banner137
banner12

“Kolay değil Balkanlar’ın en büyük hastanesini yönetmek.Kolay değil bu hastanenin üniversitesine rektör olmak.Elbette hiç kolay değil 40 bin öğrenciye idareci olan,yönetimin en tepesinde olmak.Hiç kolay değil böylesi büyük bir bütçeye sahip olan Trakya Üniversitesinin başında rektör olmak.Hiç ama hiç kolay değil Cumhurbaşkanımız tarafından bu kurumun başına atanmak.Kolay değil şehirle bir bütün olmak.

Göreve geldiği günden buyana başarıdan başarıya koşan,üniversitemizi her platformda başarılı bir şekilde temsil eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prf.Dr.Erhan Tabakoğlu’nu kutlamak gerek.Biz bu güne kadar bunu görememiş kendisini hep yanlış bir şekilde eleştirmişiz”diyerek başlasaydık bugüne kadar yazdığımız cümlelerde “yalaka” gazeteci olurduk.Onların bugüne kadar istedikleri hep buydu! Şişireceksin,yaşananları görmezden geleceksin.Üniversiteyi eleştirmeyeceksin,her şeyi toz pembe göstereceksin.Mesela hastanedeki kötü gidişatı hiç satırlarına almayacaksın.Mesela eksikleri,yanlışları hiç ama hiç kaleme almayacaksın.Diğerleri gibi yalayacaksın ki; kıymete binesin.Ama biz bugüne kadar yaşadığımız tüm sorunlara rağmen bunu yapmadık.Üniversiteyi eleştirdik! Yanlışları dile getirdik ve ödediğimiz bedel ortada.Halada ödetmeye çalışıyor.Rektör bütün işi gücü bıraktı,bağlı olduğu “ağabeyleriyle” beraber şahsım üzerinde kullanabildiği ne varsa kullanmaya devam ediyor. Evladımın rızkını almak,haksız yere kazandığınız tazminat paraların kursağınızdan geçirmek umarım iyi gelmiştir sizlere…..

Ama unutmayın ki; etkilediğini sandığınız adalet olabilir ama ilahi adalet asla ve asla olamaz.Eskiden gazeteci yazardı, eleştirirdi.Şimidi ise mümkün değil gibi görünüyor.Size “ak” dedilerse “karaya” sizde “ak” demek zorundasınız! “Kara” demekte direnirseniz harcar bunlar bozuk para gibi.

Üniversite ile ilgili yazdığımız yazıları yazdığı iki satır dilekçe ile haberimiz olmadan, tebligat yapılmadan, savunma hakkı verilmeden erişim engeli getiriliyorsa bu ülkede,ben başka bir şey demeyeceğim.Ve ilk girizgahta ki gibi yalakalık yapmamı isteseniz de ben asla ve asla yapmayacağım.İlahi adaleti sabırla bekleyeceğim….Düşünsenize ! Mahkeme kararı ile haberimiz olmadan yazdığımız yazılara rektör hocamız erişim engeli koydurtuyor.Yazılarda ne bir hakaret, nede bir ağır içerik var.Ama gelin görün ki eleştirelerden rahatsız olan hocamız, bunu kaldıramamış ve yazıya erişim engeli koydurtmuş.Yazık çok yazık.Bana kimse çıkıp basın özgürlüğü demesin ve bahsetmesin…Koskoca üniversite hem basına engel koyuyor hemde yazılanları gücünü kullanarak engelletiyor…

Ama seni yinede eleştireceğim ve bu tavsiyeni göz ardı etme diyeceğim…

Ülkemizde, özellikle bölgemizde kanser vakalarında büyük artış var.Ve hastaneniz bu konuda önder kurumlardan ve herkesin şifa aramaya çalıştığı bir kapı niteliğinde.Onkoloji bölümünüz şifa dağıtıyor belki ama eksik ve gedikleriyle.Hocalarımızın çabalarıyla.Erken teşhisin nedenli önemli olduğunu bildiğimiz kanser vakalarında hastaneniz randevuları aylar sonraya veriyorsa burada bir terslik var demektir.Sizin göreviniz de bunu çözmektir.

Koskoca üniversitenin kalbine cami yapacağınıza ( ki camiye asla ve asla karşı değilim ) oraya onkoloji ile ilgili ilave bir birim açsaydınız daha faydalı iş yapmış olacaktınız.Şimdi ben size bir tavsiye de bulunayım.Bunu yaparsanız hayır duanın kralını alırsınız.Cami yapmaya karar verdiğiniz alanın altına onkoloji birimi yapın.Gelir elde etmeyi düşündüğünüz dükkan veya iş yeri yapmayınız! Onkolojinin yatak bölümlerini genişletin,büyütün eğer gücünüz yetmiyorsa Edirne kamuoyundan destek isteyin ve bizde destek olunması yönünde katkı sağlayalım.Cami yapma konusunda ki ısrarınızın gayesinin iktidara şirin görünmek olduğu açıkça ortada.Cebinizden çıkacak parayla bari çeşmesini yaptırın da göreyim….

Ama oturduğunuz koltuktaki güçle,camii inşaatının altına veya bir başka alana ilave onkoloji merkezi yaptırın ki; görev sürenizin son günlerinde millet size hayır dua etsin.

Var mısın hocam!.....

Ha bu yazıya da erişim engeli koyduracaksan, biraz bekle de millet okusun….İnsanların haber alma özgürlüğünü engellediğin yetmiyor muş gibi okumasına da engel olma.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hüsnü saka 4 yıl önce

zihniyet bu demokrasimi var memlekette