Kategoriler

Edirne Haberci

Zıpkınkurt "tüm alanlarda iş birliğine hazırız"!

Kardeş oda ziyaretinde çağrı yaptı

Recep Zıpkınkurt başkanlığındaki Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’ndan bir heyet, Dedeağaç’taki Sanayi Ticaret Odası’nı ziyaret etti.
Zıpkınkurt başkanlığındaki heyet, Dedeağaç Oda Başkanı Hristodulos Topsidis ile Yönetim Kurulu üyeleri Kiriaki Leggeçi ve Marina Dulami tarafından karşılandı. Toplantıya Yunanistan’ın Edirne Konsolosu Aris Radiopulos da katıldı.
Temsil ettiği kurumun mevcut tüm alanlarda Yunan tarafı ile işbirliğini geliştirmeye büyük ilgi duyduğunu ifade eden Edirne Odası Başkanı Zıpkınkurt, yaptığı tanıtım konuşmasında, “Dostumuz Yunanistan’da olmaktan çok mutluyum” dedi.
Dedeağaç Oda Başkanı Hristodulos Topsidis, “Türkiye’ye ihraç edilen tarım ve süt ürünlerine uygulanan vergilerin düşürülmesi konusunu gündeme getirdik, Kastanies (Pazarkule) gümrük kapısının yenilenmesine olumlu baktığımızı belirttik ve Bulgaristan’ın da katılımıyla turizm işbirliğini inceledik” dedi. Topsidis, Recep Zıpkınkurt ve heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
Görüşme sırasında, Yunan tarafının 25 Mayıs’ta Edirne’yi ziyaret etmesi, burada bir iş fuarının düzenlenmesi ve uzun vadede iki Oda ve iki ülkenin hükümet düzeyindeki görevlilerinin de katılımıyla bir iş-ekonomik konferans düzenleme olasılığı üzerinde anlaşmaya varıldığı belirtiliyor.
Dedeağaç Odası ve Edirne Odası’nın 2013 yılından bu yana kardeş Oda statüsünde olduğu, ancak ekonomik kriz ve ardından gelen pandemi nedeniyle işbirliği muhtırasının zayıfladığı, ancak şimdi yeniden etkinleştirme aşamasına geçtiği kaydediliyor

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
595 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
162 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
251 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
96 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1436 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
187 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
306 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
590 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
461 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"