banner78
banner12

Dananın kuyruğunun kopmasına sayılı zaman kaldı…

Yazımı yayına hazırladığım saatlerde ETSO seçimleri için şekillenmeler, liste hazırlıkları, kulis çalışmaları, telefon trafiği akıl almaz bir şekilde hızlıca devam etti ve ediyor…Bu sabaha kadar da sürecek gibi duruyor.

Ancak ETSO seçimlerini bu denli önemli kılan ve gündeme düşmesini sağlayan ana etken Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın seçimlere açık ve net müdahalesi ve açık bir şekilde tarafını belli etmesidir.

Gürkan adeta Recep Zıpkınkurt ne yapılacak edilecek o koltuktan edilecek dercesine akıl almaz bir çalışma içine girdi. İlk zamanlarda, daire müdürlerinin araması ve arada sırada kendisinin müdahil olması gibi durumları görüyor, duyuyor ve hatta bazı arkadaşlarımızın yanında şahitlik ediyorduk…

Şu ana kadar açık bir şekilde ETSO yönetimine talip olan isimler bir dönem başkanlık yapan Ümit Mıhlayanlar ve şimdiki başkan Recep Zıpkınkurt ile iş insanı Sezai Irmak’ın isimleri net. Peki Belediye Başkanı Recep Gürkan bu işin neresinde? Tamda bunu merak ettiğim için kolları sıvadım ve olası bir toplanma yerine karşın tetikte olarak beklemeye başladım. Amacım sayın başkanın bu konuda açık taraf olduğunu görmekti. İddialarla değil somut gözlemlerimle seçimlere müdahil olduğunu belgelemekti. Saat 17:00’da Sezai Irmak’ın yani desteklediği adayın iş yerinde buluşma vardı. Listede yer alacaklar bir bir dökülmeye başladı.

Saat 16:47’ de sayfalarına taşıdığı yazıları ile adeta Zıpkınkurt ve ekibine meydan okuyan, olumsuzluklarını yazan, Sezai Irmak ve ekibini parlatan ve o listede yer alan bazı iş insanlarının zamanında emdiği sütü burnundan getiren, hatta sayın başkanla bile papaz olan meslektaşım, değerli büyüğüm tıpış tıpış buluşma noktasından çıkmaz mı? Tabi beni görmesi ile ateşin bacayı sarması bir oldu ve içeri verdiği bilgi ile iş yeri çalışanları dışarı çıkarak akıl almaz bir çalışma ile iş yeri giriş - çıkışlarını yani görüntü almamı engelleyecek şekilde araçlarla perdeleme yaptılar. Hatta bir ara aracımın yanına gelerek nezaketen de olsa Sezai ırmak’ın beni içeri çay içmeye çağırdığını bile söylediler. Buradan teşekkürümü de iletmeden geçemeyeceğim…

Derken ayrılıyor ayağı yaparak yani ava çıkanları avlayarak aracımla oradan uzaklaştım, yani hedef şaşırttım ve sayın başkanın rahatça gelmesine zemin hazırladım. Aldığım açı ile beklemeye başladığımda saatler tam 17:16’yı gösterdiğinde sayın başkan gelerek içeri girişini akıllarınca hedef şaşırtarak bir başka kapıdan yaptı.

Koruması ve şoförü kendinden emin şahsımın atlatıldığı düşüncesiyle çay ve sigara keyfini bile baya iyi yaptılar bu arada. Zaman zaman içeriden yükselen sesler, dışarı çıkarak telefonla üyeleri baskılamaya çalışanlar derken saatler tam 19:01’i gösterdiğinde sayın başkan hararetli bir telefon konuşmasıyla cam kenarında beliriverdi.

Buraya kadar anlatmak istediklerimi az çok anlatmış ve özetlemiş oldum. Şimdi sayın başkanın söz konusu yerden ayrılış saati tam 19:40’ı gösteriyordu. Yani 2 saat 24 dakika süre ile başkan şehrin tüm sorunlarını unutmuş, şehrin alt yapısı, üst yapısı, çukuru, çamuru, patlağı, çatlağını unutmuş ve vatandaşına bile ayırmadığı zamanını ETSO seçimleri için destek verdiği aday ve listeye ayırmış. İnanın eğer sayın başkan bu kadar telefon görüşmesini şehrimiz için yapsa vallahi billahi faydalı olur!

Zaman zaman elinde telefonla dışarı çıkanlar, camda telefonla konuşanlar, yapılan pazarlıklar, atılan palavralar kulaklarla duyulunca bir başka oluyor. Akıl almaz çirkinlikler duydum. Yani kısacası Sezai Irmak’ın yanında yer alanlar değil, başkanın yanında yer alanlar veya işi olanlar (belediye de ruhsat bekleyenler) kuzu gibi oradaydı. Sağdan saydım 5 kişi soldan saydım 6 kişi. Yerinde durmadılar ki sayayım….Panik bir başka şey..

Allahın izni ile yarın yapılacak olan seçimlerde ak koyun, kara koyun ortaya çıkacak. Yönetime talip olanlar seçimde ipi göğüsleyecek ve bu ipi göğüsleyenler dik duranlar, eğilmeyen, baskılara boyun eğmeyen, korkusu, beklentisi olmayan, arkasında karası olmayanlar olacak…Ve inanıyorum ki Edirne kazanacak..

Ha bu arada ETSO’yu yönetecek adamında az biraz duruşu olmalı. Protokol işlerini bilmeli, yol yordam bilmeli ve odasını menfaatine değil, üyelerinin haklarını koruyacak şekilde, iş insanlarının önünü açacak, yatırımcıyı üyeleri ile buluşturacak ve Edirne sevdasını her şeyin önünde tutacak insan olmalı.

Oy kullanacak üyelere tavsiyem şu! Korkmayın. Korkarsanız kaybedersiniz. Daha önceki oda seçimlerinde bunun örnekleri var. Korkanlar hep kaybetti.

Bu seçim ETSO’nun seçimi gibi gözükse de perde arkasında olanların artık safını belirlediği, öne çıktığı bir seçim olacak. Oda’yı birilerinin arka bahçesi yapma derdi olanlar yarın o bahçenin yanından bile geçemeyecekler. Ama siz her zaman bu şehrin onurlu iş insanları olarak anılacaksınız…Bu yüzden korkuyla değil, cesaretle sandığınızın başına gidin ve Edirne Ticaretinin geleceğine yön verin….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.