banner137
banner12

Yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında Türkiye tek yürek olmuş ve yaraların sarılması için adeta bir yarış içine girmişti. Sadece Türkiye değil, yabancı devletler de gerek maddi yardım, gerekse insani yardım konusunda yarışa girerek, arama kurtarma ekiplerini devreye sokmuş desteğini esirgememişti.

Evet; biz öyle bir milletiz ki; hemen dayanışma içinde olur, yaraları sararız. Lakin bir o kadarda çabuk yaşanılanları unuturuz.

Daha enkazlar kalkmadan, cenazeler çıkarılmadan, binaların imarları ile ilgili konular konuşulurken Edirne beklenen şovunu yaptı ve aralarında 3 belediye çalışanı 1 emlakçı olan 4 kişi Jandarma’nın rüşvet operasyonu ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Edirne’nin adı yada Edirne Belediyesi’nin adı anılmasa şaşardım!!!

Yahu biz, ‘bina güvenliği, deprem yönetmeliği’ diyoruz, adamlar imara uygun olup olmadığı tartışılan konularda cukkayı doldurma derdine girmişler. Avantayı alırken de yapılan şikayet üzerine Jandarma düzeneğini kurmuş, suçüstü yapıvermiş.

Olayın kamuoyunda yankı bulması sonrası bunun 3 kişi ile sınırlı olmayacağı, dahada yukarılara gideceği, yapılacak çalışma ile büyük balığın, büyük lokmalar aldığı yönünde birçok iddia ortaya atılmıştı. Elbette araştırılması gerekiyor, araştırılacaktır da.

Bakın; Edirne’de Recep Gürkan’ın belediye başkanlığı koltuğuna oturduğu günden bu yana müteahhitlerin yakınmalarını, mimarların haklı isyanlarını, mühendislerin sitemlerini sürekli duyarım ve sizlerde mutlaka duymuşsunuzdur. Bir türlü ruhsat alamadıklarını, sürekli sallandıklarını belirtiyorlar. Nedenlerini, niçinlerini sorduğumda ise ‘malum konular’ deyip geçiyorlar ve her şeylerinin tam olmasına rağmen süreci aşamadıklarını belirtiyorlar.

Belediye tarafına baktığımızda ise bazı kişilerin veya isimlerin ruhsat aldığı, inşaatlarına başladığı bile görülüyor. Bu bazı kişilerin nasıl ruhsat aldığını bilmiyorum ama şapkadan tavşan çıkarmadıkları kesin. Düşünsenize! Her şeyin tamam, eksik tek bir evrakın yok ve bekletiliyorsunuz. Yani sizi bir şeylere zorluyor veya yönlendiriyorlar gibi bir durum var. Günahları boyunlarına….

Edirne Belediyesi İmar İşleri müteahhitler için adeta sırat köprüsü gibi bir yer. 40 takla atmadan işiniz olmaz. Ya da Avrupa kent’te bir kapı çalmanız, fikir alış verişinde bulunmanız gerekiyor.

Bu rüşvet operasyonu sonrasında neler konuşuldu neler? İnanın canı yanan birçok kişi eteğindeki taşları dökmeye başladı. Emlakçı’dan tutun, çalışanlara kadar bu işin sistemsel bir döngü ile yapıldığı açıkça söylenir oldu. Ne diyelim? Dere yatağına yapılan evler, asla imar alamayacağınız yerlere, noktalara verilen imar izinleri sadece bunlardan bir kaçı. Yapılan veya yapımı devam eden binaları şöyle okkalı bir ağabey çıkacak elden geçirecek, denetleyecek. İnanın her şeyi net bir şekilde anlar. Mesela örnek vermek gerekirse Hilly otel altından başlayarak Dört kayalar mevkii ve devamını bir incelese yeter ve ne demek istediğimi anlarlar.

Hadi bakalım şimdiden kolay gelsin.

Bu İmar yolsuzluğu sadece rüşvetle sınırlı kalmamalı, küçük balıkları değil büyük balıkları aramalı….Eğer bu küçük beyinler bunları yapıyorsa büyük beyninler neler yapmaz!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.