Kategoriler

Edirne Haberci

Pekcanlı'dan bitmeyen köprü eleştirisi!

10 yıldır köprüyü bitiremediler!

CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı Dr.Müezzinoğlu köprüsünün devamında ki viyadük inşaatının tamamlanamamasını Dr.Müezzinoğlu’na hakaret olarak nitelendirdi.

Dönemin Edirne Milletvekili ve Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu’nun gayretleri ile Meriç nehri sonrası yaşanan taşkınlardan en çok etkilenen Karaağaç mahallesine ulaşımın aksamaması için yapılan ve adını taşıyan Dr.Müezzinoğlu (Karaağaç) köprüsü; alelacele tamamlanmadan faaliyete alınması eleştir konusu oldu.

Türkiye’de iktidar tarafından devasa köprülerin tamamlandığını ancak Edirne’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da talimatı olmasına rağmen bir türlü tamamlanmayan Dr.Müezzinoğlu köprüsü ve devamındaki viyadüğün tamamlanamamsını eleştiren CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı; “Sayın Müezzinoğlu’nun isminin herhalde hakarete uğradığı en büyük yatırımlardan bir tanesi Edirne’de. Gerçekten herhalde bir 10 yıl oldu Pazarkule bağlantı yolunun tem oto yoluyla buluşturulması hikayesinin başlayalı 10 yıl olmuştur. 10 yılda kuzey tarafından Edirne’ye girişi neredeyse artık köstebek yuvası gibi daha öncede defalarca basın toplantısında söyledim. Kentin girişine yakışmayan özellikle Avrupa’dan gelen vatandaşların böyle bir kente girdiğini nasıl bir kentle karşılaşacaklarını, girişinde gördükleri tabloya göre değerlendirirlerse Edirne’den nefret edecekleri bir girişi var Edirne’nin. Tabii bu görsellikle de alakalı diğer köprülerin kapalı olması, şantiye alanı, hiç bitmeyen inşaatlar. Mehmet Müezzinoğlu köprüsü 10 yıldır devam ediyor muhtemelen de bu ekonomik krizle müteahhit işi bıraktı duyduğum kadarıyla. Herhangi bir şey yapılmadığını ben kendi gözlerimle gördüm. Edirne’de 10 yıldır bu köprü bu pozisyona kadar gelebildi”dedi.

Yaklaşık 2 bin metre uzunluğunda olan Dr.Müezzinoğlu (Karaağaç) köprüsü ve bin 700 metre civarında yapılması planlanan viyadüğün belirlenen bitiş tarihini geçtiğini belirten İL Başkanı Pekcanlı “Çanakkale köprüsü gerçekten muhteşem bir köprü, 18 Mart 2017 tarihinde temeli atıldı. İki kıtayı birbirine bağladı. 18 Mart 2017’de temeli atıldı 18 Mart 2022 de açıldı. Yine iki yaka yani körfezi bağlayan Osmangazi köprüsü 29 Ekim 2010 yılında temeli atılmış, açılışı ise 1 Temmuz 2016 yılında 6 yılda bitirmişler. 3. Köprü bizim Trakyalıların en çok kullandığı köprü Yavuz Sultan Selim Köprüsü 29 Mayıs 2013’te temeli atılmış,26 Ağustos 2016’da 3 yıl sonra hizmete geçmiş”diyerek 10 yıldır Dr.Müezzinoğlu köprüsü ve devamındaki viyadük inşaatının bitirilemediğini ifade etti.

“Edirne ile ilgili iktidar tarafının kenara atmışlığı var” diyen Pekcanlı “2 yıl önce pandemi ile alakalı Cumhurbaşkanı, İl başkanları toplantısında bana gelen bir bilgi bu, Ulaştırma Bakan yardımcısına ‘sen bu parayı öde, ödemezsen git Edirne köprüsünden kendini at’ diye bir tabir duydum. Yani 10 yıldır bitmeyen bir köprü, 10 yıldır bitmeyen bir yatırım. Aynı baraj yatırımları gibi biz bunu yapacağız ama ne zaman olacağı belli değil”dedi.

Yaşanan ekonomik kriz ile birlikte yatırımların daha zor olacağını ifade eden Pekcanlı “Ben bu yatırımların artık bu ekonomik krizle beraber artık daha zor olacağını görüyorum. Bizim beklentimiz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu yatırımın bir an önce bitirilmesi. Bu köprünün de bağlantı yollarıyla bir an önce faaliyete geçmesi yönünde”dedi ve Yunanistan’a açılan kara sınır kapısı Pazarkule sınır kapısının da modernize edildiğini ancak 2 km’lik yolun yapılamadığını ifade etti.

Pekcanlı “ Şimdi bakıyorsunuz Pazarkule de biz İl Genel Meclisine Özel İdare’ye ait olan yeri biz bakanlığa devrini yaptık. Pazarkule gümrük geniş diyor, Pazarkule gümrük sahası genişlese ne olacak, köprünün bitiminden Pazar kule gümrüğüne gidecek olan 2km yolda hiçbir şey yok.Ama gümrük sahası bitmiş ama bağlantı yolu yok, köprünün bağlantı yolu yok, TEM’e çıkışı yok, müteahhit ortada bırakıp kaçacak pozisyona gelmiş. Şimdi bu tablodan sonra bizim beklentimiz bir an önce bitirilmesiyle alakalı ki ekonomik kriz yatırımcı firmalar da bu konuda haklılar”diyerek 3. müteahhitin 29 Mart 2021 de köprünün bu haliyle işi devraldığını, 19 mart 2022 de yani geçtiğimiz hafta bu işi bitireceğini taahhüt etmesine rağmen işi tamamlayamadığına dikkat çekti.

Yorumlar

Engin 2 Yıl Önce

Sayın millet vekili pekcanlı yolları yapın sizde köprü biter yunan kapısı açılana kadar boş muhalefetsiniz kendinizi görmüyorsunuz millete laf sokmaya kalkmışsınız

Daha Fazla Haber
Edirne
613 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
171 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
263 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
101 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
669 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1460 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
192 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
312 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
598 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
465 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"