Kategoriler

Edirne Haberci

2 bin tona yakın bitüm tarlalık alana yayıldı!

Asfalt yapımında kullanılan malzemenin duvarı çöktü

Edirne’de faaliyet gösteren özel bir şirkete ait asfalt şantiyesinde duvar çökmesi nedeniyle asfalt yapımında kullanılan yaklaşık 2 bin ton bitüm tarlalara yayıldı. Çevrede ciddi anlamda zarar meydana geldi.

Edirne merkeze bağlı Hasan ağa köyü yakınlarında Lalapaşa yolu üzerinde ki şantiyede meydana gelen olay sabah saatlerinde yaşandı. Karayolları ve belediyeye ait yolların yapımı için asfalt üretimi yapan ve yeni faaliyete geçen firmanın bitim asfalt depolama havuzun duvarı aşırı yüke dayanamayarak çöktü. Duvarın çökmesi ile 2 bin ton kadar olduğu tahmin edilen zift, tarlalık alana ve yanında bulunan kuru bir derenin yatağına doldu. Yaklaşık 4 futbol sahası büyüklüğünde alanı etkileyen malzemenin yayılmaması için başta firma yetkileri olmak üzere yetkililer yoğun çaba sarf etti.

Olayın duyulması ile Jandarma ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkileri ile Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri alana gelerek durumu yerinde incelediler ve alınacak tedbirleri görüştüler.

Edinilen bilgiye göre duvardan oluşan ve asfalt yapımında kullanılan bitim ad verilen malzemenin havuzundaki duvar aşırı yüke dayanamayarak güney cephesinden çöktü. Çökmenin etkisi ile malzeme kısa sürede alana yayıldı. Söz konusu alan üzerinde ekili tarım arazisi olması asabiyle zarar meydana gelirken, toprağın etkilenmesinden dolayı uzun bir süre toprağın işlenemeyeceği belirtildi.

Tüpraş rafineri fiyatlarına göre tonu 9 bin 300 TL olan malzemenin yaklaşık 20 milyon lira tutarında olduğu ve alana yayıldığı belirtildi.Olayla ilgili soruşturma sürüyor..

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
596 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
163 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
252 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
96 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1437 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
187 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
307 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
461 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"