banner137
banner12

Ülke olarak büyük bir sınav veriyoruz.Verilen sınav öyle az buz bir sınav değil….

Alınması gereken tedbirler,uygulamaları ve yansımaları her gün yapılan açıklamalarla pekiştiriyor,doğru veya yanlışlarımızı irdeleyebiliyoruz.Bir tarafta can kurtarmaya çalışan sağlık çalışanları,bir tarafta sağlık çalışanlarının hayatını riske edecek-atacak kişiler…

Türkiye verilen sınavda kimilerine göre başarılı kimilerine göre başarısız.

Bizler Edirne ölçeğine baktığımızda,başarılı olduğumuzu son zamana kadar söyleyebiliyorduk.Taa ki; “bana bir şey olmaz”demeye başlayana kadar…

Malum bu illet alınacak tedbirler dahilin de bulaşma riskinden bir hayli uzak.Edirne Valiliği koordinasyonunda Vali Ekrem Canalp’in de bizzat içinde bulunduğu mekanizma dahilinde uyarılar,bilgilendirmeler,ilaçlamalar yapılıyor ama yinede bazı kendini bilmezler virüsü taşımakta ısrarcı oluyorlar.

Hani bu zorlu süreçte sağlık çalışanları en çok ezilen yıpranan kesim ya! Maalesef alınan tedbirler onların bu illete bulaşmayacağı yada bu illetin onlara bulaşmayacağı anlamına gelmiyor.Bakın; vaka sayılarımız hiç yok denecek kadar azken,bir anda artışa geçmesi hepimizi kuşkulandırdı. “Acaba neden?” diye sormaya,sorgulamaya başladık.Vatandaş cahil,bilinçsiz diyeceğimiz bir çok noktada virüsü alması,taşıması,bulaştırması normal görülebilir.Ama gelin görün ki,saklanmaya çalışılsa da kamuoyuna duyulmaması için mücadele verilse de Edirne’de giden iyi seyri bozanlarında bazı hekimler olduğunu hatırlatmakta yarar var.Edirne dışına çıkan,akraba ziyaretinde bulunan veya akrabası Edirne’ye gelen bazı hekimlerin bu illeti taşıdığını,bulaştırdığını açık yüreklilikle söyleyebilirim.O yetmezmiş gibi,personeline,ameliyat masasında ki hastasına,muayene gelen garibana,kısacası etrafına yayanda hastanelerde çalışan bazı hekimlerdir.Şimdi buradan hekim arkadaşlarım belki bana sitem edecekler ama; onlarda gerçeğin farkındalar….

Öyle yada böyle alınan tedbirler dahilinde virüsle yaşamayı öğreneceğiz.Hastanelerde hekim yada çalışan veya hasta olsak dahi,temas ve hijyene,korunma yollarına azami ölçüde özen göstereceğiz.Yoksa sağlık çalışanlarımızın hayatları bizlerle beraber bu illetle geçecek.Devletin parası bu illet için heba olup gidecek.Ekonomi yerle bir olacak.İşsizlik artacak,ölüm oranları pik yapacak ve beklide hayat duracak.O yüzden bu illet bizi sevdiklerimizden ayırmadan alınacak tedbirleri uygulayarak ve uyarak biz bu illeti kendimizden uzak tutalım….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
......... ...... 3 yıl önce

provakasyon yapma, bir tane doktor covid pozitif olup çalışmaya devam etti sadece. bütün edirne'ye o mu bulaştırdı? senin doktorlarla bi kuyruk acın var belli.