banner78
banner12

En koyu partililer bile “oy verirsem veya verdirtirsem ….”diye başlıyor söze. Kırılanlar, üzülenler, küsenler hepsi var. Gerek AK Parti’de gerekse CHP’de dayatılan listeler kentet olumsuz karşılandı.

14 Mayıs günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için ülkenin merakla beklediği ve seçimleri sırtlaması beklenen listeler nihayet açıklandı. Ülke geneline birçok ilde şok etkisi yaratan listeler en çok Edirne!’de geniş yankı uyandırdı.

Özelikle CHP’nin listesi ve bu liste üzerinde ki kirli eli herkes sorar sorgular oldu. Partiye emek verenin değil, partide hatırı geçenin ağır bastığı ortada. Ankara’da kulis yapan, öyle yada böyle bağlantısı bulunan kişiler ama öyle ama böyle listelerde ilk sıralarda yer aldılar.

Gene Merkez tarafından dayatılan listelerde nasıla “Edirne seçmeni ceketi koysak seçer” düşüncesinde olanlar bu defa sağlam duvara tosladılar. Bunun farkında değiller. Şimdi söz halkın ve milletin. Kendini temsil edecek kişiyi seçme sırası halkta.

Adama şimdi sormazlar mı “sen ne iş yaparsın” diye? İşi yok, gücü yok ama aday. Olacak gibi ve inanılır gibi değil. Kadın hakkını savunan CHP’de Edirne kontenjanında tek bir kadın aday yok.

Tartışılan ve en çok tepki çeken ilk iki sıra belki zamanla bu olumsuz tabloyu siler diyeceğim ama silinebilecek gibi durmuyor. Tepiler bir hayli fazla ve genel merkez bunun bedelini ödeyecek ve bu bedeli de buna vesile olanlar daha sonra ödeyecek gibi görünüyor.

Seçimlere sayılı gün kala sahaya hızlı bir şekilde inen adaylar her şeyden önce kentin genel durumu ile alakalı CHP’li belediye başkanının beceriksizliğini kucaklarında bulacaklar. Sorular soruları getirecek. Sonrasında ise sıralama ile ilgili tepkilerinde sessiz kalacaklar ama sandıkta bu sessizlik farklı olabilir. CHP her şeyden önce ciddi bir sorunla karşı karşıya kalacak. Adayların yaşantıları ile ilgili bir sürü konu ortaya atılacak. Bilinen gerçekler bilinmeyen bir sürü konu gündeme gelecek. Yani tabir yerindeyse belden aşağı vuruşlar bir hayli fazla olacak. En koyu CHP’li bile “oy vermeyeceğim” diyor. En kötü ihtimalle Cumhurbaşkanlığı için “genel başkanıma veririm ama milletvekilliğin de vermem” diyenlerin sayısı bir hayli fazla. Bunu bize zaman gösterecek…

AK Parti’de de farklı bir şey yok. Orada da ilk sıralara tepki var ama CHP kadar değil. Onlar “kol kırılır yen içinde kalır” diyor. Fakat seçim sonuçlarında he şey ortaya çıkacak.

İYİ Parti ise bu noktada en şanslı parti. Aday belirleme sürecinde yaşanan çalkantılı süreçte adeta dipte gezinen Edirne İYİ Parti teşkilatı gösterdiği aday profili ile yine iyi bir ivme kazanmış durumda. Çok kişinin ağzında oy’unu İYİ Partiden yana kullanacağı söylemi var. Kızgın birçok CHP’li bu noktada Memleket Partisini işaret etse de “kol kırılır yen içinde kalır” diyenlerinde olduğunu kabul etmek gerekir.

Kulislere baktığımızda CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan yardımcısı Faik Öztrak ile Recep Gürkan’ın geriliminin hat safhaya geldiği hatta iddiaya göre odadan kovma noktasına kadar getirildiği ifade ediliyor. Liste savaşının galibi var gibi görünse de kaybedenin Edirne’de CHP olacağı çok net. Oylarda büyük düşüş yaşanacağı CHP’nin tabanından gelen gür bir ses. Cılız sesler ise “ikiyi zorlarız ama bir garanti” diyor. Evet 3’ü hayali kuran, “4 neden olmasın” diyen CHP ikiye, hatta bire razı durumda. Bunu bize en iyi zaman gösterecek. Kamuoyu daha kimin ne olduğunu neyin ne olduğunu bilmiyor. Zamanla öğrenecek. Ama o ceketi koysa alır mantığının artık bittiğini Edirne seçmeni bu seçimde gösterecek. Bizlerde bekleyip göreceğiz. Kendi ayağına sıkmak bu demek olsa gerek diyelim ve seçim satında mücadele verecek adaylara başarılar dileyelim….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.