banner137
banner12

Vallahi meslek hayatım boyunca çok sayıda vali ile çalıştım ve sayı verecek olursak eskidiğimiz ortaya çıkacak ama, inanın bir çoğundaki iradeyi görmüş ve kaleme alarak klasik sözlerle methiyeler düzmüştük.
Yine kaleme alacağız ama bugüne kadar Edirne'de ülkesi ve görev yaptığı şehir için çalışan valilerin sayısının bir elin parmakları kadar az olduğunu söyleyebilirim.1990 yılından bu yana bu işi aktif olarak yaptığım gerçeğinden yola çıkarsak her Valinin bende yeri ayrıdır. Gelelim ilimize yeni atanan ve göreve başladığı 15 gün olan yeni valiniz Yunus Sezer'e. Düzenlediği basın toplantısında hırsını, inanmışlığını ve tespit ettiği aksaklıkları kentin menfaatine olacak fikirlerini ortak bir noktada toplama gayretlerini gördüm. Yani kısacası düne sünger çekmiş, yapılan hataları değil, yapılacak çalışmaları önüne koymuş, hata yapmayarak yatırımları planlı bir şekilde uygulama gayreti içine düşmüş bir vali profili vardı.Açıklamaları "of the record"yani kayıt dışı söylemleri tıpkı bizim düşüncelerimizin ve Edirnelilerin hislerine tercüman olmuştu. Uygulanabilirliği tattışmasız mükemmeldi ama uygulayıp uygulayamayacağı düşündürücüydü.
AFAD'tecrübesi kendisine anladığım kadarı ile karar verme, yani hızlı hareket etme noktasında cesaret vermiş ve vali sıfatı ile aynı azmi, kararlılığını bürokrasiyi ikinci plana atarak, hizmet odaklı düşünmesine sebep olmuştu. Evet olması gerekende budur. Siz bürokrasiye takılır, bürokratın takozuna maruz kalırsanız ilerleyemezsiniz. Ha buda kanun, kural tanımam ben yaparım anlamını taşımaz! Mesela başı boş sokak köpekleri konusundaki açıklaması desteklenmesi gereken bir karar ve yalnız bırakılmamalıdır. Bu gibi kararlarda Vali'de olsa halk olarak,basın olarak yanında olunmalı, yalnız bırakılmamalıdır. Muazzam fikirler paylaştı ve Saros körfezi turizmi konusunda ki düşünceleri, yerinde ve uygulanması gereken fikirlerdi. Edirne için yaptığı benzetmeler ve gördüğü eksiklikler ve tespitleri onun ilerici,kararlı yönünü ortaya koyuyordu.
Şimdi burada sayın Valimize bir kaç önerimiz olacak. Öncelikle uyuşuk bürokratlarını, laçkalaşma yolunda olan bazı kurum müdürlerini, şube müdürlerini gözden geçirmeli, süslü laflara kanmamalı, methiyelere aldanmamalıdır. Edirne'ye hizmet edecekse önce gereksiz müdür veya müdürlükleri lav etmeli, emekli olmasına rağmen sırf birileri o dönemde istedi diye koltuk sahibi yapılan, yüklü maaşlar alan, bir yerlerde baş olan ama verim alınamayan süslü kişileri oralardan uzaklaştırmalıdır. Yerine akıllı, üniversite bitirmiş, Edirne sevdası olan insaları getirmeli, getirmiyorsa boş müdürlükleri kapatmalıdır. Kısacası Edirne ve Edirneliler olarak Balkanlar konusunu da kendisine ilke edinen Vali Yunus Sezer'e başarılar diliyor her zaman yanında olduğumuzu bilmesini istiyoruz. İnşallah halk kısa zaman "Vali böyle olur" der de bizlerde bu şehirde Vali görmüş oluruz. Halkla iç içe olan, halkın yanında olan,kurumları işlevsel hale getiren bir vali her zaman başımızın üzerindedir. Görev süresi sona erdiğindede kalplerdedir.....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emre 7 ay önce

Gökhan bey iyi akşamlar .Bu mesajı kapıkule sınır kapısından yazıyorum.her mesai değişiminde memurlar 20-25 dk erken iş brakıp onlarca araç 1 saate yakın yeni vardiyanın gelip iş başı yapmasını bekliyor.Hayatı yollarda geçen ve saatlerce yol yapıp kapıya kendini atan tır sürücülerine yapılanlar bu insanın zoruna gidiyor .Kapıkulede yaşanlarlarla ilgili onlarca haber yaptınız bu yüzden sizinle paylaşmak istedim