banner137
banner12

“Bir bardak suda kopartılmak istenilen fırtına”demeden geçemeyeceğim…

Hepimizin bildiği,çocukluğunun geçtiği,oyunlar oynadığı, piknikler yaptığı Söğütlük Kent Ormanı için yapılmak istenen Millet bahçesi sırf iktidar partisi bunu yapıyor diye bazılarımıza rahatsızlık verdi.

Bu konuda inanın partiyi bir yana bırakın ama alıpta eline yüzüne bulaştıranları da gördük…Hani şu cümleler var ya! “Piknik yaptık,top oynadık,eğlendik,hatıralarımız var.” Yahu 15-20 yıldır o alana gitmeyen o kadar çok insan var ki! İt, kopuğun kol gezdiği, düzensizliğin hakim olduğu, bakımsızlığın hat safhada olduğu ormanımız maalesef bir çoğumuzu korkutur hale gelmişti. Hele yine son yıllarda bırakın yürüyüş yapmayı, piknik yapmak bile neredeyse imkansız durumda. Ne masaları var, ne ışık, ne hizmet nede bir başka şey. Saçma sapan alkolün etkisinde kalan iki üç çapulcu ve etrafa verdiği rahatsızlık, madde bağımlılarının yarattığı sorunlar ve her dakika bir kavga. Ailenizle 20 sene önce oturduğuz, sevgilinizle 30 sene önce el ele dolaştığınız o orman artık yok! Hele bir sevgilinizle dolaşmaya kalkın bakalım neler oluyor görüsünüz? Bırak sevgiliyi eşinizle dolaşmak isteseniz inanın başınız belaya girer.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bir proje yapmak istiyor ve adına “Millet Bahçesi” diyor bir grup ise buna karşı çıkarak ortalığı ayağa kaldırıyor. Bakın; bugün AK Parti İl Başkanı Belgin İba bir basın toplantısı düzenleyerek, sade ve yalın bir anlatımla herkesin anlayacağı dilden konuşarak uygulanacak projeyi anlattı ve bizleri, bizlerin aracılığı ile de yazılacak haberleri okuyanları yani kamuoyunu aydınlattı.

Ormanlık alan için herkesin karşı çıktığı tek bir şey var. Asfalt yol ve alana uygulanacak olan betonlaşma ve kesilecek ağaçlar. İl Başkanı İba alanın şu anki haliyle bünyesinde bin 152 metre kare beton olduğunu, uygulanacak projede beton alanının sadece ve sadece 747 metre kare alan olduğunu söylüyor ve ekliyor. “Betonlaşma ile ilgili vatandaşlarımızın kafasında asla bu konuyla ilgili bir endişe olmasın. Önce biz karşı çıkarız bu işe”diyor. İçerisinde yer alacak bölümleri tek tek anlatıyor. Yani şu anki mezbelelik halinden bin kat daha iyi olacağını söylüyor. Ağaç kesme diye bir durumun olmadığını ve olmayacağını zaten Orman Müdürlüğü ekiplerinin o alanda yılladır bakım adı altında kestiği ağaçları sayıları ile veriyor. Hadi onu geçtik. 2016 yılında dönemin Bakanı Veysel Eroğlu’nu kafalayıp alanı alan Belediye Başkanı Recep Gürkan’a da birkaç laf söyleyerek 6 yıldır bakımsızlığını dile getiriyor, çöp içinde olmasından tutun,kesilen çalıların bile artıklarını almadığı,bakımını yapmadığı için yollarının yürünemez hale geldiğini söylüyor.

Alan içinde olan ağaçlara bir bakın. Hepsi yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Nehir taşkınlarında kökleri su içinde kalan bu ağaçların birçoğunun kökü zayıf ve fırtınalı havalarda devriliyor. Hatta fırtınasız havalarda bile devrilenler var. Ya o devrilen ağaçlar birilerinin canını alsa o zaman ne diyeceğiz? Öyle iki uyarı levhası asma ile olmuyor bu işler!

Evet; Edirne Belediyesi maalesef o alanın bakımını bırakın yapmayı var olanı bile koruyamadı. Çünkü evdeki hesabı çarşıya uymadı!

Somur örnek vermek gerekirse; Meriç Köprüsü başında bulunan tarihi Protokol Evi olarak bilinen eski karakol binasını bile baktığı söylenemez. Sadece çay ve kahve dışında hiçbir şey yok. Bir sürü personel var ama işletme adına kocaaa bir sıfır.

Yani sen beceremediysen birileri çıkıp daha iyisini yapacaksa neden engel oluyorsun veya olunması için organizasyonlarda yer alıyorsun?

Geçtiğimiz yıl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Edirne’ye geldiğinde bu projeyi anlattığında kendisi o gün buna engel olmamış itiraz yerine olumlu bakarak köprüyü geçene kadar ayıya dayı demiş olmuyor mu? Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmiş olmuyor mu? Yani alt yapı kredisi için alınacak onay uğruna “olur” demiyor mu?

Gelelim bizim insanımıza. İnanın Edirne insanı oraya yapılacak olan Millet Bahçesine karşı çıkmaz. Hadi bakalım yapalım bir anket! İnanın insan zinciri oluşturanlar bile karşı çıkmayacaktır. Söğütlük Doğal Kalsın elbette. Ama bakımsız da kalmasın. Bugün il başkanı İba’nın o ana yüreği ile yaptığı açıklamaları keşke sizlerde izleyebilseniz veya bir yerde görebilseniz. Mertçe çıkıp karşı çıkabileceklerini söyledi. Bir Edirneli olarak buna asla izin vermeyeceklerini ifade etti. Siyaseti bir yana bırakın. Bugün burada bu konuları konuşuyor olmamamızın başlıca sebebi ve müsebbibi olan kişilere tepki koyacağımıza iyi bir şeyler yapmak isteyenlerin önüne taş koyuyoruz. Hadi bakanlık vazgeçti, “ne haliniz varsa görün” dedi diyelim. Yahu gördük, yaşadık! Daha çöpünü alamadık. Kiraladığı alana itiraz bile etmeden “iyi ki kurtuldum” dercesine çöpleri ile doğayı öylece bırakan kimdi? Yapmayn Allah aşkına. Bırakın doğal olan alanda derme çata yapılar değil, modern çağdaş yapılar olsun, doğasına zarar vermeden mangal yapacağımız,ailemizle güvenli bir şekilde oturacağımız alanlarımız olsun. Hemde doğalgazlı…

Ha alkol konusuna gelince. İçecek adam ağzına içtikten sonra inanın kimsenin kimseye bir şey diyeceği de yok zaten….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
izzet 2 yıl önce

yaw hadi oradan protestolar olmasa izzet arsevenin adını da sileceklerdi; ilk gösterilen proje asfalt ve beton dolu değil miydi?

Avatar
alkol 2 yıl önce

Ha alkol konusuna gelince. İçecek adam ağzına içtikten sonra inanın kimsenin kimseye bir şey diyeceği de yok zaten.

ha sizce bu yapılan olaylar söğütlükte alkolü yasaklamak için değil yani :)) komikmiş