banner78
banner12

Ha bugün,ha yarın oldu, olacak derken Edirne’de Ak parti siyasetinin yerinde saydığını,hatta gerilediğini söylemek mümkün.Yapılan yatırımlar,Edirne iline getirilen hizmetler belki hepsi önemli ama bunların sandığa yansıması maalesef ama maalesef kocaman bir sıfır!

Şimdi bazı Ak partililer beni eleştirecek ama; bu kadar icraata,sandık bu rakamları veriyorsa oturup düşünün derim ben!

Yıllarca yapılan yatırımları yerel ölçekte anlatamayan bir yönetimin görevde bulunması,Hükümet politikalarını yerele yayamama,toplumsal olaylara sağır kalma,duyarlılık göstererek tepki koymama,yerel ve ulusal basını kullanamama,verilen dayatma ücretli reklamlarla şirin görünmek için basına şekerleme yapma,Devlet işlerinde ballı kaymaklı işlere el atma gibi bir çok örnekle Ak Partinin Edine de ki başarısızlığını sıralamak mümkün.

Ama bunlardan da daha önemlisi Edirne’nin modern,aydın,çağdaş yüzüne ters, yüz olmuş adamlarla siyaset yapmaya kalkması…

Şimdi ilimizde görev yapan Ak Partinin bürokratlarına bakalım.Bir çoğu dizayn edilmiş bürokrat.Yani Devletin değil,Hükümetin bürokratı yada askeri.Ellerine alarak saygısızca sokak ortasında salladıkları tespihler,sözde dini görüntülerinin altında yatan gerçekler ve daha neler neler.Elbette adam gibi olanları da var,ama üç beşi,Ak Partiye zara veren tipler bunlar.Yaptıkları hareketleri,duruşları millet duydukça kuduruyor ve Ak Partiye inanılmaz puan kaybettiriyor ve yönetim bunları görmüyor.Bunlar yetmezmiş gibi getirilen yandaş bir köşe yazarı Edirne’mi ve Edirnelileri “Kemalist” olmakla suçladığını sanıyor “ki bunla Övünüyoruz” okullarımızı ve şehrimizi kantona benzetiyor.

Yahu be adam sen kimsin? Seni buraya çağıran zihniyete bakmak lazım! İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan’ın çok sevdiği ve severek okuduğunu bildiğim bu yazarı Edirne’ye çağırması kadar anlamsız ve mantıksız bir şey olamaz.Yazar arkadaşımız okullarımıza ve eğitim sistemimize adeta çamur atarak “Edirne’de bir şeylerin ters gittiğini ima ediyor!” Yani Kemalistlerin öğrenim gördüğü kurumlara bir bakmaz lazım der gibi bir tavır içinde twit atıp duruyor.

İşte bu bardağı taşıran son damla ile artık Ak Parti İl Yönetimi birilerinin geçmişte dizayn ettiği ithal bürokratları derhal göndermeli,süresi dolanların son kullanma tarihlerine bakmalı,yalakalık yapanların ipini koparmalı ve siyaseti masa başında değil halkla yapmalı.

Bürokrat dediğin siyasi iradenin dediğini yapacağına,bunlar kendi dediklerini yapıyor hatta ilin siyasetini dizayn etmeye kalkıyor.

Ak Parti gereğini yapmalı,aylardır boşta kalan iline Vali atatmalı ve artık elini taşın altına sokmalı.Ballı kaymaklı işleri de bir kenara bırakmalı ili için çalışmalı.Hayde kolay gelsin ağalar….. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.