banner78
banner12

Zaman zaman üniversitemiz ile ilgili eleştirisel yazılarım olduğu doğrudur….Bunun sebebi üniversitemizi karalamak değil,üniversitemizi yöneten kişilerin bu işi yapamadığını vurgulamaktır.Bir gazetecinin eleştirisel yazılar yazması kadar olağan bir durum olduğu gibi,eleştirilen kişinin de bu durumu olağan karşılamasının doğal olması gerekmektedir.lakin bizim üniversite yönetimi bırakın eleştirilmeyi adının dahi dudaklar arasında yer almasını istemiyor.

Sevgili Rektör Erhan Tabakoğlu ile aramızda bir sorun olduğu düşüncesine hakim olanlar ve bu yazıları sırf bu yüzden yazdığımı düşünenler önce sayın rektör’ün yasakçı zihniyetine bakacaklar,dahası iktidar yanlısı olanlar varsa Cumhurbaşkanımıza ağza alınmayacak laflar söyleyen ve 15 Temmuz hain darbe girişimini eleştiren ve daha ileri giderek “yapma-etme” şeklinde uyarmamıza rağmen Cumhurbaşkanımızın bir suikast sonrası öldürüleceğini söyleyen kişiye üniversite çatısı altında plaket vererek bunu fotoğraflatıp bu anı ölümsüzleştirmesine bakacaklar….

Benim gözümde o Bulgar profesöre üniversite ziyareti anısına plaket veren kişi,düpedüz Bulgar profesörün söylediklerine destek olmuş demektir….Eleştirilerimin bir kısmı bu yüzdendir.Bir kısmı ise hastanenin içler acısı durumudur…

Sayın rektör ilk yazım sonrası ortalığı ayağa kaldırmış, hukukçularını derhal toplamış “ne gerekiyorsa yapın” talimatını vermiş!

Bulgar profesöre plaket verme konusunu haber etiği çerçevesinde nal gibi belgesi ile haber yaptım diye ceza verdirdin.Ama bunu geri alacağıma hiç ama hiç şüpheniz olmasın! Bu ülkede hukuk varsa,bir gazetecinin yaptığı bu habere yerel mahkeme ceza veriyorsa,bir üst mahkeme “bunda bir yanlış var” diyerek mutlaka davanın iadesini yapacaktır.Devir sizin devriniz hocam…Hakta,hukukta sizde yana sanıyorsunuz ama yanıldığınızı göreceksiniz.Yüce mevlam hak gaspı yapanlara en kısa sürede cezası verecektir…

Dediğim gibi benim derdim hastanede yaşanan olumsuzluklar.Borç batağında olmadığınızı çıkıp açıklayabilir misiniz?

Hastaneye her türlü malzemeyi tedarik edebildiğinizi ,ameliyatları sorunsuz bir şekilde yapabildiğinizi anlatabilir misiniz?

Atamalarını yaptığınız birçok personelinizi hakkaniyet çerçevesinde hak gaspı yapmadan atadığınızı anlatabilir misiniz?

Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kadın ölüleri yıkayan kadın ölü yıkayıcısı emekli olduğu için; kadın ölüleri yıkayacak kadın ölü yıkayıcınız  Tıp Fakültesine alınamadığı için ölüler Edirne Belediyesi ölü yıkacısına yıkatılmaktaymış...Doğru mu değil mi?Doğruysa bu ayıp size yakışır mı?

Şerbet evinin maksadı bedir?Ailenize ve yakınlarınıza özel hizmet mi vermektedir? Yüksel usta mesai almakta mıdır almamakta mıdır?

Ödüllü sağlık müzemiz yarın öbür gün hayvanat bahçesi ödülüne layık görülürse bunda payı olanlar hakkında düşünceniz ne olacaktır? Kaldı ki pit bul dövüş salonu olma yolunda emin adımlarla ilerlediği bilgiler tarafımıza iletilip duruyor.Bunla ilgili bir önleminiz var mıdır? Yada talimat verme imkanınız var mıdır?

Elbette kadrolaşacaksınız! Kendi ekibinizi kuracaksınız! Lakin kurduğunuz kadroların bir akademik kariyeri olması sizin için önemli değil mi? İllaki kriterleriniz olacak.Ama bu kriterler birilerinin talimatı ile değil,o kişilerin başarısı ile olsun….

Bu aralar, hele ki yazılıp çizilenlerden sonra kadrolarınızda bir daralma olmuş.Önüne gelen izne çıkmış.Sadece ben değil bir başka şahsiyette satırlarında sıkça sizden ve sizin yönetiminizden bahsediyor.

Sevgili hocam üniversite yönetmek,her baba yiğidin harcı değildir.Belki iyi bir baba olabilir,24 saat evladınızın arkasından koşturabilirsiniz.Amma hastaneyi ve üniversiteyi doğru yönettiğiniz tartışılır…

Alemin rektörü hastanelere gece baskını yapıyor,siz ise geçen yazımda belirttiğim konut zengini olduğu iddia edilen personelinizi makam aracınızda taşıyorsunuz.Bu ne bağdır anlamış değilim…Ben araştırın derim.İddialar yenilir, yutulur cinsten değil….

Ha bu arada aklıma takılmışken sorayım dedim? Üniversitenin tesislerinde kullanılan malzemelerin faturalandırılması dikkatimi çekti.Faturaların personelinize ait olduğu iddiası var.Doğru mu değil mi bir bakın derim?

Sizle ilgili güzel yazılarım olacak.Yazı dizilerime işlerimin yoğunluğu nedeni ile zaman fazla ayıramıyorum.Ama inanın bir sonraki yazımı merakla bekleyeceğinizi eminim.Şu yaz tatili bir bitsin,herkes işinin başına dönsün,belgeler akmaya başlasın,eksik bilgileri yerine oturtayım,işte o zaman dadından yenmeyecek be hocam…..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.