banner137
banner12

7 Eylül 2022 Çarşamba günü yapılan Belediye Meclis Toplantısının yankıları hala sürüyor. Gündem maddeleri veya gündem dışı maddeler görüşülüyor, imarla ilgili konular ele alınıyor, yapılacak yatırımlar, satılacak yerler ve benzeri birçok konu için Meclisin "oluru" isteniyor... Meclis gündeminden hiç eksik olmayan bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum... Başkan ETUS yani Edirne Toplu Ulaşım Sistemi ile ilgili bir konu gündeme geldiğinde kendi öz mal varlığı ile alakalı bir savunma yaparcasına ETUS lehine olacak her türlü kararın altına imza atıyor,
hatta savunuculuğunu yapıyor. 'Görende ETUS'ta hattı var sanacak!' Hadi başkan yardımcıları ve Sosyal Medya Uzmanı'nın var ama; neyse!!!
ETUS'a başkanı bu kadar bağlayan bir şey var ama o'da bizde kalsın...İşin ucu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na kadar uzanınca ETUS'ta istediği gibi at koşturacak tabi ki...
Dönelim meclis gündemine...
Sayın Başkan Meclis'in aynı zamanda ita amiri... Yani her şey ondan sorulur. Meclis üyelerinin oturmasından, kalkmasına, konuşmasından, susmasına, yemesinden, içmesine kadar her şeye neredeyse karışabilir. Özellikle bazı Meclis üyelerinin tuvalet izni bile başkana bağlı.
Gelelim asıl konuya. O gün Meclis toplantısı'nda sayın başkan ile AK Partili Ayhan Dinç arasında söz alma ve verme sorunu yaşanıyor. Başkan kürsüden kendinden çok emin bir şekilde konuşurken, o esnada Ayhan Dinç alttan alttan bir konu hakkında konuşuyor. Nezaket kurallarından uzak bir şekilde cereyan eden ve bir belediye başkanına yakışmayacak bir üslupla had bildirmeye kadar giden konuşmada başkan üstün gelerek Dinç'in sesini kesiyor. Demokrasi dersini her fırsatta veren ancak demokrasiyi farklı tanımlayan sayın başkan, ses tonunu yükselterek Dinç'in konuşmasını engelliyor ve "sözümü kesmeyin.Sözümü kesmek haddinize değil. (Had bildiriyor). Gündemi ben belirlerim, istediğim konuda da konuşurum. Ben Belediye Başkanıyım, Meclis başkanıyım. Hangi hakla 'SEN' benim sözümü kesiyorsun? (hitap'a dikkat. 'Siz' diyemeyecek kadar nezaketten uzak ve halkın seçtiği bir meclis üyesine 'SEN' diye hitap ediyor. Çok nezaketli ya!) Sonrada kalkıp demokrasi dersi veriyor. "Önce demokrasiyi içinize sindireceksiniz" diyor. Yara var ya! Aythan Dinç'in bir meclis üyesi olduğunu unutuyor, belediyenin kiracısı hatta bir çocuk gibi azarlıyor. Halkın kendisine bu şehri yönetmesi için yetki verdiğini unutuyor, aldığı yetki ile seçilmiş meclis üyelerini şamar oğlanına çeviriyor.
Başkanın canı sıkkın. Öyle bir takıyor ki bu konuya; hızını alamadığı görülüyor. Bulsa Ayhan Dinç'i bir kaşık suda boğacak.
Bu başkanın ilk ayıbı değil. Daha önceki Meclis toplatılarında da dik duruşu ile tanıdığım İYİ Partili Mevlüde Baş hamına takındığı üslup ve ses tonunu yükseltmesi kadın hakkından bahseden ve bunu şov amaçlı kullanan başkana hiç ama hiç yakışmıyordu. Mevlüde Baş'ın bir bayan olduğunu unutuyor, sözünü-sesini kesmek bir yana azarlamaya dahi kalkıyordu. Sonrada kalkıp kadına şiddete hayır, kadına saygı. Hadi oradan be!
Toplantı sonrası CHP'li bir Meclis üyesi ile konuşuyoruz. "Aman abi! Seninle konuştuğumu görmesin-duymasın-bilmesin" diyerek başkanın bu aralar sıkıntılarının çok olduğundan bahsediyor. "Odasında bile konuşurken ses tonu bizlere karşıda yükseliyor ve 'her şeyi ben bilirim' edası ile yoluna devam ediyor. Mahalle sorunlarını aktardığımızda çok umursamıyor, kendi bildiğini okuyor. Meclis üyelerini kürsüden azarlamasını bizde tasvip etmiyoruz ama bizde kendisini artık tanıyamıyoruz"diyor.
Mecliste anlamsız gerginlik ve tansiyon yükseltmek aynı ülke gündemini değiştirenlerin, dikkatleri bir yerlere çekme çabasında olanların taktikleri. Başkan yarattığı bu tantana ile İmar'da Eğitim alanı olarak görüşülen bir yeri adeta kaşla göz arasında komisyona sevkini sağlıyor. Hasdan Ali Yücel Çocuk Müzesi ( Dinazor Parkı) arsası ve çevresinde bir takım ayak oyunları var ranta yönelik bir hamle yapılıyor. Dikkatler dağıtılarak bunlar ayak oyunları ile oldu bittiye getirilecek.
Ha bu arada; 50 milyon TL'cik borçlanma yetkisi isteniyor. İller Bankası'ndan para lazım. Az yeyinde borçlanmayın! Alt yapı işi için para lazım. Var olan bitti, elde avuçta kalmadı çünkü.Ömrümde hayatımda beldiyeyi, hiçi bu kadar borç batağında görmedim ve bu kadar lükse kaçtığına şahitlik etmedim. Ayran yokken içmeye lüks araçlarla gidiyorlar gezmeye...
Hani alt yapı işi tamam dı? Alt yapıyı yüklenen ve yolları yapan, asfaltı atan firma kesin kabul yapsa bile 3 yıl asfaltın garantisi ytok mu? Neden firma değil de belediye olarak asfaltı siz atıyorsunuz?
Unutmadan! Geçen meclis gündeminde sayın başkan, birimlerin doğrudan temin veya avans adı altında mal alımlarını durdurarak yetkiyi kendine bağladı ve birimlerin kırtasiye, tpner,kartuş,kalem,kağıt gibi tüm ihtiyaçlarını kendilerinin yapacakları ihale sonrası alacaklarını söyledi. Havsa yolu üzerinde bulunan Trak Depolar'dan iki adet depo tutulduğunu, alınan malların burada depolanacağını, birimlerin istemesi durumunda malın sevkinin buradan sağlanacağını kaydetti. Akıllı hareket. İhalelerde ballı börek olma olasılığı artabilir. Söz konusu bir birimin kağıdı bitti ve 2 top kağıt için birimin aracı kent merkezinden 35-40 km yol gidip, gelecek. Masrafı, yakıtı cabası. Orada tutulan depolar kira.Aylık 10 bin TL civarı. Personel ve benzeri giderlkeri ekeyince astarı yüzünden pahalıya gelecek. Ama kimin umurunda? Zaten belediyenin kiralara ödediği paralarla inanın dev gibi birimler yapılır ve hepsi bir araya toplanır ama neredee? Bu arada Edirne esnafıda taş yiyecek. Sahi DMO varken bunlara ne gerek var?
Neyse uzun lafın kısası, başkanın bu aralar morali iyi değil. Zaten yazdıklarımıza paylaşımlarımıza acayip kafayı takmış durumda.Biz ona doğru olanı eksik olanı göstermeye çalışıyoruz ama o bildiğini okusun. Yönetemediği kent ortada. Önce etrafına bakacak ki kralın çıplak olduğunu görecek. Etrafında ki yamyamlar pastanın büyük dilimlerini alırken kırıntılarda şakşakçılara kalıyor. Onlarında işi bu zaten. Eğer bu ülkede yolsuzlukların üzerine gidilse ve hakkaniyet çerçevesinde her şey ele alınsa her şey güllük gülistanlık olur ama aynı çanak herkesi doyuruyor demek ki kimse sesini çıkarmıyor, çıkaramıyor...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.