banner78
banner12

Şunun şurasında ne kaldı? Sayılı gün çabuk geçer. Der dururuz! Yerel seçimler için geri sayım başladı. Aday adayları yavaş yavaş halk arasında nabız yoklarken, anket şirketleri belediye hizmetlerine yönelik saha çalışmasını arttırdı ve “kimi aday görmek istersiniz?” şeklinde sorular sormaya başladılar bile.

Aday belirleme konusunda elbette son sözü genel merkezler söyleyecek ama Edirne’de Belediye Başkanlığı için öyle “ceketi koysa alır” devri artık kapandı. CHP’nin kalesi olarak savunulan ancak savunucusuz kaldığı açıkça görülen ve halkın arasında karşılığı da yerel anlamda artık olmayan CHP, hem yerelde hem de genel merkez nezdinde bu konuda çok hassas.

Seçimlerin CHP ile AKP arasında geçeceği, İYİ Parti’nin de halkta karşılığı olacak bir adayı çıkarması sonrası bu seçimde “bende varım” demesi kaçınılmaz! Recep Gürkan’ın kendi çapında aday olduğunu hepimiz biliyoruz ve algıyı bu yönde yaratmaya çalıştığını çok net görüyoruz.

İki dönemdir kenti yönettiğini sanan ancak başarı grafiği oldukça düşük olan ve belediyecilik anlamında sınıfta kaldığı da açıkça görülen Recep Gürkan’ın göz boyama icraatlarına başladığını açıkça görmekteyiz. Düne kadar uğramadığı kenar mahallelere asfalt atma şovu görülmeye değerdi. Ufo gören masum köylü gibi kendilerine yakın olan üç, beş kişiyle röportaj yapıp mutluluklarını paylaşan vatandaşların hele yine emekçilere karpuz ikramı çok iyi bir senaryoydu. 5-10 cm kalınlığında atılan ve boşa masraf yapılan rüzgar asfalt belki mahalle halkını sevindirdi ama yağan yağmurda üzeceği de çok geçmeden görülecektir. Yağan yağmurun kaldırım olmaması ve evlerin kotlarının düşük seviyede kalması birçok evin içine su girmesine neden olacak. Daha alt yapısı yapılmamış bir mahalleye asfalt atmak ise vatandaşın parasını heba etmekten başka bir şey değil ve adı günü kurtarmak, seçim yatırımı yapmak, göz boyamaktır.

Daha düne kadar insanları beceremediği alt yapı çalışmasından dolayı toza, çukura, çamura mahkum eden zihniyet bugün kalkmış “asfalt atıyorum” diye şov yapıyorsa ve bu millet de bunu yiyorsa ben başka bir şey demiyorum ve açıkça söylüyorum. Müstahaktır….

Ulaşım konusunda insanları tekele mahkum eden, belediye otobüslerini hatlardan kaldıran, başkan yardımcılarına ve adamlarına bile hat aldıran bu zihniyeti sakın unutmayın! Saatlerce beklediğiniz durakları, leş gibi çamur akan çeşmelerinizi, Türkiye’nin en pahalı suyunu içtiğinizi, susuz günler geçirdiğinizi sakın unutmayın!

Belediye’nin borç batağı içinde olduğunu biliyoruz. Birçok yerin satışının yapıldığını, ballı kaymaklı imar uygulamaları ile arsa, tarla, bağ, bahçe satışlarının olduğunu da duyuyoruz. Hal arkasında dönen dolapları, yarın öbür gün satışa çıkarılacak hal arsasının akıbetini hep birlikte izleyeceğiz.

Güzelim kenti bir kasaba görüntüsüne büründüren, belediyecilik hizmetlerini bizlere unutturan, çalışan personeli bile mesleğinden soğutan bir anlayışın olması gelecek açısında umutlarımızın yitirilmesine neden oluyor. Belediye’de kendini üst sınıfta gören ve kendisini bir halt sanan bazı kişilere birkaç çift lafımızı zamanı geldiğinde elbette söyleyeceğiz.

Seçimlere bir kaç ay kala insanlarımızın yaşadıklarını unutmamalarını, atılan asfaltlar ile ağızlarına çalınan bal ile bunlara kanmamalarını arzu ediyor ve Edirne’yi emanet ettiğimiz kişilerden ihanet ettikleri emaneti geri almanın vaktinin geldiğini bilmenizi istiyorum. Rantçıların kol gezdiği, ayağına don alamayanların nitelik kazandığı, yandaş belediyecilerin oyununun bozulacağı ve bu oyunlarını bozacak dürüst insanlara bu şehrin ihtiyacının olduğunu bilin. Elbette CHP’nin bu isimle yola devam etmeyeceğini en iyi bilenlerdenim. Ha olurda tersi olursa cüzdan aralanmış demektir. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun notlarının arasında nelerin olduğunu da iyi biliyorum.

Edirne’de biten, bitirilen bir CHP’yi anlatmama gerek yok. Şahsi menfaatleri, bir kaç yakını işe girdi diye CHP’yi unutanları da bu millet unutmasın! Yalakaları,yağdanlıkları, eli kalem tutan korkakları da bu millet unutmasın!

Elbette iyi şeylerde yok değil. Var tabii ki! Ama iki yanlışın bir doğruyu götürdüğü gerçeğinden yola çıkarsak elde kalan doğruların bu zihniyeti kurtarmayacağı da çok net.

Ha aklıma gelmişken! Bu şehirde AKP’li meclis üyeleri var ve ne iş yaparlar çok merak ediyorum? Şirin muhalefetle bu işler olmaz ama sabır diyelim ve ekleyelim. Aslında yazsam onlarla ilgili de çok şey var ama bir başka yazıya diyelim ve noktalayalım…

Yazının karışık olduğuna bakmayın! Hislerin tercümanı olmuştur inşallah….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Süleyman İslamoğlu 10 ay önce

CHP’ nin aday göstereceğini düşünmüyorum. Gösterirse ve kazanamazsa Kılıçdaroğlu’nun zaten çizilmiş Genel Başkanlığı bu sefer iyice çizilir. İYİ Parti aday gösterirse iyi bir adayla AkParti kazanır. 10 yılda Edirne ileriye gideceğine geriledi. CHP de geriledi.Edirne ‘nin kadim CHP lileri bile arkasında değil.