banner137
banner12

Kılıçdaroğlu'nun gelişi aslına bakarsanız Edirne'nin kara kaşına, kara gözüne değil, son günlerde yapılan anketlerde CHP başarı grafiğinin iyiden iyiye Millet ittifakındaki çatlak sesler sonrası düşmesindendir.

İddiaya göre Recep Gürkan yönetimindeki Edirne Belediyesi ve şehre yaptığı hizmetler sonrası oyların yüzde 18 bandına gerilediği Genel Merkezinde farkında olduğu bir konu ve bu yüzden Türkiye genelinde başarısız olunan ve oyları her geçen gün düşen illerde grup toplantılarını yapma kararı var CHP Genel Merkezinin.

İl başkanı Fevzi Pekcanlı canla başla çalışırken başkan Gürkan'ın ikide birde tecrübesini öne sürerek müdahale etmesi ve yer yer engellemesi aslında bizlerin çok iyi bildiği ancak partililerin bazılarının bilmediği konular arasında yer alıyor. CHP Edirne'de öyle bir noktaya geldi ki, yılların CHP'lileri sırf parti ilkelerine bağlı olunmadığı ve tek adam rejiminin ağırlığından dolayı partiden uzaklaşmış, ayrı bir grup yapmış hatta bir başka farklı grupta oluşmuş. Bir tek CHP olmasına rağmen CHP içinde çalışan 2 veya 3 grup olması biraz düşündürücü. Lakin bu grup arasında kimle konuştuysak hepsi Recep Gürkan'ın partiye yaptığı müdahalelerden rahatsız olan kişiler. Demek ki sorun partililerde değil, tek bir kişi de...

Merkez ilçe başkanı atamasında bile Recep Gürkan'ın dediği oldu. İlçe başkanı başkanın danışmanı ve belediye de çalışan bir kişi. Evet sıkı CHP li ama açıklamada Gürkan'ın orda olması adeta " bu benim adamım. Bunu buraya ben koydum"demesinin resmiydi.

CHP'nin tüm etkinliklerinde belediye de çalışan kardeşlerimizi görmek mümkün.Açıklama, toplantı,etkinlik sırf kalabalık olsun diye bu kişilerden oluşturuluyor.Gerçek CHP'lilerin saf dışı bırakıldığı bu ve benzeri toplantılarda asıl CHP'lilerin dışarda kalması ve herkesin kraldan çok kralcı olması partinin bugün geldiği durumu gözler önüne seriyor. Yani kısacası partide asker yok, komutan çok. Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak olan toplantıya halkta çağrıldı ama halktan önce koltuklar doldurulacağı için halk belki buralara pek gelemez.

Yerelde CHP''yi biraz irdelemek gerekirse Gürkan koordinesindeki Edirne CHP genel merkezin ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemleri ile baya ters.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun özellikle basın özgürlüğü konusunda yaptığı konuşmaların aksine, Edirne'de Recep Gürkan'ın sırf kendisini eleştiriyorum diye  şahsıma uyguladığı yasak pek örtüşmüyor. Bir yanda basın özgürlüğü diyen Genel Başkan Kılıçdaroğlu diğer bir yanda basına istediği gibi muamele yapmaya çalışan, eleştiriyor diye yasak getiren, medyayı dizayn eden Recep Gürkan.

Elbette bunlada sınırlı değil olanlar. Çarpık ilişkilerin kol gezdiği belediye de, sosyal medya hatta haber kanallarına yazılı ve görsel basına düşen sapkınlık boyutundaki ilişkiler, fotoğraflar, kadına şiddet, taciz, tecavüz yine Edirne Belediyesi'nde. Kaldı ki bunlarla mücadele ettiğini savunan CHP ve onun Belediye Başkanı Recep Gürkan bu sorunları yaşatan kişileri hala görevde tutuyor, alnının akıyla çalışan personelinin de söylemlerine kulak tıkıyor, aynı çatı altında bayan personelini bu düşüncedeki adamlarla çalıştırıyor.

Aslına bakarsanız Kılıçdaroğlu iyiki geliyor ve bana sorarsanız her şeyin farkında. Gelmesi ile aylardır yapılmayan hizmetler yapılmaya başlandı, geçeceği güzergahlar derlenip toplandı, tabir yerindeyse makyajlama çalışmaları hız kazandı. Nasıl daha önce ki gelişinde sadece ayak basacağı veya göz temasında olacağı yerler allanıp pullandıysa yine aynı manzaralar bugünde var, yarında olacak.

Gürkan'ın bitiğini uzatmaları oynadığını her muhalifin ağzından duyabilirsiniz. Düne kadar kendisini satanlar, ihanet içinde bulunanlar bugün nedense bilinmez başının tacı olmuş durumda. Tüm sorunları, yaşananları Kılıçdaroğlu biliyor ve seçim sürecinde adam değiştirmek veya görevden almak gibi bir hareket içine asla girmez diye düşünüyorum. 

Zaten 15 Temmuz davası ile ilgili kadeh kaldırarak suçu ve suçluyu övmek suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece 2 ay 15 gün ceza alan Gürkan'ın aslında boynunda yağlı ilmek var ve kendiside bunun farkında. Aldığı ceza ile hükmün açıklanması geri bırakılmış, 5 yıl süre ile suç işlememesi veya suça karışmaması gerektiğini ve cezasının onanarak itiraz yolunun da kapalı olduğunu çok iyi biliyor. Ancak hakkında devam eden bir dava daha, hatta açılması beklenen davalarıda olduğu iddia ediliyor. 3. Ağır Ceza mahkemesi'nde Müşteki- Sanık sıfatı ile 2019/269 esas numarası ile duruşma devam ediyor. 7 Ekim 2022 saat 14:00 tarihine ertelenen davadan bir karar çıkması an meselesi. O gün çıkmasa bile bir sonraki davalardan mutlaka bir ceza çıkacak gibi duruyor. Yani genel merkezin de takibinde olduğu bu davadan ve seyrinden ve olası sonuçlarından Kılıçdaroğlu'nun haberi var. Yani kısacası beklemeyi tercih etmiş durumda.

Sade bunlar olsa iyi. Zaten Çakıcı'ya verilen Atatürk resmi ve dahası Kılıçdaroğlu'nu fazlası ile rahatsız eden konuların başında geliyor ancak ses etmiyor. Usulca sonucunu bekliyor ki; kimse görevden aldı demesin diye sandaylesine vurulacak günü bekliyor. Aksi halde görevden alma veya istifa durumunda Gürkan'ın çalacağı kapı belli. Ha bu arada tarafıma gelen çok sayıda tehdit ve benzeri sözüde piyasada duyuyor Gürkan'a yalakalık olsun diye bu durumu kendisine görev edinenler olduğunuda biliyorum. Olur da bir hamle olursa sorumlusunun da kim olduğunu buradan bilmenizi istiyorum.

Kıssadan hisse dersek, sayın Genel Başkan şehrimize hoş geliyorsunuz. Edirne sizi seviyor ve bağrına basacağı günü bekliyor. Lakin Büyük Döllük köyü'nde yapacağınız basın toplantısında ayçiçeği fiyat açıklaması yapacağınızı biliyoruz. Rakam 16 artı 2 TL olsun diyeceksiniz. Ancak açıklama yapacağınız köy AK Parti'nin kalesi konumunda. Sormadan edemeyeceğim? Ya güzel bir strateji geliştirdiniz yada sizi mağçup ettirmenin yolunu birileri bulmuş. Orada kimse olumsuz bir söylemde, hükümet aleyhine bir konuşmada bulunmaz, memnuniyetsizliği dile getirmez.

Edirne'ye geldiğinizde lütfen halkı dinleyin, size hazırlanan programın dışına çıkın. Halkın arasına yalnız karışın. Sizlere insanların yaklaştırmamak için her şey planlanmış durumda. Bu yüzden halkla aranıza, partililerinizle aranıza giren çakma CHP'lileri lütfen uzaklaştırın. Sözde sizi korumaya çalışan o çakma CHP'liler aslında size olumsuzlukları söyleyecek olan kişilere engel olma derdindeler. Her şeyin güzel olması dileğimle Sefa geldiniz Serhad şehrimize...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.