banner78
banner12

Havaların ısınmasıyla bir süredir gözlemlediğim Jandarma kavşağında bulunan 15 Temmuz Şahitler park’ından bahsetmek istiyorum sizlere!..

Belediye’mizin yeşil alan olarak bıraktığı 1911 ada 1 parsel’de bulunan ve yaklaşık 7 dönümü kaplayan alan jandarma kavşağı Değirmenli kavşağın hemen altında.15 Temmuz darbe girişimi sonrasında belediyemiz bu parkın adını “15 Temmuz şehitler park’ı” olarak değiştirmiş ve ölümsüzleştirmek istemişti.Park’ın hemen kavşak yanında bulunan noktasında bir tabela ver.Görebilene aşk olsun.Koca tabelanın önüne Şehitler Parkı’nı hiçe sayan,görmezden gelmek isteyen birileri koskoca reklam tabelalarını dikivermiş…

Park aslında bakarsanız bir açık hava meyhanesi olmuş.Yüzlerce genç havaların ısınmasıyla burada açıkta alkol almaya başlamış.Özgürlük,demokrasi eyvallah ama başkalarının haklarını gasp ederek bunun adına özgürlük deniliyorsa böyle özgürlüğe turp suyu sıkarlar…Hiç kimse şimdi bana masal anlatmasın.Homurdanmasın…Alacaksın eline gitarı,elinde alkol,yanında son ses açık müzik sistemi olan bir veya birkaç araba,yüksek sesle şarkılar türküler,halay çekmeler ve saat olmuş 02:00, 03:00 bunun adı özgürlük.Evet alkol içilir,eğlenilir kimsenin buna diyeceği bir şey yok amma birilerinin uykusunu böler,huzursuzluk yaratır devletin polisini zırt pırt oraya getirtirseniz bunun pek özgürlükle alakası olmaz….

Polisimiz her defasında iyi niyetle gençlerimizi uyarıyor,daha sakin olmalarını ve taşkınlık yapmamalarını nezaket kuralları içinde söylüyor. Anlayan anlıyor anlamayan ise kabahatler konunu gereği işlem görüyor.Yasa açık açıkta alkol almak,rahatsızlık yaratmak kabahatler kanununu açıkça ihlal etmek demektir ve cezai müeyyideyi gerektirir.

Bu yüzden biraz daha dikkat!...

Gelelim bu caddenin etrafında ki araç ve yaya enflasyonuna…Gençlerin kanı kıpır kıpır.Altlarında son model araçlar,abartılı egzozlar,yüksek müzik sesine sahip araçlar.Buna direksiyon başında birazda alkolü ekledik mi; kazalar,olumsuzluklar kaçınılmaz oluyor.

Bahriye Üçok caddesi,;İlhami Ertem caddesi,gölet civarı, Mega park civarı,Muammer Aksoy caddesi bu zibidilerin cirit attığı yerler.İşte burada polisimiz devreye girmesi lazım.Nedense bir türlü giremiyor…Sabit bir noktaya atıyor pusuyu,yakıyor tepe lambasını kabak gibi bekliyor.Ne düşerse şansa artık.Aracını dört döndürenler değil işinden evine giden veya gezmeye çıkan araçlar düşüyor kontrole.Yapılan sorguda eksiği olanlar yandı.Ama ötede it can yakmaya,lastik yakmaya devam ediyor…155’e gelen ihbarlara polisimiz “denk gelirse”mantığı ile bakıyor.Denk gelmeyecek! Üzerine gideceksin…155’e yapılan ihbarda ihbarcı nokta atış veriyor,güzergah söylüyor ama ekipler nerden geliyor nereye gidiyor “tık” yok .155 isyanda! Telefona cevap veren,muhatap olan onlar.Bir türlü aracı veya şüpheliyi yakalayamıyorlar.Eğer ekip geçtiği noktayı söylese 155 işi daha çabuk koordine edecek ama yok! Ekip sayısı zaman zaman az ama;motorize ekipler bu konuda çevik ve hızlı fakat göremiyoruz.

Yaz ayının gelmesi ,havaların ısınmasıyla motosiklet kullanan sayısı bir hayli aratacak.Arabalar ortalığı kasıp kavuracak.Plakası olmayan,ortalığı yırtan sesleri ile üç beş motorcu zibidi trafik kurallarını hiçe sayarak,insan hayatını düşünmeden şovlarını bu bahsettiğim caddelerde yapacak ve çok kazalar yaşanacak…Çok ocağa ateş düşecek…

İl Emniyet Müdürlüğümüz burada ekipleri sivilleştirmeli.Saydığım caddelere belli saatlerde sivil ekipler koymalı,telsizlerle koordineyi sağlayarak bu ve benzeri kişileri MOBESE desteği ile tepelemeli.Yoksa bu şehirde kime trafik anlamında güvende olmayacak.Ekiplerimizin sabit araçlarda alkol alana görüp işlem yapmaması,sonrasında o araçların trafiğe çıkmayacak gibi davranması kabullenilecek bir davranış değil.

Dediğimi gibi,şimdi birileri çıkıp bana kızacak,tavır takınacak ama kazın ayağı öyle değil.Yazmak eleştirmek,öneride bulunmak bizim işimiz.Gördüklerimizi,yaşadıklarımızı ele aldık.Plakasız motosiklet,kasksız sürücü gördüğünde işlem yapmayan,abart egzozlu aracın sesini duymasına rağmen,kafasını çeviren,tanıdığı diye adam kayıran “bana ne”diyen polis,yaşanacak her kazanın,yanacak her canın sorumlusudur.Adı üzerinde “Emniyet”..Bunu da sağlayacak olan bizim Emniyetimiz ve onun değerli müdürleri ile unsurlarıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.