banner78
banner12

Şehrimizde ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte bir arada olabileceğiniz veya hoşça vakit geçireceğiniz yerlerin sayısı sınırlı ve bir o kadarda kısıtlı.Malum; yaşanan pandemiden dolayı gelen kısıtlamalar ve yarattığı etkiler insanları zaman zaman dört duvar arasına tıkmış durumda.İşte bu dört duvar arasından çıkıp temiz hava teneffüs etmek isteyen vatandaşlar için Edirne Valiliği İl Özel İdaresi aracılığı ile Meriç nehri Protokol evi yan tarafına muhteşem bir mekan hazırladı.

Nehir kenarında olması,ağaçların arasında yer alması,oturacak masası bulunması,aracını yanı başınıza çekebileceğiniz bir alanın bulunması,üzerinin kapalı ve korunaklı olması,mangalı bulunması gibi bir çok artısı ile Edirne halkının kullanımına sunulan bu alan maalesef soytarıların işgali altında. Ailenizle birlikte gitmeye kalksanız katil olursunuz!Aracını çeken bazı kendini bilmezler açtıkları son ses müzik ile rahatsızlık verirken,ellerindeki alkol şişeleri ile tam anlamıyla bir soytarılık sergiliyorlar.

Argo konuşmalar,çevreyi rahatsız etmeler ve kirletmeler,şişeleri kırarak yerlere atmalar,araçlarını saçma sapan park edenler ve dahası hepsi burada.

Edirne Valisi Ekrem Canalp’in belki de Edirne için yaptığı en güzel uygulama ama sahipsiz.Elbette biz başına birisi dikilsin demiyoruz ama Edirneli sahip çıkmalı.Yerler toz oluyor diye yaptığımız eleştiriye anında reaksiyon gösteren ve kilit taş döşeyerek tozu bertaraf eden Valimiz ve İl Özel İdaresi çalışanları dört dörtlük bir alan yaratmış.

Gün batımını seyret,nehir kenarında yemeğini ye,içkini iç,dinlen,eğlen ama adam gibi!...

Yapılan mangal setini adeta katletmiş hayvanlar var.Hayvan demek biraz az bile.Çünkü hayvan diye nitelendirdiğimiz oranın sakini olan kedi ve köpeklere hakaret etmiş oluruz böyle demekle.Mangalda bir ateş yakıyorlar zannedersiniz ki orman yanıyor! Bulduğu kütükleri mangal bacasına tıkan mı.Mangala tekme atan mı.Oturma grubunu kıran mı.Çocuklar için yapılan ve her piknik masası yanında bulunan oyun gruplarında ağırlık ve yaş kategorisine bakmaksızın üzerine çıkan mı.Nehir kenarına konulan telleri kıran,koparan mı? Hepsi bu alanda toplanmış.

Allah razı olsun yapandan da yaptıranda da.Ancak bir ricamız olacak.Burası gördüm ki; kendine malik olamamış insan bile demeye utandığım türlerin talanı altında.

Sayın Valim! İnsanlara ve insanca yaşamayı bilenler için yaptığınız bu alana lütfen birilerini görevlendirin,Talana seyirci kalmayalım.Gerekirse girişi ücretli yapalım.Sembolik bir ücret alalım.Ama medeniyetten uzak kişileri buradan uzak tutalım.

Geçtiğimiz gün öylesine bir tur attığımda gördüğüm manzara beni derinden üzdü.Adeta çapulcular at koşturuyordu.Bir masada yaşı yerinde iki bayan aldıkları biralarını yudumlarken,yan masada başı kapalı iki kız kardeşimiz akşam yemeklerini nezaket kuralları içerisinde yiyorlardı.Ama rahatsızdılar! Ne o kızlar o kadınlardan, nede o kadınlar o kızlardan.İki masada insan gibi ve onlar gibi oturan bir çok kişi oranın huzurunu,düzenini bozan soytarılardan rahatsızdılar.

Burasını boşlamayalım.Burasını koruyup kollayalım.Buraya görevliler koyalım.Gerekirse işletmeye verilsin.Et satılsın,meşrubat ve benzeri satılsın.Ama ne olur sahipsiz bırakılmasın!!!İt kopuk yuvası olmasın.İçkiyi ağzına içene evet ama kıçına içene hayır.Hemde kocaman bir hayır….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Musa GÖKALP 3 yıl önce

Tespit ve teklifleri çok yerinde, teşekkürler.