banner137
banner12

İçinde bulunduğumuz pandemi koşullarının bazı noktalarda kemer sıktırdığını veya sıkmamız gerektirdiğini hemen hemen herkes biliyor.Ancak bazen tezatlıkların yaşandığını da üzülerek gözlemliyoruz.

Devlet hizmetlerinde çar-çur edilen paraların varlığı beni bu işin içinde olduğum günden buyana rahatsız etmiş,tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirenlere karşı durmayı kendime bir ilke edinmişimdir.Ama ne yazık ki bu dik duruşumuz bazen bazı yerlere rahatsızlık yaratmış ve iş ekmekle oynamaya kadar gitmiştir.Yılmadık yılmayacağız ve yazılarımızı yazmaya devam edeceğiz….

Edirne Valiliği bünyesinde olan ve adına Edirne Çevre Koruma Vakfı adı verilen bir birim var…Hatta müdürlük…İl Özel İdaresi ile dirsek teması olan ve harcamalar konusunda inanılmaz bir yetki ve sermayesi bulunan bir müdürlük.Gümrük kapılarındaki araçlardan alınan dezenfektan ücretleri ile kasasını baya baya şişiren bir müdürlük…Buradaki paraları harcama yetkisi ise Edirne Valisinde.Bir çok güzel işe imza attıklarına tanıklık ettik, etmeye de devam ediyoruz.Lakin kafamı kurcalayan bir iş var ki;içim pek rahat değil….

Vakıf dediğim gibi inanılmaz bütçeye sahip! Valimiz nereyi işaret ederse oraya gereken güzellik yapılıyor.Tabi bu güzelliğin mali portresi ise Vakfın kasasından çıkıyor.

Edirne Valiliği tarafından ilk etapta köylere,beldelere, ihtiyaç olan taşradaki yerleşim alanlarına çocuk oyun grupları ve spor aletleri adı altında bir takım güzellikler yapılıyordu.Yapılmalıydı da!..

Ancak gelin görün ki; son zamanlarda taşradan hızını alamayan firma,pardon Valiliğe bağlı vakıf şehir merkezindeki apartman ve site bahçelerine oyun grubu ve spor aletlerini koymaya başladı.Belli bir takım kriterler olduğu iddia edilse de,aksine hal hatır işi ile bu oyun gruplarının koyulduğuna şahitlik ediyoruz.

Pandemi nedeniyle apartmanlarda canları sıkılan çocuklarımızın site bahçesine çıkarak bu oyun gruplarında sıkıntılarını gidermeye yönelik faaliyetlerde bulunmasının amaçlandığı oyun gruplarında maalesef pek çocuk göremiyoruz.Kaldı ki; sokaklarda bulunan çocuk oyun gruplarının kısıtlamalar nedeniyle şeritlerle çevrilmesi ve kullanıma kapatılması bu tür yatırımın pandemi de yapılmasının ne kadar boş ve anlamsız olduğunu da açıkça ortaya koyuyor.

Site veya apartman yönetiminin talebiyle bahçe içerisinde uygun bir yere konulan oyun grupları ve spor aletlerinin toplam maliyeti yaptığım araştırmada 25 bin ila 30 bin TL arasında değişiyor.Basit bir kaydırak ve salıncaktan oluşan oyun grubu 8 ila 20 bin TL arasında değişen rakamlardan oluşuyor.Valiliğin apartmanların imar alanlarına bu tür oyun gruplarını koyması ne kadar doğru buda ayrı bir tartışma konusu.Sonra apartmanlarda,sitelerde oturanların varlıklı insanlar olduğunu düşünürsek, Valilik olarak bu tür bir yatırıma neden gerek duyulduğu da ayrı bir muamma.Sitede oturanlar bunları kendi imkanları ile alabilirler…Konulan gruplara baktığımda inanın aktif kullanım yok.Hatta konulanların çoğu tahrip edilmiş durumda.Ve bunların bakımını yapmak kime kalacak?Yada bakımını yapabilecekmisiniz?

Şehirde imar planlarında belirlenen yüzlerce çocuk oyun alanı var.Ve bu oyun alanlarında oyun grupları belediyenin gücü nispetinde yapılıyor.Eksik olan noktalar çok! Buralara koymak daha uygunken neden site ve apartman bahçeleri? Hemde herkese özel…Öndeki apartmanda var,yandakinde var.Bu bolluk neyin nesi?Firma 3 yıldır neden Edirne’de şimdi daha iyi anlıyorum.Ve hep aynı yerden iddiaları da beni düşündürüyor.Dürüst ve hassas kişiliği ile tanıdığım Valimiz Ekrem Canalp’in bu işe bir el atmasını diliyorum.Genel rakama vurulduğunda 12 milyon TL diye bir iddia ortalıkta dolaşıyor…Benden söylemesi…

Ha aklıma şu da geliyor!Bir kaç yıl önce Edirne Belediyesi elinden çıkardığı eski yolcu duruklarını köylerimize gönderdi ve montajını yaptırdı.Bu durumu ziyaretleri sırasında gören valimiz haklı olarak “burada bizim olmamız gerekir.Neden biz yokuz?”diyerek akıllı duraklar koydurmaya başladı.Hemde nispet yaparcasına.Şimdi baktığımda ise her yerde Edirne Valiliği logolu parklar,oyun grupları var.Olmasına karşı değilim.Ama kentin içine,hemde benim imar alanıma girerek bunu koyarsanız bu iş etik olmaz.

İhalesi var mı, yok mu bilmiyorum… Alımlar nasıl yapılıyor inanın sorgulamadım.Ama hep aynı firma olduğunu fısıldayan kuşlar var.Vakfın parasını oyun gruplarına değil de Edirne insanının sağlığına harcayalım.Yapılan güzel işlerin dahada güzelleşmesi için harcayalım.ha unutmadan! Bende yaşadığım sitede yöneticiyim.Ama devletimden bunu talep etmem.Tüyü bitmemiş yetimin hakkını burada kullanmanızı istemem.Çünkü sitelerde oturan bizlerin yediği önünde, yemediği de arkasında sayın Valim….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.