banner78
banner12

Silahların susmadığı,bıçakların çekildiği,kanların aktığı,canların yok olduğu,hayatların,ocakların söndüğü, içkinin,uyuşturucu maddenin su gibi içildiği ama insanlarının ellerinden tutulduğu zaman adam gibi adam olduğu mahalle Menzilahir mahallesi.

Roman,esmer,Çingene ne dersen de! Adam adam gibi adamların mahallesidir Roman mahalleleri.Bir çoğunu tanırım.Kendi yaşıtlarımdan tutun,benden yaşça büyük olanlarla dostluğum sıkıdır.Biz onların ellerini sıktığımızda elimizi yıkayıp,silmeyiz.Öptüğümüzde yüzümüzü dezenfekte etme yollarını aramayız.Biz onlarla sarmaş dolaş olur,aynı sofrada oturur,aynı tas çorbaya kaşık çalarız.

Tenleri esmerdir ama yürekleri geniştir.Ceplerinde paralar yoktur ama gönülleri zengindir. “Agam” dediklerinde size özgüven yüklerler.Onlar bizim insanımızdır.Canlarını yolunuza koyarlar.

Ama bazıları, özellikle günümüz gençliği özentinin, kötü kişilerin pençesine düşmüş, daha iyi yaşam şartlarına çabuk ulaşsınlar diye özendikleri Tv dizilerindeki hayatlara erişmek için mafya vari yapılara katılmışlardır.Yıllardır bu ve benzer mahalleler aslında emniyetin gözetiminde olmasın rağmen ihmal edilmiş ve bugün gelinen noktada suç makinesi haline gelen kişiler hortlamaya başlamıştır.

Zaman zaman polisin mahalleye yaptığı operasyonları biliyoruz.Ancak bazı polis ağabeylerimizin arkadaşlarımızın da,aralarındaki bazı kişilerle nasıl ve ne gibi arkadaşlıklar kurduğu,emekli olduklarında kimlerin yanlarında çalıştığını görünce de Edirne’deki küçük mafyacıkların nasıl rahatça cirit attığını daha iyi anlayabiliyorum.

Bu tür mahallelere İstanbul’un arka sokaklarından karanlık adamlar gelip gençleri kandırarak aralarına alıyorlar.Küçük tatlı paralarla sentetik madde temini veya diğer uyuşturucu çeşitlerini sattırarak para kazanmalarına olanak sağlıyorlar.Bazılarının altlarındaki son model arabaların veya düşük modellei arabaların nereden geldiğini,inasıl alındığını bugüne kadar kimse sormadı.Normalinde talika yani at arabasına binmeden BMW,Mercedes gibi arabalara binmeye başlayan bu kişiler mahallede astığı astık kestiği kestik oldu.Derken kısır çekişmeler,çıkar ilişkileri,uyuşturucu trafiğinin kontrolü gibi durumlar silahları konuşmasına neden oldu.10 yıl önce öldürülen bir kişinin intikamı bugün kan davası gibi (ki bu Trakya’da hele yine Romanlarda asla olmaz) görülmeye başlandı.

Silahtan atılan her mermi hem atanın hemde hedef olanın hayatını kararttı.Yakınlarını perişan etti.

Peki bu konuda sorumluluk sahibi olanlar ne yaptı? Makam odalarına alarak suçlularla masaya oturdu hatta öz çekim bile yaptı.Doğrusu bumu peki? Hayır asla bu değildi.Devlet suç işleyeni ayağına çağırmaz,pazarlık masasına oturmaz.Ortada suç ve suçlular varsa kanuni yoldan gereğini yapar,adalete teslimi noktasında huzurun sağlanması adına çalışma başlatır.Ülkemiz yıllardır terör örgütleriyle savaş verirken huzur kenti Edirne’mde neden üç beş çapulcuya pabuç bırakılır,operasyonlar yapılmaz anlamış değilim?

Yeni gelen Emniyet Müdürümüzün dik duruşu,bakışları ve tavrı bu konunun üstesinden geleceğini açıkça gösteriyor.Yeter ki baştaki “hadi”desin…

Edirne’de bir otorite boşluğu açıkça belli.Siyasi irade ve bürokrasi arasında bir kasılma var.Yani göstermelik fotoğraflarla her şeyin iyi olduğu imajı verilmek istense de sorunların,sıkıntıların olduğunu biz iyi biliyoruz.Bu yüzden iktidarı ile muhalefeti ile Edirne’de siyasilere bu konuda büyük iş düşüyor.

Bizler Edirne’de ellerinde,bellerinde silah olan gençler mafyalar istemiyoruz.13-15 yaşlarında çocuklar ölmesin hayatlarının baharında demir parmaklıklar arkasına girsin istemiyoruz.Öyleyse yetkililer gereğini yaptıklarından fazlasını yapacak ve dosta güven düşmana,suç çetelerine korku salacaklar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.