banner137
banner12

Gözler, Atina’nın ev sahipliğinde düzenlenen Balkan Belediyeler Birliği “B-40”zirvesine bir anda çevriliverdi.

B40 Balkan Şehirleri Ağı olarak bilinen bu yapı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından 2021 yılının Kasım ayında kuruldu. B40 Ağı’nın kurucu başkanlığını ve ilk ev sahipliğini de başkan İmamoğlu yapmıştı. Toplantının ikinci yeri Atina olarak belirlendi ve 23 Ocak 2023 Salı günü (dün) gerçekleşti.

Belki çok önemsenecek bir durum değildi bizler açısından. Taa ki Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın yaptığı konuşmaya kadar.

Bizim başkan tüm sorunları yenmiş, her şeyin üstesinden gelmiş, şehrinde hiç sorun kalmamış, hatta kendi problemlerini çözmüş gibi Atina’da önemli bir toplantıda konuşma yapıyor. Yapılan toplantıda masada oturan Balkan ülkelerinden gelen çok sayıda belediye başkanı var. İstanbul, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ Belediye Başkanları toplantıya katılanlar arasında yer alıyor. Herkes birliğin geneli hakkında konuşma yaparken, Recep Gürkan’ın konuşması bizim ilgimizi çekiyor. Ve en önemlisi Recep Gürkan belediyenin resmi internet sitesinde yaptığı konuşmayı haberleştirerek birde bunun basına servis edilmesini istiyor. Bugünde zaten gazetelerin manşetinde atıf yapılması konusu görünüyor.

Peki; ne diyor Belediye Başkanı Recep Gürkan? “Türkiye'de demokrasinin ve özgürlüğün bir sembolü olarak gördüğümüz, dostumuz, sevgili İstanbul Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun ifade özgürlüğü noktasında uğramış olduğu haksızlıkları, buradan çıkacak olan sonuç deklarasyonunda da bir cümle ile atıf yapılması önerisini iletmek istiyorum”

Evet; konuşmalarında Ekrem İmamoğlu’da dahil kimsenden böylesi bir yaklaşım olmazken, İç İşleri Bakanlığı’na bağlı olan ve yapılan toplantı gereği Dış İşleri Bakanlığı bilgisinde ki Edirne Belediye Başkanı sıfatı ile Recep Gürkan kendi ülkesini adeta şikayet ediyor ve şirin görünme havasına bürünüyor.

Hesabı nedir bilemem ama Genel Merkezine şirin görünme, olası Ekrem İmamoğlu adaylığı veya bir yerlere gelmesi durumunda kendisine yer edinme çabası gibi birçok konu başlığı altında sıralanabilecek konular aklıma geliyor.

Burada yapılan açıklamasının bazı kesmikler tarafından ele alınacağını da açıkçası düşünüyor ve gereğinin yapılacağını tahmin ediyorum. Biz kıt aklımızla bunları yorumluyoruz ama yine devlet büyüklerimiz bu konuda en iyisini bilir.

Sen kalk ülkeni şikayet et, hemde bunu Yunanistan’da yap sonrada bu halka masal anlat. Vallahi yiyen yerde ben ve benim gibiler bunun altında yatan kirli oyunları yemezler. Sayın İmamoğlu bile bu platformda kendini savunmaz, ülkesini şikayet etmezken, kendi üslubunda demokrasi ve benzeri lafları ederken, sayın Gürkan bunu nasıl yaptı anlamış değilim?

Yakında kokusu çıkar. Bekleyip göreceğiz. Umuyorum ki; birileri bu talihsiz konuşmayı benden daha iyi yorumlar ve gereğini yapar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.