Kategoriler

Edirne Haberci

Giyik "zam istemeye utanır hale geldik!"

Toplu ulaşıma yeni zam gündemde

Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanı ve Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Giyik; akaryakıta gelen zamlar nedeniyle işlerinin her geçen gün daha kötüye gittiğini ve zam istemeye utanır hale geldiklerini belirtti.

Edirne’de vatandaşların ulaşımı konusunda tek firma olan ve şehir içi ulaşımı sağlayan ETUS başkanı Hakan Giyik akaryakıta gelen her zam sonrası talep ettikleri zamların geride kaldığını ve taşıma maliyetlerini karşılayamadıklarını belirterek belediyenin desteği ile ayakta durduklarını belirtti.

Konu hakkında açıklama yapan Başkan Giyik “Mazot zamları gün gün ardı ardına sıkıntı yaşatmaya başladı bize. Topladığımız cirolar mazota yetmez oldu. Cirolar yetmediği gibi hiçbir şekilde amortisman ayıramaz olduk. Şuanda ciddi zararlarla karşı karşıyayız. Bu zamlarla nereye kadar sürdürebilir bu iş bilmiyorum. Ama gerçekte bir şey var ki bunun karşılığını almamız gerekiyor. Hizmet ediyoruz hizmetimizin karşılığında para ama zam istemekten utanır hale geldik. Mecburuz buna zam yapılmazsa bir şekilde zam yapılmazsa araçlarımızı yürütemez hale geleceğiz. Şuanda belediyenin desteği ile ayakta durmaya çalışıyoruz fakat destek almamıza rağmen zarar ediyoruz”dedi.

İndi-bindi ücretlerinin 7 TL olduğu kentte toplu ulaşım sisteminin zarar ettiğini ve yedek parça dahi alamaz hale geldiklerini belirten Giyik; “Amortisman yedek parçaya para ayıramıyoruz borçlanır hale geldik. Şuanda sadece Edirne’de değil Türkiye genelinde çok büyük sıkıntılarla karşı karşıyayız. Özellikle şehir içi toplu taşımada bu sıkıntıları görür olduk. Biz bu toplu taşımanın üst düzey yöneticileriyiz orada da bize gelen talepler ‘mazota indirim olacak mı, mazota vergi muafiyeti olacak mı’ gibi sorularla karşı karşıyayız.

Bizde bunları bakanlıklara tabi iletiyoruz. Buradan da tekrar yetkililere sesleniyorum; şehir içi toplu taşıma yapan sektöre kesinlikle vergi muafiyetli mazot uygulanması gerekiyor. Eğer uygulanmazsa, ne şoför maaşı verebiliriz ne yedek parça alabiliriz sıkıntı büyük”dedi.

Okulların kapanması ile sezonun sona ereceğini ve yeni sezonda neyle karşılaşacaklarını bilmediklerini belirten Giyik; ulaşım sektörünün önemli sıkıntılarından birinin de şoför sıkıntısı olduğunu ve ülke genelinde bu konuda büyük sıkıntılar yaşandığını ifade etti. Giyik yaptığı açıklamada “bu sezonu kapatacağız artık yaz sezonuna giriyoruz , işlerimiz daha da azalacak ama yeni sezonda da korkumuz şu; şoför bulamaz hale geleceğiz. Dünyada ülke genelinde şoför sıkıntısı var. Hangi taşımacı olursa olsun T,J,M,S plaka kamyon kamyonet hangi taşımacı olursa olsun tüm araçlara mal sahipleri ya çalıştırmıyor ya kendileri biniyor şoförlük yapan arkadaşlar bu sektörlerden uzaklaşıp başka iş bulmaya çalışıyor kendine. O yüzden şoför sıkıntısı ülkede çok büyük. Buradan sizin aracılığınızla bizde yeni sezona girerken şoför ihtiyacımız olduğu aşikar. Şoförlük yapacak arkadaşlar,belgeleri toplu taşımaya uygun olan arkadaşlarla çalışmak isteriz. Yeni sezonda yaklaşık 100-110 şoför arkadaşımıza ihtiyacımız olacak bunu da buradan bildirmiş olalım”dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
161 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
251 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
95 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1432 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
186 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
305 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
589 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
460 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"