banner137
banner12

Adına siz her ne kadar “tasarruf tedbiri” derseniz deyin, sadece adı tedbir….Kamuda hoyratça kullanımın bir türlü kimse önüne geçmek istemiyor. Defalarca yazdık. Yazıldı, çizildi. Ama sadece anlamsız kısıtlamalar olduğu 30 Haziran 2021 tarihinde yayımlanan 2021/14 sayılı genelgede görüldü.

Buradan sizlere bütün bunları yazmaya, anlatmaya gerek yok…Özetlemek gerekirse tasarruf denilince benim yada bizim aklımıza ilk gelen şeyler Devlet erkanı tarafından kullanılan aşırı lüks veya anlamsız araçlar, makamlar ve dahası geliyor. Yani “itibar” geliyor.Peki “itibardan tasarruf var mı” ? Maalesef yok! Olmaz, olmayacakta…

Yayımlanan genelgede “Kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımı” diyor…

Nedir bunlar? Aslına bakarsanız alakasız şeyler tasarruf edilmiş durumda. Alsanıza makam araçlarını her önüne gelen müdürün altından? Alsanıza makamların şatafatını bürokratın altından? Yatırımları ihtiyacımız kadar yapmak varken,ileride elimiz erdiğinde yapılacak şekilde planlasak, bugünlerde geçirdiğimiz zor günleri aştıktan sonra yapsak ne olur?

Lafı fazla dolandırman, konuya gelmekte yarar var…Bugün Edirne merkez’de Huzur evi temel atma töreni vardı. Eski TOKİ’lerin olduğu bölgede.

Saymaktan üşenmedim tam 36 tane resmi ve sivil kiralık makam aracı saydım. Düşünsenize bir temel atma töreni için ne kadar daire müdür varsa hepsi oradaydı.Ve altlarındaki makam araçlarıyla.

Vızır vızır bu araçlarla her yere gidilir,geziliyor…Hani tasarruf, nerede tedbir? Ama okullarda hizmetli alımı yok,okullar pislik içinde.Buralara geldi mi tasarruf tedbiri, müdür efendilere geldi mi altlarına son model makam araçları….Olmaz beyler olmaz.Kısacağız azcık itibarı.Gerekirse koyacağız hepsini VİP araca toplu olarak gelip gidecekler açılışlara..

Ha hazır temel atma töreni dedik…Yahu neydi sahi o AK Parti il başkanına yer verme (me) yarışı sahi..Temel atma törenine az biraz geç kaldı il başkanı Belgin İba. Programı bozmamak adına, sessizce boş bulduğu yere oturdu mütevazi bir şekilde. Aman efendim sen misin oraya oturan!...Bizim bürokratları göreceksiniz.Hop oturup hop kalkanlar, yer vermek için çırpınanlar. Kadın eliyle işaret ediyor. “Sağ olun, gerek yok. Ben burada iyiyim” diyor ama illa rahatsız edecek, takla atacaklar ya bürokratlar..Ve inanır mısınız! Kimse kalkıp yerini vermedi ya. Boş olan yere işaret ediyorlar. Peki orası kimin? Kürsüde o esnada konuşma yapan Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş’ın. Bütün bürokratlar bıraktı programı Belgin İba’ya yer verme (me) telaşına düştü. Bir kişi de kalkıp Belgin Bina’nın sol başta olan o boş yerine gitmedi. Sadece yana kayarak sandalye boşaltma derdine düştüler. Ama oda olmadı. Yana kaymayı bir görseniz. İnanın kayan kayana. Yahu bir kişi kalkacak yer verecek olacak bitecek. Ama hepsi soldan sağa kaymazlar mı? İşte o zaman yer vermeye mi vermemeye mi çalışıyor bunlar diye düşündüm…

Velhasıl her şeyden önce bir bayan o.Bırakın il başkanı olmasını. Ama sandalyede koltuk kadar tatlı şey be! Kalkarsa Vali’nin yanından uzaklaşacaklar, kalkmazlarsa koltuktan olacaklar gibi bir durumdaydılar.Ama Belgin İba’yı dinleseydiler hiç bunlar yaşanmayacaktı.

Sonuçta öyle yada böyle az biraz itibardan tasarruf etmemiz lazım. Ve de saygıda kusur etmememiz….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.