banner137
banner12

Vali Ekrem Canalp! 1971 Yılında Bolu İli Dörtdivan İlçesi Aşağıdüğer Köyünde doğdu. İlköğrenimini doğduğu köyde, orta ve lise tahsilini Ankara’da tamamladı. 1992 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden 1996 yılında mezun oldu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde “Avrupa Birliği Hukukunun Yerel Yönetimler Üzerinde Etkisi” ve İngiltere Keele Üniversitesinde “Yeni Kamu Yönetimi” konularında Yüksek Lisanslarını tamamladı. Mülki İdare Amirliği mesleğine Muğla Kaymakam Adayı olarak başladı. 85. Dönem Kaymakamlık Kursunu birincilikle bitirdi. Sonra sırasıyla: Sivas Koyulhisar Kaymakamı, Gölova Kaymakamı, Ankara Güdül Kaymakamı olarak görevlerini yürüttü. 2008 yılında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde göreve başladı. Şube Müdürü, Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı, Genel Müdür olarak görev yaptı. Ayrıca İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevini yürüttü. 27 Ekim 2018 tarih ve 30578 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 2018/202 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Edirne Valisi olarak atandı ve 12.05.2022 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Batman Valiliği’ne atandı.

Vali Canalp ile Edirne’de görev yaptığı bu süre içerisinde elde olmayan sebeplerden dolayı çok içli dışlı olamadık. Bazı güçlerin yönlendirmesi ile Vali isteksiz olarak geri planda kalmayı seçti. Edirne’ye gelişi, halkla iç içe oluşu ve verdiği anlamlı mesajlarla dokunuşları kısa sürede halk nezdinde hayat buldu ve sevilen vali oldu. Vali Canalp; beden dilini abartılı kullansa da dokunuşu ve göz teması ile gönüllerde taht kurdu. Edirne’yi tanıdığını sandı ama tanıyamadı. Etrafında bulunan bazı kişiler onun önünü öylesine kapadı ki; birçok kişi ile arasına mesafe koymak durumunda kaldı. İçinde bir çocuk vardı. Anadolu’nun bağrından bir türlü kopamayan bir yiğitlik vardı onda. Kasketi kafasında halkın arasında bir Vali olmak istedi ve başardı da. Oturdu, çay içti, yemek yedi, eğlendi, karda kış kıyamette vatandaşın yanında olmaya çalıştı. Kısa sürede halkın gönlüne girmeyi başaracak hamleler yaptı. Kimine göre iyi oynadı, kimine göre olması gerekeni yaptı. Hiç durmadı. Çocuk ruhu onu durdurmuyor, hep atılmasını, yetmiyor bir adım daha atmasını söylüyordu. Ancak attığı adımlarada dikkat etmesi gerekiyordu. Zamanla biraz sapmalar oldu. O bizi inandırdığı Vali görüntüsünden uzaklaşmaya başladı. 3.5 yılın verdiği yorgunluk vardı üzerinde ve Edirne aslına bakarsanız onu yordu. Yorgunluğuna rağmen o Edirne’de kalmak için sayın Soylu’ya talebini iletti. Yaptıkları,yapacakları, yapmak istedikleri vardı. İçi içine sığmıyor, yerinde duramıyordu. Edirne’ye sihirli dokunuşlar yapmak istiyordu ama ipin ucu zaman zaman kaçıyor, bir şeyler ters gidiyor, çevresi onu halkla iç içe olan vali izleniminden uzaklaştırıyordu.

Kendimle alakalı duruma bakacak olursak; birilerinin dediği gibi aramız hiçte kötü değildi. İlk geldiği dönemde kendisine bırakılan mirası bir yere kadar devam ettirdi ve sonrasında kendimizi anlatarak kapıları araladık ve herkes gibi eşit haklara sahip olmayı başardık. Ta ki; o malum kişi tarafından yazılan, yazıya kadar. Dedim ya; haklı olarak almak zorunda olduğu, uygulamak zorunda olduğu kararlar vardı ve bende saygı duyuyordum. Yazılan birkaç satır ve söylenen birkaç lafla geri adım attı, atmak zorunda kaldı. Yoksa Edirne için bir şeyler yapma derdimizi kendiside çok iyi biliyor. Belki kızdı, darıldı, gücendi yazdıklarımıza. Ama hala yazdıklarımın arkasındayım ve haksızlığa uğradığımı sanıyorum. Kulaktan dolma bilgilere inanmak yerine, şahsıma soraydı daha iyi olurdu.

Velhasıl; Devletimin valisidir ve bu şehrin en güvenir ismidir. İnanın 1990 yılından bu yana bu kentte görev yapmış bütün valiler ile aram iyiydi ve hep şehrim için didindim. Hakkımı helal etmediğim, Allaha havale ettiği bir isim vardı. O’da ilahi adalete yeri geldiğinde hesabını elbet verecek.

Ekrem Canalp valimize gelince. Benden yana hakkım helal olsun. Ne kızgın, nede dargınım…Yolun açık olsun sayın Vali! Her zaman haklıdan, haktan yana olman dileğimle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.