banner137
banner12

Demokrasi (nin) beşiği CHP’de delege seçimleri başlıyor. Kıran kırana bir mücadele var. 4 bin’in üzerinde üyesi olan partide delege çıkmak için kıyasıya bir yarış var. Bir yanda var olan yönetimi alaşağı etme gayretinde olan bir anlayış diğer bir yanda var olanla devam diyen bir anlayış. Yani Recep Gürkan ve yandaşlarının anlayışı…

24 mahalle’de hazırlanacak listelere göre seçimler yapılacak. Delege çıkmak için mahallede ki üyelerin kullanacağı oylar sonrasında delegeler belirlenecek. Delege yarışı da öyle sıradan bir yarış değil. CHP’de adeta bir onur mücadelesi verenler ile ekmeğini kaybetmeme mücadelesi verenlerin bir yarışı gibi duruyor bu seçimler. Sonuçta CHP’li Edirne Belediyesi’nde ekmeğini kaybedecek veya yeni ekmek sahibi olacak kişilerin gelecekleri tamamen bu delege seçimine bağlı. Stratejisini belirleyen Gürkan ve yandaşları geleceklerini garanti altına almak adına her türlü yola başvurmuş, üyenin sağduyusunu baskı altına almış, özgür iradesini adeta yoksun kılmış durumda. Eğer o mahallede fire verilirse yakını işte olanın işine son verilmesi gündemde olduğu gibi istenen liste kazanırsa yeni işe alımların olacağı da gün gibi ortada. Yani vaatler ve tavizler kol geziyor. Hal böyleyken demokrasiden bahsedilen CHP’de üye iradesi tamamen baskı altında gibi duruyor. Liste yapmak isteyenler bile liste savaşını daha başlamadan kaybetmiş gibi duruyor. Dediğim gibi yakını belediye çalışan bir sürü üye ve delege var. Düne kadar sinkaflı kelimeleri Recep Gürkan için sarf edenler yakınını işe yerleştirdikten sonra veya kendisi iş başı yaptıktan sonra şak şakçı olarak karşımıza çıkıyor. Saymak gerekirse bugün bazı mahalle muhtarlarının yakınları belediye de iş başında. Yani mahalleyi …k götürse muhtar kalkıp belediyeye ağzını açamaz. Çünkü göbekten bağlı…Bir sözde denildi gibi; “mahalle bozuk muhtar ne yapsın?” artık “muhtar bozuk mahalleli ne yapsın?” durumuna gelmiş.

Üyelerin seçtiği delegeler en küçük temsilcilerken ve bu seçim burada bu kadar kirlenmişken, demokrasiden uzakken, CHP Genel Merkezinin de bundan farklı olmadığını düşünüyorum. Gelinen noktada ortada zaten…

Seçmen iradesinin yok sayıldığı delege seçimlerinde baskı ile seçimler kontrol altına alınırken Edirne’nin en büyük mahallelerinde işi garantileyenler seçimin galibi gibiler. Çatır çatır liste pazarlıkları var. CHP’nin geleceği veya yaşanan sorunlardan ziyade kişilerin geleceği ve çıkarları ön planda tutulmuş durumda. Belediye adeta CHP’nin geçim kapısı olmuş. İşe alınan çok sayıda CHP’linin yanında sırıtmasa da AK Partili ve MHP’lilerinde olduğunu çok iyi biliyoruz. Hizmet deseniz bazı bölümlerde yok. Sarpa sarmış durumda. Lakin yarın öbür gün bir idare değişikliği ile o zaman ne olur bunu zaman gösterecek. Kral CHP’liler bir anda deniz feneri gibi olursa kimse şaşırmasın.

Kıssadan hisse; CHP özgürlük ve demokrasi ise bugün bizlere seçmen iradesinin ayaklar altında olmadığını yapılacak delege seçimlerinde göstermeli. Gerçek CHP’liler yani muhalifler ya bu savaştan çekilecekler yada bu savaşın galibi olarak fabrika ayarlarına partilerini döndürecekler. Bekleyip göreceğiz bakalım! CHP fabrika ayarlarına mı döndürülecek yoksa ayar çekmek isteyenler tarihin tozlu sayfalarına mı gömülecekler?

Çıkarların, menfaatlerin her zaman önde olduğunu hatırlatarak iyilerin yerinin artık siyasi arenada olmadığını hatırlatmak isterim. Siyaset doğru, dürüst adam işi değil diye boşuna demiyorlar….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.