banner78
banner12

Temelleri atıldığında “Balkanlar’ın en büyük hastanesi”denilmişti…İlerleyen süreçte bu ünvanını taçlandıracağına,ünvanı bırakın taçlandırmayı elinden adeta kaçırdı.Dev gibi bir hastane,heybetli duruşu ile hakikaten denildiği gibi Balkanlar’ın en büyüğüydü.Fakat etrafına yapılan çok sayıda yeni ilave binalarla bu görselliğini kaybetti diyeceğim ama; maalesef içindeki eksikliklerle bunu kaybettiğini üzülerek söylemek istiyorum.

O eski yöneticileri,Rektörleri mumla arıyoruz! Gerek eğitim anlamında gerekse Araştırma ve Uygulama Hastanesi anlamında adından söz ettiren Trakya Üniversitesi, gelin görün ki; artık tamamen bir binadan ibaret gibi.

Eksilen akademisyenleri,verimli olupda çalışmak istemeyen, başka yerlere kaçan perofesörleri,FETÖ’nün yuvalandığı ve açığa alındığı hocaları ile artık üniversite yerinde sayan bir üniversite halinde.Aslında cevher var ama; cevheri işleyecek idare biraz eksik gibi.

Lafı fazla uzatmadan; “Allah düşürmesin,başımızdan da eksik etmesin”diyerek üniversitemizin hastanesi ile ilgili birkaç kelam edelim.

Son yıllarda giderek artan kanser vakalarını hepimiz biliyoruz.Tedavi ve teşhis konusunda herkes bir arayış içerisinde.Bu konuda Trakya Üniversitemiz adeta aranan tedavi merkezleri arasında ve Prf.Dr.İrfan Çiçin bu konuda biçilmiş kaftan adam gibi bir adam.Ancak eldeki imkanlardan daha doğrusu imkansızlıklardan oda dertli.Onun gayesi bir canı kurtarmak.Ama olmuyor işte.Hastaya tanıyı koyana kadar ki süreçte maalesef,hastanın hayatını kaybettiğini açıkça söyleyebilirim.

Düşünsenize; hasta geliyor,şikayetini bildiriyor.İlk etapta teşhisin konulabilmesi için bazı tetkikler yapılması lazım.Belirli prosedürler var, onların yapılması aşılabiliyorsa aşılması lazım.Yani kısacası kapı kapı dolaşmanız lazım.En iyimser tahminle alabileceğiniz randevu 10 gün en kötüsü ise 2 yıl sonraya.Basit bir Mr veya ultrason için bile 3 ila 6 ay arasında süre var.Olduda biopsi yapılacaksa (ki bu yapılmadan olmaz) İstanbul’dan gelecek hoca bekleniyor.Neden mi?Çünkü hoca yok.FETÖ’den alındı…Biopsi için 3 ila 6 ay gibi bir süre bile verilebiliyor.Diyelim ki iyimser bir tahminle biopsi yapıldı.Rapor çıkacak ama ne zaman? Çıksa bile bunu okuyacak adam nerede?Yok.Çünkü FETÖ’den alındı..peki bu şerefsizleri kim soktu yada tuttu?Onlarda biliniyor zaten...

Işın tedavisi veya atom veya kemoterapi göreceksiniz yada görmeniz gerekiyor,işte bu engelleri bir şekilde aşmanız lazım.En iyi tahminle kanser hastası tanıdığı veya torpili yoksa 3-5 ay veya 1-3 sene beklemesi gerekiyor.Ha bu arada boş durmuyorlar.Ufak tefek tahliller falan filan derken teşhis konulana kadar sonuçlar alınana kadar hoca size şunu söylüyor. Hastanız 4’ncü evre kanser.Metastaz yapmış.3 ay yaşar veya yaşamaz.En iyi tahminle 6 ay kadar yaşama şansı var”deyip çıkıveriyor işin içinden.Hani ne oldu erken teşhis?Kanserde erken teşhis hayat kurtarıyordu? Hocam….Bırakın bu işleri.Üniversitenin camiye değil bu konuda yeterli ekibe,gerekli teçhizata,ekipmana ihtiyacı var.Hükümete gidip güler yüz dağıtmakla bu işler olmuyor.İsteyin!Deyin ki ; bizim şuna,buna ihtiyacımız var deyin.Elbet camide olsun ama siz bu eksikleri tamamlamaz,gerekeni yapmazsanız o caminin hoparlörlerinden çok sela verirsiniz.

Bu yüzden diyorum ki; arıyoruz eski yöneticileri.O yokluk dönemlerinde bile bu hastane bu denli sıkıntı çekmedi.Devletimiz,Hükümetimiz “sağlıkta devrim” Devlet Hastaneleri için bunu demiyor.Üniversite hastanelerini de bu için içine dahil ederek diyor.

Ankara’nın bunları duyması bilmesi lazım.Trakya Üniversitesi Onkoloji merkezi bölgede ihtiyaç duyulan ancak sıkıntıları,eksikleri olan bir merkez.Hastalar için en büyük ilaç moral olurken, “bugün git yarın gellerle” adeta kaderleri ile baş başa bırakılıyor.

Üniversitemiz içindeki değerlerle başımızın tacıdır.Ancak içindeki bazı değersiz şeylerden dolayı da hak ettiği değeri görememektedir.İlgililere duyurulur….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.