banner78
banner12

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Edirne mitingini yasaklı bir gazeteci olarak izleme fırsatı buldum. “Nasıl olsa TV’ler canlı yayınlıyor” diyerek girmeyi de düşünmedim açıkçası.Sadece yaşadığım sorunu anlatan birkaç satır yazıyı kendilerine iletme şerefine nail oldum.

Evet diğer yıllardaki gelişlerine göre biraz daha kalabalık bir insan topluluğunu gördüm.Yine bildik manzaralar,taşıma ile alanlara insan doldurmalar,günler öncesinden ayarlanan servis araçları,kumanyalar ve zorla Edirne’ye getirilen ve gelenlerinde bazılarının “yahu boş ver ne arayacağız miting de! Gel gezelim alış veriş yapalım”dediklerini duyduğum insanlar.Aslında bunlar çok normal. “Taşıma” derken ilçelerden, çevre illerden gelen insanlar da var tabii ki ve bunlarda olacak,olması da normal.…

İnanılmaz bir güvenlik önlemi.Yollar kapalı,vatandaşlar alana gelmeye çalışsalar bile büyük sıkıntılar.Bunların da hepsi normal ama,bu kadar olmamalı.Ara sokaklara çekilen iş makineleri,kurum araçları ile kapatılan caddeler ve dahası.

Sayın Cumhurbaşkanımızın alana gelen kadar halkla olan kucaklaşması ve ilgi seli gerçekten görülmeye değerdi.Siyasi fark gözetmeden bir çok insanın yaklaşmaya çalıştığı,hatta korumaların daha önceki yılların aksine ördükleri etten duvarı daha yumuşak kalpli hareketlerle ördüklerini söylemek mümkün.Halk Cumhurbaşkanının dibine kadar geliyor,konuşuyor,sohbet edebiliyordu.Bunlar olması gereken güzel hareketler.Keşke buradaki il ve ilçe yöneticileri de böylesi yumuşak olsa ve halkla aralarına yasaklar,engeller koymasalar…Kendilerini boy aynasında görmeseler…

Edirne bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüreğini bir kez daha sızlattı. “Sızlattı” diyorum çünkü;yıllardır istediği Edirne’yi bir türlü alamamanın isyanı vardı içinde ve o koca yüreğinde!..Her mitinginde alanların dolu olmaması ve miting sonunda yüreğinin buruk olarak dönüyor olması,sayın Cumhurbaşkanını “inşallah bir dahaki sefere”demeye mecbur bırakıyordu.

Aslında Edirne ve Edirnelilerin bir sorunu veya bir sıkıntısı yok Ak Partiyle.Sorun buradaki iş bilmez idareciler,Ak parti iktidarının arkasına sığınan çıkarcı kişilerde.Yani kısacası kendisini dev aynasında görenlerde…

Bakın 17 yıldır iktidarda olan bir partinin sadece ve sadece Edirne için 15 Katrilyon parayı Edirne için harcadığını siz biliyor musunuz?

Edirne için eğitimde 889 derslik inşa ettirdiğini?

Yüksek öğrenim öğrencileri için 4 bin 64 kişi kapasiteli yurt binalarını hizmete soktuğunu?

Bu yıl içinde 2 bin 450 kişi kapasiteli bir yüksek öğrenim yurdu, bir sonraki yıl ise toplamda bin 300 kişi kapasiteli iki yüksek öğrenim yurdunu daha şehrimize kazandıracağını?

Avrupa’nın en büyüğü olacak şekilde yüzme havuzu. Spor salonlarını,güreş alanlarını, gençlik merkezlerini yaptığını biliyor musunuz?

Edirneli ihtiyaç sahibi vatandaşlara, şehit yakınlarına, yaşlılara , engellilere, 757 milyon lira tutarında kaynak aktardığını biliyor musunuz?

TOKİ vasıtasıyla 5 bin 848 konut projesinin hayata geçirildiğini, Üç Şerefeli Cami, Kazasker Salih Mescidi gibi önemli eserlerin de aralarında bulunduğu 153 ata yadigarı eserin restore edilerek,Süleyman Paşa Camisi, Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı gibi eserlerin restorasyonların yapılarak çalışmalarının devam ettiğini biliyor musunuz?

Sağlık alanında 400 yataklı Edirne Devlet Hastanesi'yle 9'u hastaneden oluşan toplam 29 sağlık tesisinin kente kazandırıldığını,halen 3 sağlık tesisinin inşasının, 13 sağlık tesisinin de plan, proje ve ihale süreçlerinin devam ettiğini biliyor musunuz?

Edirne'ye 2002'ye kadar 70 kilometre bölünmüş yol yapılırken, 16 yılda buna 189 kilometre daha ilave edildiğini,yapımı devam eden TEM- Edirne-Karaağaç bağlantı yolunun bu yıl, Edirne-Kırklareli bölünmüş yolunun da seneye tamamlanacağından haberiniz var mı?

Edirne il sınırları içerisindeki demiryollarının komple yenilendiğini,"Yaklaşık 7,5 katrilyon liralık maliyeti olan İpek Demiryolu güzergahının ülkemizden geçen bölümünün Avrupa bağlantısını sağlayacak Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projeyle ilgili çalışmaların sürdüğünü,Yıllık yaklaşık 3,5 milyon yolcu ve 9,6 milyon ton yük taşınacak hızlı tren hattının bitmesiyle Halkalı-Kapıkule arasındaki seyahat süresinin 4 saatten 1 saat 20 dakikaya, yük taşıma süresinin ise 6,5 saatten 2 saat 20 dakikaya ineceğini biliyor musunuz?

Evet; daha saymaya kalksam birçok örnekle bunu çoğaltabilirim ama ben Ak parti İl Başkanı değilim! Milletvekili yine hiç değilim!..Ben sadece bunları yıllardır yazan,Ak Parti’nin Edirne’de başarısız olmasının yegane kaynaklarından birinin bu yatırımların iyi anlatılmaması olduğunu yazan biriyim.

Evet; yıllardır kimse anlatmadı! Valiler bile bu konuların üzerinde durmadı. Dönemin milletvekili, şimdi ki Ege Üniversitesi Rektörü olan Prf.Dr.Necdet Budak dışında kimse anlatmamış,biz gazetecilere malzeme vermemişti.

Soruyorum il başkanı İlyas Akmeşe’ye? Sen bunların hangisini biliyorsun? Veya hangisini anlattın? Şu yazdığım satırlarda ki,yatırımların birini çık bir basın toplantısında konuştuğunu söyle senle ilgili tek satır yazarsam adam değilim!Soruyorum geçmiş dönem il başkanlarına! Hangisini anlattınız be! Yazık be.Gerçekten yazık.Anlatmayı bırakın muhalefet bile yapamadınız.Yapmadınız….Bunları anlatsaydınız zaten Edirne insanı neyin ne olduğunu görecekti...

Soruyorum size? Siz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadar Edirne’yi almak istiyor, onun kadar aşkla seviyor musunuz?Almamak için çalışan biri olsa ancak bu kadar yapar.Adayınız Koray Uymaz kadar çalışıyor musunuz? Hayır çalışmıyorsunuz.O çocuk bu şehirde belediye başkanı olmak istiyor,ama siz olmasını dahi istemiyorsunuz.Siz ancak ekmekle oynamanın derdinde olanlardansınız. "Bunun nasıl önünü keserim,nasıl yok ederim düşüncesiyle yaşayanlardansınız."

CHP ne diyor? “Martın sonu bahar!”Bende diyorum ki; Reis 1 Nisan’da hepinizi yola koyar….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.