banner78
banner12

Bir şeyler eksik, bir şeyler yanlış. Huzur kenti, sakin insaların şehri neredeyse eşkiyaların kol gezdiği bir şehir haline geldi. Kendilerine göre mafya diye kol gezen ve kentin değişik yerlerine veya kişilerin mallarına çöken bu sözde mafya yapılanması kendi aralarındaki grup çatılşmasından dolayı neredeyse her gün kavga, silahlı yaralama, gasp ve adam kaldırma gibi bir çok olaya karışarak kentin göbeğinde silahlar çekerek, taşlı sopalı kavgalara karışarak gerçekleştirdikleri bir çok olayda adeta kenti huzursuz bir kent haline getirdiler. Peki bunda kabahat kimin? Kabahat bunlara ön veren şehrin başı, korkudan kuyruğunu apış arasına alan idarecileri ve yaptıklarını görmezden gelen küçük işlerini gördüren mevki makam sahibi insanlardır.
Yarım asrı devirmek üzere olduğum sakin şehrim Edirne'de 25 yıldır mesleğimi yapan birisiyim. Ancak bugüne kadar görmediğim kadar elinde, belinde silah olan ve canı istediği yerde bunu çıkaran, gözünü kırpmadan cana kıyan adamları görmeye başladım. Kentte asayişin bittiği bir noktada elbette en büyük sorumluluk Emniyet Müdürlüğümüzündür. Artık hiç bir şey eskisi gibi değil. Yaşanan olayın şikayetçisi korkudan dolayı maalesef olamadığı için Savcılarımız yasal olarak gerekeni yapamadığı gibi verilen cezaların azlığı veya karşılıksız kalması eşkiya ve mafya bozuntularının kentte cirit atmasına, güçlenmesine neden oluyor. Öyle gece yarıları gösteriş olsun diye, medyaya yapılan şov amaçlı gösterilere değil sonuç odaklı, çözümlere ihtiyacımız var. Gece yarısı sokaklarda dolaşan kahraman gece bekçilerimiz yaptıkları üst araması veya kimlik kontrollerinde bir çok illegal şahsı yakaladığı gibi üzerlerinde yasal olmayan bir çok suç aleti veya maddeyi ele geçrdiği gibi adalete teslim etmeyi de başarıyor ve bu gençlere şapka çıkartıyorum. Asayişin bel kemiği olan polisimiz ise biraz daha istihbarat yapmalı, suçun merkezine inmeli, bu ve benzeri çete tarzı suç odaklarına kalıcı darbeler vurmalı, gerekirse elebaşlarına anlayacakları dilden konuşarak bu şehirde kuş uçurtmamalıdır. Bilinen 3-5 adet it yüzünden kent asayişten yoksun, ahlaktan uzak, huzurdan yoksun kalmamalıdır. Sokak ortasında çekilen her silah veya bıçak, atılan her taş, fırlatılan her sopa sizin veya bizim ailemize veya fertlerine gelebilir, çıkan her kahpe kurşun gencecik hayatları karartabilir ve geri dönüşü olmayan sorunlara neden olabilir.
Kente yeni atanan sayın Valimizin bu konulara hassasiyet göstereceğine olan inancımın tamlığı ile emniyet müdürlüğümüze vereceği talimatla belki bir şeyler değişir diye düşünüyorum. Eğer değişmezse bir kaç yıl içerisinde kent suç odaklarının merkezi haline gelecek ve bunun müsebbibi şu anki idare olacaktır....Her şey daha güzel yaşanabilir bir kent Edirne, her şey daha güzel huzurlu bir şehir için olmalı ve biz bu kentin sakini değil sahibi olmalıyız...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.