banner78
banner12

Edirne’nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisidir Köy Kop.Köylünün temsil edildiği,üretecinin bir araya gelerek seslerini çıkartmak için kurdukları bir kooperatiftir.Ama gelin görün ki; ne sesleri çıkıyor nede konuşulanları duyuyor,nede görüyorlar.Görseler yorumlamıyorlar,duysalar tepkilerini dahi koymuyorlar.

Geçtiğimiz haftalarda sessiz sedasız bir genel kurul yaparak yenilen yemekle kutladılar zaferlerini.Yıllardır da aynı terane döner durur.Ahmet Erken başkan Köy Kop şampiyon gibi bir durum var.Ne etliye ne sütlüye.Üreticinin aidatları yada elde edilen bir takım gelirlerle yada tarlada olan on dönüm bostanla yan gel Osman misali….

Başkan Erken yıllar önce basında sıkça yer alan açıklamaları ile beyanatları ile yer alır,gündem yaratırdı.Ama bu aralar “tık” yok.Şayet bu “tık” başkanın yaşı ile ilgiliyse o zaman son yapılanl genel kurulda neden aday olarak tekrar başkan oldu anlamak mümkün değil.

Üst birlik gibi düşünün Köy Kop’u.Süt en önemli gelir kaynaklarından birisi.Yan ineğin 4 memesinin biri kooperatife çalışıyor gibi.Memenin biri tıkansa eller havaya ama yinede çok güçlü bir kuruluş.Gücü yurt dışındaki aktivitelere kadar uzanıyor.

Merakımı bağışlasınlar ama neden sessizler bu kadar anlam veremiyorum?Süt üreticisi isyan ediyor piyasalardaki dengesizlikler ile ilgili boy boy basın açıklamaları yapıyor ama sayın Erken ve ekibi ne açıklamayı destekliyor nede yapılan açıklamanın yanında yer alıyor.Ankara’da masaya vursa ses çıkartacak cinsten gücü var ama o gücü ya kullanmayı unuttular yada işlerine gelmiyor.Aslında geç kalmış sayılmazlar daha ERKEN. ERKEN kalkan yol alır ama bunların kalkmaya niyeti yok gibi.Başkanın keyfi gıcır.Aylık maaş mükemmel ötesi.Duyumlarıma göre 7-7.5 civarı.Oh maşallah! Köylünün sırtından paraya bak.Kooperatif var mı var.Bütçesi ile bir rakam vermek istemiyorum ama söylenene bakılırsa milyonluk bir bütçesi var.Mesela geçen yıl aldıkları masa sandalyelere 1 milyoncuk falan ödeme yapmışlar.Vallahi iddia bu!...Bizde acık araştırdık öyle bir faturacık var gibi….Helali hoş olsun.Bütün kooperatiflerin sandalye ve masa ihtiyacı giderilmiş.

Başkan sayın Erken’in genel kurul konuşmalarına baktım.Öyle etkili konuşmuş ki; vallahi salon ağlar.152 köyün 400 ton süt’ünü toplayacaksın,ama süt konusunda tek kelime etmeyeceksin.Bende eleştiri hakkım gereği sorar sorgularım.Üreticiden yanamısın sanayiciden yana mı?Vallahi başkan hiç kızma.13 yıldır falan başkanlık yapıyorsun.Az çok hukukumuz var.Başkaları gibi senden bir beklentim de yok Allah’ıma çok şükür…Ama çok konuş be arkadaş!....Çık bir şeyler söyle…Bir iki “tık”la.Ha tıklayamıyorsan bir şey diyemem.Ama üreticini savun.Azcık sesini çıkar.Öyle sessiz kalma,seyirci olma.Sessiz kalacak,seyirci olacaksaydın bıraksaydın da başkaları yapsaydı bu işi.

Eğer o kooperatifin gücü varsa sayın başkan, çık süt konusu başta olmak üzere diğer gündeme dair ve üreticinin aleyhine olan konular hakkında konuş.Ankara’ya seslen. “Gidişat iyi değil” de. “Üretici mağdur” de..Ama çık bir şeyler de!...

Hadi bakalım başkan görelim seni ve ekibini….Kongre olalı 1 ay oldu.Bir silkelenin…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.