banner78
banner12

Ben onu bunu bilmem! Mazeretler arkasına sığınılacak bir durumda değiliz. İcraatı görmemiz lazım. Lafa geldi mi; bir sürü iş yapıyoruz, ama icraata gelindiğinde sonuç ortada.

Yarım asrı devirmek üzere olduğumuz yaşımızda çeyrek asırda meslek hayatımız var. Neler gördük neler geçirdik bir bilseniz…

Yaşadığımız şehre sahip çıkmak adına bir sürü çalışma yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. İşimiz gereği yaşanan her olaya duyarlı, konuşulan her konuya yakın, yapılan her icraata şahit oluyoruz. Ama son zamanlarda bizlere “yeter artık” dedirten olaylar olmaya başladı bu şehirde.

Eğer bir şehirde olaylarda artış varsa sorgulanacak, dikkati çekilecek tek yer ve kurum Emniyet Müdürlüğü ve başında bulunanlardır....Yıllar öncesine bakıyorum da benim şehrimde olay olmuyordu! En huzurlu kentler arasında başı çekiyordu. Gün geçmiyor ki, bir kahpe kurşun bu şehirde havada uçuşmasın. Şehrin ortasında, insanların burnunun dibinde kurşunlar uçuşuyor, olay sonrası polisimiz olay yerinde bitiyor. Polisin önleyici hizmet gibi bir görevi ve rolü olduğunu düşünürsek artık eskisi gibi olmadığını açıkça görürüz. İnsanların kolay para kazanma hırsı bir şekilde kişileri suç odakları ile tanıştırıyor, buluşturuyor. Uyuşturucu madde satmak, birilerinin malına çökmek veya illegal bir şekilde tahsilat işlerine karışmak günümüzün her alanında karşımıza çıkar oldu.

Artık neredeyse Edirne’de başımızı camdan dışarı çıkaramaz olduk. Laf olsun diye söylemiyorum. İnanın uçuşan kahpe kurşunlardan dolayı her an bir kahpe kurşuna bu şehirde hedef olma şansınız çok yüksek. Yahu; bugün yaşanan olayda iki grup arasında bir şekilde silahlar çekiliyor, 8-10 el ateş ediliyor ve bunlar insanların dibinde kentin ne işlek caddesinde oluyor. Düşünsenize; yaşamınızın garantisi yok! Bu birimizin evladı, eşi, yakını, canı olabilir. Ne oldu? Kim vurduya gitti. Peki ilimizin yetkilileri ne yapıyor? İşte orasını size soruyorum…

Allah aşkına ya! Bu ne ilk nede son. Sayın İl Emniyet müdürümüz bu konuda ne yapıyor? Bu şehrin asayişi kendisinden sorumlu değil mi? Huzuru, düzeni kendisinden sorumlu değil mi? Bu olayları önceden kestirecek, suçu oluşmadan önce tespitini yapacak olan emniyet değil mi? Geçmiş yıllara bakarsak, şehrin asayişi Allah’a emanet…Yahu yıllar önce bir silah atılacak inanın emniyet müdürü ortalığı ayağa kaldırır ikinci bir silahın bırakın atılmasını şahıs üzerinde taşındığını bile duyamazdık. Peki şimdi ne oldu? Bu kadar teknoloji, bu kadar imkan varken sorun nerede? Evet yaşanan olay sonrası teknoloji kullanılarak failler yakalanıyor belki ama ben yaşadığım şehirde olay yaşansın istemiyorum. Ha şimdi o makamlarda oturanlar diyecek ki; “sende olay yaşanmayan şehre git!” Vallahi o zaman sizde bu şehirde olay yaşanmasına izin vermeyecek veya sizler bu işi daha iyi yapabilecek adamların buralarda görev yapmasına izin vereceksiniz.

Bıktık artık arkadaş! Elinde, belinde silahlı adamlar, mafya bozuntusuna bürünmüş tipler, gözünü kırpmadan cana kıyacak eşkiyalar bu şehirde kol geziyor. Burası Edirne. Bir başka şehir değil. Şehrin asayişini lafla değil icraatla yönetmek lazım. İstihbarat yapılmadığı açıkça ortada. Yahu daha bugün yaşan olayda saatler öncesinden sizlere bir takım olayların oluşabileceği yönünde bilgi geliyor ama nafile…

Polisimiz belki özverili ama yetersiz. Baştakiler de bunu görmüyor, saha analizini iyi yapmıyor.

Aklıma inanın şu sorular geliyor. Acaba fazla şatafatlı makam odaları, teknolojik imkanlar sizi biraz fazlamı rahatlattı? Biraz çıkıp dolaşsanız mı? Biraz sahaya inseniz mi? Kimse kusura bakmasın ama sizi şişirecek değil eleştirmek durumundayım. Söylediklerim için hiç kimse kusura bakmasın. Umarım bu son olur. Eğer bu şehirde bir kurşun daha atılırsa ve bu kurşun bir canı daha alırsa veya yaralanmasına sebep olursa inanın siz bu işi yapmıyorsunuz demektir! Şimdi bana, ister kızın ister trip atın. İnanın umurumda değil.Çocuk gibi telefona engel koymayla bu işler olmuyor. İcraatla oluyor….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.