banner78
banner12

Ülke gündeminde erken seçim konuşulurken bizim Edirne’de millet neredeyse ETSO seçimlerine kenetlenmişti.

Son 15 gündür bazıları ETSO seçimleri ile yatıp kalkıyorlardı.Listeler düzenleniyor,kulisler yapılıyor,yeri geliyor kadehin dibine vuruluyor,yeri geliyor hesap kitap işleri yapılarak pazarlıklar yapılıyordu.

Öyle pazarlıklar vardı ki; tüm hesaplar Recep Zıpkınkurt’u devirmek adınaydı.Üzerine vazife olmayan adamların dahi müdahil olduğu seçimlerde 18 Nisan günü herkes boyunun ölçüsünü aldı.Herkes diyorum çünkü burnunun boktan çıkaramayan,arkasından karası olan adamlar bile seçimlere müdahil olmuşlardı.

Peki ne vardı bu ETSO’da?Tek sorun Recep Zıpkınkurt mu yoksa bir başka hesap mı vardı?

Ticaret veya iş dünyası anlamında müdahaleyi anlarım ama siyasi manada birilerinin günlük hesaplarından dolayı siyasi müdahale ve baskılara anlam vermek biraz güç.Son yıllarda yapılan bütün STK seçimlerine siyasilerin müdahil olduğunu görüyoruz.Gücü lehine çevirmek isteyenler son zamanlarda gecesini gündüzüne katarak bu ve benzeri seçimlere müdahil oldular.

Ak Parti ve CHP saflarında müdahil olanlar elbette Edirne lehine değil kendi hesaplarına,çıkarlarına hizmet edecek adamlar aradıkları için bu tip müdahalelere gerek duyuyorlardı.Bunu en iyi Recep Zıpkınkurt’un söyleminden anlıyoruz.Oy verme işlemi başladıktan hemen sonra basın mensuplarına açıklama yapan Zıpkınkurt’a yönelttiğim bir soruya verdiği cevapta zaten verilebilecek en iyi cevaptı!.. “Biz yönetilmeyiz.Yönetiriz.”

Evet Edirne ticaretine yön verenler Edirne sanayisini sırtlanan insanlara yani paranın babalarına yön vermek çok mantıklı değil.Hele yine ununu elemiş, eleğini de asmış adama bunun yapmak hiç mümkün değil.Kuklalara bunu yapabilirsiniz,siyasi baskılarla yıldırabilirsiniz ama gerisinden şüphesi olmayan adama bunu yapamaz,yaptıramazsınız….

Recep’lerin savaşı diyenler bile oldu bu seçimler için.CHP’nin topyekün destek kararı aldığı,Ak Partili Milletvekili Rafet Sezen,Belediye Başkanı Recep Gürkan ve ekonomiye sözde yön veren isimlerin bir araya geldiği birliktelik 24’e 17 gibi bir seçim sonucu ile aslında tokat gibi bir cevap almıştı.Şimdi bu kişiler fireleri arıyorlar.Onlar araştıra dursunlar ama,Zıpkınkurt’un başından beri söylediği “24 veya 26 oy’um var” sözü kulaklarımdan çıkmıyor!Yani; zayi olmaksızın seçimi kazanmıştı Zıpkınkurt…

Kol kola girdiği arkadaşlarıyla güçlülere karşı savaşını vermiş ve alnının akıyla çıkmıştı.Bildiğim kadarıyla da Ak Parti’den İl Başkanı İlyas Akmeşe ve beraberindekilerin açık desteği vardı.Buda yabana atılacak bir çalışma olmadığını açıkça gösterdi.Seçimi Ak Partililer kazandırdı diyenler var! Var ama; Koskoca AK Parti Milletvekili,Trakya Birlik gibi bir kurumun başındaki adam,iş dünyası ,sanat dünyası,TOP’lu olarak destek vermişler ancak başarı sağlayamamışlardı.yani Ak parti aslında kendi içinde de bir ayrım yaşıyordu.Rafet Sezen sağladığı destekle seçimlerden Eren zaferi ile çıksaydı Ankara’ya “ETSO’nun desteğini aldım” deme fırsatını bulacaktı.Hele şimdi birde erken seçim kararı alınınca bu destek sözünü söyleyecek kişiler açıkça belli oldu…

Recep Zıpkınkurt ile çalışmış adamların bile seçim öncesinde ettiği lafları duyduktan sonra “yazıklar olsun” demeden geçemedim.Ama sonuçlar açıklandıktan sonrada yüzlerindeki ifade gerçekten görülmeye değerdi.hele yine o 180 derecelik dönüş var ya! TOP bile o kadar dönmezdi be….

Sözde iş adamı olup ta,Edirne’ye zerre faydası olmayan kişileri gördüm orada.Edirne’ye yatırımı, 3 kuruş yararı olmayan ama yurt dışında 3 bin kuruşu bir çırpıda harcayan tipler vardı.Başını kumar masalarından kaldıramayan,lay lay lom’u seven adamlar vardı.Dahası ETSO’yu batağa sürüklemek için,fırsatları lehine çevirmek için çabalayan üç,beşi tip vardı.

Şimdi zaman içinde neyin ne olduğu göreceğiz.

Ha unutmadan! ETSO’nun bastırdığı bir dergi var.Dergi basımını yapmak,3-5 bin TL olan dergiyi 25-30 Bin TL’ye basmak için baskı yapan,seçimlerde de müdahil olup bu baskısını sürdüren gazetecileri bile gördüm.Taş atıp kolu yorulmadan her ay 20 bin TL avanta ohhh ne ala….Dahası ne hesaplar vardı kimbilir.Yamyamlar,akbaba gibi bekleyen adamlar vardı. Eğer Recep Zıpkınkurt seçimi kaybetseydi,3-5 bin TL’lik dergiyi 25-30 bin TL’ye bastırırlar mıydı? İnanın çok merak ettim.Ne dersiniz? Sizce bastırırlar mıydı?

ETSO’nun 41 kişilik meclisi ve yönetimi şimdiden hayırlı uğurlu olsun….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.