banner137
banner12

Anlatmakla bitiremeyiz sahillerimizi!!!

Saros’un incisi bilmem neresi…Kendi kendini temizleyebilen dünyada ki üç körfezden birisi…Ama içine edilen ve seyredilen göz göre göre yok oluşu izlenen tek körfezde burası olsa gerek.

Bir müsilaj hadisesi yaşanıyor ve bu hadise Saros’da yok diye millet akın akın geliyor.Bu kadar yükü kaldıramayacak olan Saros’da müsilajın kralı olursa hiç şaşırmayın derim ben…

Aslında yazımın dikkat çekmek istediğim noktası Müsilaj değildi ama konuya buradan gireyim istedim…

Yağlandıra,ballandıra anlattığımız eşsiz körfez’imiz, doğası ile denizi ile bazı kendini bilmezler tarafından katlediliyor.Çöplerini ortalığa bırakanlar,denizin içine edenler,teknesinden,gırgırından denize pislik atanlar ne ararsan var Saros’da…

Olmayan bir tek şey var Saros’da…Oda insanlık,vicdan.Bundan inanın yok.Kimsenin düşündüğü de yok.Bir kaç etkili grup,birkaç cesur yürek dik duruyor gerisi boş ve çıkarı için “bende varım” diyor…

Bilenler biliyor da,ben hatırlatayım yinede dedim.İnci gibi kumdan kumsallarımız,cam gibi denizimiz var.Sahilde yıllarca rantiyecilere verilen kiralık yerler var.Kimisi belediyelere,kimisi ecrimisil ile adeta işgal ederek kumsallardan büyük paralar kazandılar.Babalarının malı gibi yayıldılar kıyılara.Kaymakamlık seyretti,Valilik izledi,belediyeler keyfini sürdü.Ama kimse çıkıp “yahu şuraya bir cankurtaran koyun” demedi be!Yahu toplu olarak denize girilen yerlerde işletmeler varsa cankurtaran zorunluluğu da vardır.

Daha geçtiğimiz günlerde Edirne Valiliği Çevre Koruma Vakfı sahilleri kiraya verdi.İşletmeler balıklama atladı ihaleye.Bazı yerler hariç.Oralar sonradan Çevre Vakfı tarafından işletilecek tabii ki..

Daha bugün be bugün…Bir çocuk Erikli sahilinde boğulmaktan son anda kurtarılmış.Her gün bir şeyler yaşanıyor,ölümler oluyor ama hiç kimse yoğurdum ekşi demiyor.Nasılsa sahilde bir sürü adam var.Elbet biri çıkar, suya atlar ve kurtarır diye düşünüyor herkes.Ve öylede oluyor.Sahil güvenlik gelene kadar.Suyun dibini boylayan çok oluyor.Bugün olan olay gibi.gencecik bir çocuk kıyıda yüzerken gözden kayboluyor.Arama çalışmaları sonrasında yüzdüğü yerde suyun dibinde kendisine ulaşılıyor.İlk yardım falan derken o çocuk şu an ben bu satırları yazarken hayata tutunmak için mücadele veriyor.

Buradan sayın Valimize bir çağrımdır! Sayın Valim bu konuya el atın.İşletmelere veya yoğun olan yerlere cankurtaran zorunluluğu getirin.Milet şezlonglara kurulup keyif çatarken,işletmeci cebi doldururken birileri belki şu an bile suya dalıp çıkıyor,kim bilir belki de göz göre göre boğuluyor.Lütfen bundan sonra buna izin vermeyin…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Özgür Bahçeci 3 yıl önce

Su o kadar kirli ki 10 metre ötede boğulan çocuğu kimse farketmedi. Jetskiler kıyıda arama yaparken iyiki çocuğun üzerinden geçmedi. Sahil güvenlik çok geç geldi geldi ve oldukça açıkta arama yaptı. Şans eseri kıyıda oynayan çocuklara çarptı boğulan 18 yaşındaki Kerem. Sağlık ekipleri müdahale etti yaşadığını söyleyip hemen Keşana götürdüler. Cankurtaran olsa hiç biri yaşanmazdı. Sahilde 500 şemsiye ve 1000 şezlong için 500 bin ödemiş işletmeci. İnanlar da iki şezlong ve bir şemsiyeye 50 lira ödüyor. Rant heryerde.