banner137
banner12

Malum; Edirne’de İller Bankası desteği, belediyemizin geri ödemesi ile evlere şenlik bir alt yapı çalışması devam ediyor. Kentin dört bir yanının şantiye havasında olması, yapılan işin ele, yüze bulaştırılması ve vatandaşın bununla beraber mağdur olması alt yapıda dikkati çeken tek şey olarak karşımıza çıkıyor.

Yıllardır ihmal edilen alt yapının Recep Gürkan döneminde başlamış olması takdir edilecek bir şey ancak yaşanan aksaklıklar, plansız gidişat, işin çoklu yüklenicilere verilerek her yerde başlanılıp sonlanamaması gibi birçok durum vatandaşın sesinin yükselmesine neden olmuş, tepkilerin çığ gibi büyümesine alt yapı hazırlamıştı. Vatandaşın tek isteği vardı! Toz, toprak ve çamurdan bir an önce kurutulmak, köstebek yuvasına, patates tarlasına dönen yollarının yapılmasını sağlamaktı.

Kentte her yer delik, deşik olmuş, cadde ve sokaklar moloz ve hafriyat yığınlarıyla dolmuştu. Yapılmak istenilen güzel şeyler aslında plansız programsız ilerleyişten dolayı gölgeleniyordu. Kilit taşların, toprak yığınlarının ortalıkta kalması, kırılan, parçalanan kaldırım taşlarının öylece bırakılması vatandaşın en çok tepki gösterdiği, görsel olarak şehri kasvete büründüren görüntülerdi.

Oysa ki; planlı bir ilerleyiş olmuş olsa, yapılan çalışmalarda sadece çalışılan alanla sınırlı kalınsa belki daha derli toplu bir görüntü ortaya çıkacak. Ama kepçe operatörü başta olmak üzere iş makinesi kullanan kim varsa, kazdığı alanın dışında etrafa verdiği zarar ve öylece bırakması tepkilerin ana sebebi ve çirkinliği yaratan ana faktördü. Bunu bir türlü çözemediler, beceremediler.

Ama kalkıp 300-500 esnaftan oy alacak diye sanayi sitesinin yolunu asfalt yapmayı becerdi belediyemiz. Esnaf belki sanayi sitesinin asfalt olmasına seviniyor ama aynı esnaf ve ailesi evlerinin, sokaklarını asfaltlanmamasına hala tepkili. Yani göz boyamaktan başka bir şey değil…

Kentte asfaltla tanışmayan mahallelerimiz varken sen kalkıp sırf sesleri çıkmasın diye veya birkaç özel kişi rica etti diye asfalt atıyorsan bu halka saygısızlıktır, bu halkı hiçe saymaktır. Halkın en büyük tepkisi de aslında buna. Yapılan kamuoyu yoklamaları veya anketler kentte Recep Gürkan’lı CHP Belediyesinin yüzde 18 oyu olduğunu gösteriyor. Ancak CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ise oylarının yüzde 18 olduğu iddiasının gerçek dışı olduğunu söylüyor. Evet CHP oyları yüzde 18 değil. Partinin oylarında bir sorun yok. Halk CHP’yi destekliyor ama Recep Gürkan’lı CHP’ye bir daha asla oy vermem diyor. Bunu ben değil, halk ve yapılan anketler söylüyor. Anketleri de ilimizde iki partinin yaptırdığını iyi biliyorum.

Sonuçta burada Recep Gürkan kimsenin yapamadığını yaparak alt yapıya el attı. Üst yapıya el atmadı. Yani el atılan alt yapı evlere, üst yapı ise millete şenlik…

Bakın; birkaç gündür ilimiz şiddetli yağış alıyor ve adeta afet yaşıyoruz. Asfalt atılan yollar dereler gibi adeta çağlıyor. Alt yapı ise şu an aktif olmadığı için belli bir yere kadar emilim sağlıyor ama sonrasında ulaştığı doygunlukla yolların dereler gibi akmasına neden oluyor. Çünkü alt yapımız terfi istasyonuna bağlı değil. Bekleyip göreceğiz. Tamamlandığında elbet faydası olacaktır. Zaman bu konuda da en güzel ilaçtır.

Yağan yağmurlar sonrası yollarda çökmeler yaşanacaktır mutlaka. Üstten giden su yer altına bulduğu her çatlaktan, her oyuktan, alt yapının geçtiği zayıf her dolgudan sızarak akış sağlayacaktır. Bununla beraber önüne kattığı her taş, toprağı ızgaralara sürükleyecek tıkanmasına neden olacaktır. Lakin yer altına inen ise zeminde boşalmalar sağlayacak ve yüzeyden geçen tonajlı araçların yarattığı etki ile çökmeler yaşanacaktır. Yapılan işteki basitliği, dolguda ki kalitesizliği gördüğüm için bunların yaşanması kaçınılmazdır. Bu yüzden araçlarınızla alt yapının geçtiği her noktadan bundan böyle şu birkaç gün için temkinli geçin…Neme lazım bir anda aracınız bir çukura düşebilir…

Belediye’de her çalışanın bu kente karşı bir sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Gördüğü aksaklığı paylaşmalarını, belediyenin ilgili birimlerine iletmeleri ve bunu takip etmeleri gerektiğine inanıyorum. Özelikle çöp araçlarının her cadde ve sokağa girdiğini, her gün yüzlerce aksaklığı görebileceğini düşünürsek bir nevi denetim elemanı gibi kullanılabileceğini umuyorum. Bunun yapılması durumunda belki de sorunların tespiti ve yapılması hız kazanmış olacak ve vatandaşın mağduriyetleri kısmide olsa giderilmiş olacak. Sonuç ve netice itibari ile biz bu alt yapı ile yıllarca boğuşacağız. Bunlarda iyi günlerimiz diyerek sağlıcakla kalmanız dileğimle.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.