gitti.

Gelen gideni aratır Ata sözünü çok söyleyeceğiz.İki ağaç kesme ile milletin kafasına bazı şeyleri sokanlar,kanunsuz işler yürüyor diye müdahale eden valiye müdahale etmek isteyenler, “sen bunları görme işini yap” diyenler.Ne oldu? Üç kuruş haramınız için Edirne’nin helalini ve geleceğini adeta yok ediyorsunuz.Ama şunu bilin ki; sizden bir cacık olmaz.Millet gider aya biz kalırız hep yaya.Olan yine Edirne’ye oldu….Birilerini koltuklarından edeceğinize o koltukları bırakında adamlar otursun….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.