banner78
banner12

Yaşadığı hayat, çevresi ve kişiliği siyasete entegre olabilecek mi, olamayacak mı sorularını akıllara getirse de 3 yıldan bu yana AK Parti İl Başkanlığı görevini yürüten Belgin İba’nın artık bu işi dört dörtlük yaptığını açıkça gösteriyor. Dürüst kişiliği ile bilinen, yardımseverliği ile tanınan 47 yaşındaki İba’nın Edirne siyasetinde artık doldurulamayacak bir yeri olduğu kesin. Ekonomik gücünün yanında, eğitimci kimliğinin olması ve insan ilişkilerine verdiği önem onu siyasetin zorlu yollarında emin adımlarla yürümeye itti ve tecrübe kazanmasın neden oldu.

Zor bir görevi vardı ve Edirne’de kendinden çok partisini kabul ettirmesi onu her ne kadar zorlasa da alçak gönüllülüğü ve kibrinin olmaması hem kendini hemde partisini bu şehirde sevdirmeye başladı.

Daha önceki siyasi kişiliklere baktığımızda vatandaşın işini çözme noktasında ki gayretleri ve bu gayretten karşılık beklemelerini hep duyduk hatta şahit olduk. Lakin, Belgin İba için bugüne kadar yansımış tek bir olumsuz davranış ve tutum görmedik, duymadık. Varsa bilen veya duyan sessiz kalmasın paylaşsın.

İba; İl Başkanlığı görevinde 3. yılını doldurduğu şu günlerde kendisine hazırlanan bir video ile gönüllerdeki yerini bir tık daha yukarı çıkarmayı başardı. Birileri gibi uydurma videolar yaparak yaptıklarını değil, doğal, içten, samimi hallerini paylaşarak “biz buyuz” demeyi seçmiş. İstese düşük bütçelerle (ki maddi olarak onu asla sarsmaz) özel bir prodüksiyon firması ile çalışır, klibin kralını da yapardı. Ama var olanla yetinmeye çalışmış kendisine sürpriz olarak hazırlanan bu videonun şoku ile mutluluğu da yüzüne yansımıştı.

Klibi izlerken, giriş bölümündeki şu sözlere kulak verdim. Kaldı ki klip yeni değil, eski görüntülerden derlenen bir klip. Şu özlerle başlıyor. “En büyük hedefimiz Edirne’yi hak ettiği yere taşımak. Hak ettiğimiz Edirne’de yaşamak. Bunun için mücadele ediyoruz. Bunun mücadelesini verdik vermeye de devam edeceğiz” tam 2 dakika 15 saniye sürüyor klip. Göz göze temasın önde tutulduğu, ellerin sıkıldığı,yüreklerin okşandığı görüntüler ön planda. Bayan olmasının verdiği avantajla da Ak Parti’nin bayrağını başarısız olan CHP’li belediyecilikle daha üst seviyeye çıkarmaya hazır gibi duruyor.

Her ne kadar kamuoyu araştırması yapılmış olsa da, rakamlar neyin ne olduğunu gösterse de Edirne’de vatandaşı belediyecilik anlamında bezdiren CHP Belediyesi, Ak Partin değirmenine açıkça su taşıyor. Dışarıda bu konu sıklıkla konuşulduğu için yerel seçimlerde ‘ak mı kara mı’ çok net görülecek. Ama öncesinde genel seçimler var. Kuvvet ve muhtemelen Mayıs sonu Haziran başı gibi seçim 2023’te var. Edirne’de seçmen yerelde göremediği hizmeti sandığa yansıtırsa işler sıkıntılı. Ancak ülke geneli ve gündemine bakılırsa Ak Parti’nin işi sıkı tutması gerekiyor.

Tüm bu denge ve dengesizlikler içinde Belgin İba il başkanı sıfatıyla milletvekilliği için sahaya süreceği kozlarını iyi oynamak durumunda. Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisinden beklentisi hat safhada ve diğer il başkanlarından beklediğini alamadığı için de Belgin İba’ya apayrı bir sorumluluk yüklemiş durumda. Bunun farkında olan İl Başkanı İba, durmaksızın çalışıyor. Bu güne kadar yaptığı gezi ve ziyaretlere sosyal medya hesabından baktığımda bir hayli fazla olduğunu açıkça görüyorum.

Yani Genel Merkez ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın dediklerini harfiyen hatta fazlası ile yerine getirmiş. Edirne’de sorduğum, konuştuğum birçok kişi Ak Parti’ye oy konusunda düşünceli olurken, Belgin İba’lı Ak Parti’ye oy verme konusunda yüzlerinde bir yumuşama olduğunu gözlemleyebiliyorum.

Avantajlar fırsata, fırsatlar avantaja dönüştürülebilir. Genel Merkez bunu çok iyi okuyor diye düşünüyorum. Beceriksiz bir belediyecilik sergileyen şu anki yerel yönetimden yaka silken halk, sahaya sürülecek adayları da iyi irdeleyecektir diye düşünüyorum. Bakın isim vermiyorum! Ama görünen köy kılavuz istemez.

Uzun lafın kısası; yüreklere dokunan, gönüllerde taht kuran, haramla, kul hakkıyla işi olmayan siyasiler olduğu sürece gelecek güzel günleri bu ülke çocukları görecek. O yüzden İba gibi yüzünden gülümseme eksik olmayan siyasilerin olması ve Edirne’de etkili yerlerde görev alması dileğimle….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.