Kategoriler

Edirne Haberci

Öğrencilere ücretsiz yemek dağıtımı başlıyor!

Milli Eğitim İl Müdürü Önder Arpacı konu hakkında açıklamalarda bulundu

Milli Eğitim Bakanlığı, 1,8 milyon öğrencinin yararlandığı ücretsiz yemek uygulaması ile 2022-2023 eğitim öğretim yılının 2. döneminden itibaren kademeli olarak 5 milyon öğrenciye ulaşma kararı aldı.

Konu hakkında açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı yapılan çalışmanın 81 il’de eş zamanlı olarak başlayacağını ve eğitim öğretim yılının ikinci yarısında ülke genelinde 5 milyon, il genelinde ise 16 bin 544 öğrenciye ücretsiz yemek imkanı sağlayacaklarını belirtti.

Edirne Serhat Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Arpacı ilk olarak bir üretim merkezi olan okulu gezdirerek faaliyetler hakkında beraberindeki yardımcıları ve öğretmenlerle beraber bilgi verdi.

Aralık 2021'de toplanan 20. Milli Eğitim Şürası'nda "okullarda ücretsiz öğle yemeği veya beslenme desteği sağlanması" yönündeki tavsiye kararına ilişkin çalışmaları hızlandırdıklarını ve bu konudaki hazırlıkları büyük bir titizlikle yürüttüklerini ifade eden Arpacı Bakanlığın talimat ve desteği ile okullarda gereken alt yapıyı hazırladıklarını, eğitim ve öğretim 2. yarı yılının başlayacağı tarih olan 6 Şubat 2023 gününden itibaren 16 bin 544 öğrenciye sıcak ve ücretsiz yemek dağıtılacağını kaydetti.

Eğitimde Fırsat Eşitliği adı altında yapılan çalışma dahilinde okullarda bulunan öğrenciler tarafından hazırlanacak yemeklerin tamamen öğrenciler eliyle usta öğreticiler tarafından yapılacağını ve bu bağlamda öğrencilere de asgari ücretin 3’te 1’i oranında ücret ödeneceğini belirten Arpacı bu sayede çocukların istihdama kazandırılması yönünde çalışmada yapıldığını ifade etti.

Ağırlığın okul öncesi eğitim gören çocuklara yönelik olduğunu belirten Arpacı “ücretsiz yemek uygulamasının usul ve esaslarının yer aldığı Yemek/Beslenme Hazırlama ve Dağıtımı Kılavuzu'nu uygulanmak üzere ilimizde çalışmalara başladık.Okul öncesi eğitim kurumlarına devam eden tüm okul öncesi eğitim kurumlarındaki çocuklarımıza haftanın beş günü, günlük bir öğün beslenme verilmesi uygulamasını 6 Şubat itibarıyla başlatıyoruz”diyerek Okul mutfağında yemek hazırlayacak anaokulları ile bünyesinde ana sınıfı bulunan okul ve kurumların mutfak ihtiyaçları için ilgili okullara bakanlık tarafından gerekli bütçe desteğinin verildiğini kaydetti.

Edirne Serhat Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hazırlanan alt yapının ise tamamen Trakya Kalkınma Ajansı desteği ile yapıldığını belirten Arpacı, okulda yer alan tüm ekipman ve donatıları ise toplantıya katılan gazetecilere gezdirerek bilgiler verdi.

Günlük 7 bin ekmek kapasitesi olan fırın başta olmak üzere, kuaförlük,cilt bakımı ve mutfak bölümlerini gezdiren Arpacı ve beraberindekiler buradaki öğretmenlerden bilgi aldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
161 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
251 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
95 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1432 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
186 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
305 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
589 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
460 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"