banner137
banner12

Yahu; Allah’ını seversen bu nasıl bir kibir? Sultanlarda veya büyük devlet adamlarında bile bu kibir yok be! Halkın oyları ile seçilmiş bir belediye başkanı ve emanetçisiniz. Nasıl bir hırs ise bu, sadece yandaşlarının alkışladığı, sokakta vatandaşın takdir bile etmediği bir yönetim anlayışı ile hizmet etmeye çalışan birisisiniz.

Neden mi böyle söylüyorum? Bu şehir artık inanın yıldı, bıktı ama kimse sesini çıkaramıyor. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nda bile bu yok be!

Bugün CHP’nin ( üyeler arasında yapılan seçimle) yeni il başkanı Samet Kahraman’ın bir basın toplantısı vardı. Bir adaptır, saygıdır. Beklentimiz sadece İl Başkanı Samet Kahraman’ın kendisini anlatması yönündeyken sazı eline alan ve söz sahibi olan Recep Gürkan başlıyor anlatmaya. Konu kendisinin canını yakan sözde umursamadığı ama bu uğurda trolcüler tutarak takibe aldırdığı sosyal medyacılar var. Onun deyimiyle sosyal medyacı… Eveleyip gevelemeden, kendi ifadesinde olduğu gibi ‘kıvırmadan’ laf bize getiriyor. Paylaşımıma laf ederek il başkanlığı seçimlerinde kimseyi desteklemediğini belirtiyor. Eyvallah! Yahu madem çok önemsemiyor ve şahsıma 26 yıldır gazetecilik yaptığım halde “gazeteci görünümlü sosyal medyacılık” yapan kişi tanımlamasıyla hem Murat Savaş’a hemde bana atar yapıyor. Sosyal medyacıymışız!!! Sen yanındaki sözde gazeteciliği dahi yapamayan ama sosyal medyada varlığını kanıtlamaya çalışan yandaşlarına bak. Yahu çok beğenmediğin sosyal medya seni neden bu kadar rahatsız etti? İşimizi yapacağımız mecra bırakmadınız ki! Ekmekle bir orası bir siz oynuyor sonrada halkçı, demokrat adı altında başkanlık ve siyaset yapıyorsunuz…

Ne kadar güzel bir toplantı yapılıyordu. Bir iki konuya değindikten sona aklınca bize değdirecek… Toplantı bitti ve kendisini şahsımı hedef alan sözüne istinaden yanına giderek bilgilendirdim. Kimsenin önünde değil, sadece kendisine doğru bilsin diye ilettim. Aman Allah’ım sen misin ileten! Biten toplantıyı yeniden açtı. Ayağa kalkan basını yeniden çağırdı. Aklınca yandaş olan kalemler eşliğinde beni karalayacak ya! Birde kendisine engel olan ve bir hamlede yediği kişini ismini zikredecek ya! Ayıp ayıp. İsim vermek etik mi? Koskoca il başkanının toplantısı Gürkan şova dönüşüyor. Yahu sen kentin çözemediğin sorunlarına baksana. Bunlarla ilgili konuşsana. Ama sana soru soracak kalem yok.

Bakın aynen başkanın ifadelerine yer veriyorum.

“Edirne'de yıllardır siyaset yapıyorum. Tanıyanlar bilir beni. Hiçbir şeyimi gizli yapmadım, hiçbir şeyimi saklı yapmadım”diyor. Hamdi Sedefçi’yi yerken de mi demek geldi içimden.

“Hiç kıvırmadım. Bu yaştan sonra da, bu saatten sonra da hiç kıvırmaya da niyetim yok”diyor. Haklı hiç kıvırmadı dosdoğru söyledi. Gözünün içine baka baka. Ama neyi?

“İki şey söyleyeceğim.İl yönetim kurulu toplantımızdan bir gün önce ben yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber bir toplantı yaptım. Konuştuk,sohbet ettik .Orada da bir tavır koymadım. Seçimde de bir tavır koymadım”diyor. Peki neden gece gece belediye sarayında toplantı yapıyorsun? Parti binasında neden bunu yapmıyorsun? Milleti neden ayağına çağırıyorsun?

Ve devam ediyor.. “Samet'in aleyhine bir tavır koysam Samet seçilemezdi. Bunu hepinizin huzurunda söylüyorum. Örnek olarak söylüyorum. Cenk'in aleyhine aday olsa, onun aleyhine bir tavır koysam o da seçilemezdi. Siz hepiniz bunu biliyorsunuz. Saklamaya, gizlemeye gerek yok. Karışmadım” Aman Allah’ım itirafa bak. Kibire, güce bak. Parti ne ki? Yönetim kurulu kim ki? Zaten 5’i benim çalışanım maaşlı. Yani diyor ki; ben irade mirade tanımam, demokrasi falan hikaye. Desteklersem o olur, kösteklersem o olmaz diyor ve ‘seçilemezdi’ şeklinde yorumda bulunuyor.

Ya başkanım hakkat. Size bir saygısızlık yapmam yapmakta istemem! Siz zaten basın toplantılarından beni engellemekle haklılığımı, soracağım sorulardan çekindiğinizi, doğruları dosdoğru sizin tabirinizle “kıvırmadan” soracağımı bildiğiniz için o yüzden engelleyerek kendinizi gösteriyorsunuz zaten…

Siz bunları bırakın da! Alt yapıda ime suyu altına yapılmayan yastıklamalara bakın. O borular daha sonra patır patır patlayacak. Siz siyaseti bırakın ve o gençlere karışmayın da onlar partiyi yönetsin, siz şu yönetemediğiniz kenti şu sayılı günlerinizde yönetemeye çalışın ve hizmet edin.

Ha aklıma geldi! Atatürk odasında bulunan ve Atamın manevi hatırası olan o kadehler duruyor mu? Nemelazım, eli uzunlar çoktur, ağzında olan laf gerçeğe falan dönüşür. Sonra demesin millet “Atamızın manevi eşyalarına bile sahip çıkamadılar”diye.

Şunu da bilin! Mesleğime en son laf söyleyecek kişi bile değilsiniz. Söyletmem...

Eğer canlı yayında konuşalım derseniz, hodri meydan!....Ama baştan söyleyeyim. Ben öyle soruları önceden almam…Sadece şehri konuşacağız…Sokak röportajları yapacağız,hakla mikrofon uzatacağız. Var mısınız?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.