banner78
banner12

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan erken genel seçimler için kollar sıvandı ve adaylar sahada yoğun bir tempoyla çalışmalarına başladı.

Ama ne yoğun çalışma? Yerini garanti görenler yan gelip yatarken çıkma umudu olanlar kendini parçalaya dursun diyeceğim ama maalesef pek fazla yok gibi…

Seçim havasından tamamen uzak, sahalardan ziyade sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımlarla sanki bir seçim havası yaratılmaya çalışılıyor gibi.

Halkında seçimlere ve adaylara olan ilgisinin pek fazla olmadığını, bununda sebebinin adaylara bağlı olduğunu açıkça söyleyebilirim. Gene Merkezler tarafından yapılan dayatma listelerle partilerde akıl almaz kırgın ve küskünler yaratılırken, tüm gözler bu kırgın ve küskünlerin oylarının nereye gideceğine dikildi. Yapılan ittifaklara rağmen katı tutumundan vazgeçmeyen bazı seçmenler, “küstük, kırıldık” dese de kabine gittiğinde gönlündeki partisini görünce yine mührü oraya basacaktır.

Kesin aday listelerinin belirlenmesi sonrasında en çok tepki CHP listelerine yapıldı. Evdeki hesaplar çarşıya uymamıştı ve beklentiler adeta yerle yeksan olmuştu. Genel merkez bu konuda sus pus olmuş, listelerin güzelliği ve iyiliği savunulur olmuştu. Ancak CHP’ye yakın kaynaklar yapılan bu listenin Edirne’de tepkileri beraberinde getirdiğini ve sandığa mutlaka yansımalarının olacağını ifade ediyor. Yani Edirne CHP’ye tepki olarak bir ders verme derdinde ve açıkçası “öyle ceketi koysak alırız” mantığının bittiğini göstermek istemekte.

İYİ Parti ise Edirne’de en şanslı liste görünümünde ve ittifak ortaklarının söylemlerinde “1 oy Kemal’e 1 oy Meral’e” demekte. Ancak burada da küskünlerin olduğunu hatırlatmakta yarar var.

AK Parti’de ise sıkıntılar “yok” diyemeyiz…Her seçim döneminde beklentileri olamayan partililer ya aleyhte çalışıyor yada bir kenara çekilerek tepkisini öylece dile getiriyor.

MHP’de ise durum çok farklı. Her ne kadar parti saha çalışmalarında ve söylemlerinde zayıf kalsa da 1. sıradaki adayı Edirne’de fazlasıyla karşılık bulmuş, halkın gözünde temiz ve dürüst kişiliği ile öne çıkan bir isim olmuştu. Tıpkı İYİ parti’nin 1. sıra adayı gibi…

Peki tüm bu tabloda durum nasıl olacak? Dağılımlar nasıl olacak?

AK Parti’nin küskünleri ile İYİ Parti’nin küskünleri MHP’nin 1.sıra adayının ismi altında buluşabilir. Buda AK Parti ve İYİ parti’de oy kaybına neden olabilir. CHP’nin küskünleri ise her ne kadar ittifak ortağı İYİ partinin adaylarına oy vermesi beklense de bazı keskin solcular bu noktada İYİ parti adayını tercih etmeyecek gibi duruyor ve farklı sol partilere eğilimleri bekleniyor.

Tüm bu gelişmeler ışığında MHP’nin adayının yıldızı parlamaya devam ediyor ve şansı artıyor. Edirne’de dağılıma bakacak olursak “2-1-1 şeklinde olur” yorumları yapılıyor. Fakat “2 kim” sorusu hala karşılık bulmuş değil? Eğer tepkiler sandığa yansırsa 1-1-1-1 olma olasılığı yüksek.

Tüm bunların hepsini bir yana bırakacak olursak ve oy vereceğimiz adaylara bakarsak bunları kim seçilirse seçilsin çalıştırmak bizlerin elinde. Yani halkın vekili olan kişilerin karşısında sus pus olursak seçip gönderdiğimiz kişileri milletvekili yapmış olur, tıkır tıkır maaşlarını almalarını sağlar, emeklilik sonrası da hayatlarının garanti olmasına vesile oluruz. Bu yüzden hesap sormalı,sorgulamalıyız. Elbette saygı gösterelim ama korkarak değil…

Unutmayın! Onlar vekil. Yani bu şehre hizmet etmeleri için bizlerin parlamento çatısı altına gönderdiğimiz temsilcilerimiz. Kim giderse gitsin, kim seçilirse seçilsin 4’ü’de Edirne için çalışmak zorunda. Lakin sandığa gitmeden önce veya gittiğinizde adaylara iyi bakın, iyi tanıyın. Yoksa bazıları seçildikten sonra sizi tanımayabilir…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.