banner78
banner12

Sağlık Turizmi denilince durup düşüneceksiniz! Alt yapınız yoksa, bu işi kıvıracak personeliniz yoksa hiç bu toplara girmeyeceksiniz.

Sağlık Bakanlığı kendi çatısı altında ki kurumlar başta olmak üzere özel hastanelere bu konuda bir kapı açarken Sağlık turizmi adı altında ülkemize gelen çok sayıda yabancı veya Türk uyruklu kişi ülkemizde şifa arama gayreti içine giriyor. Hastanelerde oluşturulan özel birimler, yurt dışında kurulan özel ofisler ve buralardan hasta naklini sağlayan aracılar bu işten kaymağı yiyen kesim gibi görünüyor. Çok komplike bir yapı ile hasta ülkesinden ülkemize getirilerek kur farkından dolayı şifasını burada arıyor. Saçını ektiren, burnunu kaldırtan, yüzünü gerdirten, göğsünü dikleştiren veya küçülten en çok rağbet gören sağlık kalemleri olmuş durumda.

Edirne’nin sınır kenti olması, Balkanlara yakın olması ve en fazla 2 veya 6 saatlik karayolu yolculuğu ile kentimize gelen çok sayıda hasta buralarda şifa arıyor. Memnun olan çok kişi varken anlatılanların olmadığını da gören bir o kadar kişi var. Örnek vermek gerekirse Trakya Üniversitesi Uluslar arası Hasta Hakları Birimi bu amaç doğrultusunda kurulmuş ve “VİP hizmet verme anlamında özel hastanelere taş çıkartacak cinsten bir yapıya kavuşturulmuş” dersem sakın inanmayın. Tam anlamıyla bir fecaat. Görüntü var ses yok! Yurt dışından zaman zaman tanıdıklarım gelir, onlara yardımcı olmak adına yanlarında yer alırım. Eğer yanlarında olmasam inanın vay hallerine. Yurt dışından gelen hastanın özel bir statüsü var. Ballı kaymak gibi görünürler. Peşin para olması onları cazip hale getirir ve hasta velinimet halini alır. Düşünsenize sizi karşılayan güler yüzlü bir ekip, sıcak bir ortam, kahve veya çayınızı siz yudumlarken işlemleriniz yapılıyor, muayeneniz sorunsuz bir şekilde yapılmış ortalama 1 saatte işiniz bitmiş ve teşhisiniz konularak yine gülen yüzlerle uğurlanıyorsunuz! O esnada koluma vuran yanımdaki Türk uyruklu Bulgaristan vatandaşı hastamız “Gökhan daldın yine” diyerek uyandırdı beni. Sabah 09:00’da sözde alınan randevu saat 16:40 olmuş anca gelmiş. Beklerken içim geçmiş. Doktor hanım gülen yüzü ile gerilen sinirleri alıyor. Muayenesini yapıp hastamızı gönderiyor.

Bakın işin şakası bir yana ama anlattıklarım tamda böyle.

Eğer siz böyle bir birim kurmuşsanız ve rüyamda gördüklerimi yapamıyorsanız “ki yapamıyorsunuz” millete hiç engel olmayın aynı paraya özel hastanelerde muhteşem bir hizmet ile zaten fazlasını veriyorlar ve müşterinin parası değil memnuniyetini ön planda tutuyorlar. Günler öncesinden alına randevu saat 09:00’da deniyor ve sizi polikliniğe yönlendirerek sıraya sokuyorlar. Önce kat sekreterlerini aşacaksınız,kayıt işlemi ve benzeri işler yapılacak, sonra numara alacaksınız, o esnada bir makineye girmeniz için size oradan sıra verilecek ve o sıra 81 olacak yani öğlen saat 15:20’de film çekilecek ve size sekreterin verdiği numara sırası gelecek saatlerde 16:40’ı gösterecek. Yani ayrıcalıklı falan olmuyor, paranızla üniversite hastanesinde rezil oluyorsunuz.

Hasta Hakları birimi ne işe yarar gerçekten çok merak ediyorum? Sadece ücreti aldı peşinen, makbuzu kesti ve “hadi bak başının çaresine” dedi. Aslına bakarsanız yazılacak çok şey var bu konuda ama yinede üstün körü geçelim. Zamanında yazdıkta ne oldu? Kendi bildiklerini, kendi doğrularını dayatmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Millet bu durumda özel hastaneleri tercih eder. Sizin hastaneniz de vatandaş dolap beygiri gibi dönüp duruyor yani parası ile rezil oluyor. O yüzden biriminiz yapacağını zaten biz yapıyoruz. Daha önceki muayenede hasta hakları birimini işin içine sokmadan 3 saatte her şeyi tamamlamışken birimin dahil olması ile bu sefer 8 saatte hastaneden kendimizi zor attık. Ne diyelim! Sağlık turizmine bile para olarak bakıyoruz. Belki haklısınız ama hizmette sınıfta kalırsınız….Siz önce kendi hastalarınıza hizmet verinde yurt dışı kusur kalsın…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.