Kategoriler

Edirne Haberci

İş bıraktılar!

Sağlık çalışanları 2 günlük iş bırakma eylemi başlattılar

Sağlık çalışanlarının taleplerinin karşılanmaması üzerine 81 il’de başlayan iş bırakma eylemi Edirne’de de gerçekleşti.İki gün sürecek iş bırakma eylemine Aile Hekimlerinin yanı sıra Hastanelerde çalışan sağlık çalışanları da katıldı.Devlet Hastaneleri başta olmak üzere tüm sağlık kuruluşlarında acil hasta dışında hizmetler tamamen durduruldu.

Yaşanan sorun ve sıkıntıları kamuoyu ile paylaşmak adına bir basın toplantısı düzenleyen ve bu toplantıda taleplerini ileten Aile Hekimleri Derneği, Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası, Edirne Aile Sağlığı Elemanları Derneği ortak bir açıklama yaptılar.

Açıklamayı tüm sağlık çalışanları adına Aile Hekimleri Derneği Yönetim kurulu üyesi Özlem Önal yaptı.

Önal açıklamasında Aile hekimleri, aile sağlığı çalışanları ve tüm sağlık paydaşları ile birlikte son bir yıl içerisinde tüm yurtta 4 defa iş bıraktıklarını söyleyen Önal,3 defa miting yaparak kamuoyuna ve sağlık bakanlığına sesleri duyurmaya çalıştıklarını ancak bakanlığın tüm çağrıları yanıtsız bıraktığını söyledi.

“Sağlık bakanlığı halen bizleri duymamak, verdikleri sözlerde durmamak, aile hekimliği sistemini çökertmekte ısrar etmektedir”diyen Önal “Sağlıkta dönüşüm ile birlikte verilen sözler unutulmuş, aile sağlığı merkezleri modernize edilmek yerine kaderlerine terk edilmiştir. Birçok aile sağlığı merkezi fahiş artan elektrik, doğalgaz faturalarını ödeyememekte, artan personel giderlerini karşılayamamaktadır. Yakın zaman içerisinde Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışan ve ücretleri aile hekimleri tarafından karşılanan 20.000 ’e yakın yetişmiş sağlık çalışanı işsiz kalacak, aile sağlığı merkezlerinde verilen birçok hizmet durma noktasına gelecektir”dedi.

Sağlık Bakanına seslenen sağlık çalışanları “baskılara boyun eğmeyeceğiz” diyerek “Asgari ücrete yakın hakediş alan aile sağlığı çalışanı ebe ve hemşire, yoksulluk sınırında hakediş alan aile hekimleri, Son bir ay içerisinde 197 ve Son bir yıl içerisinde ülkesini terk eden binlerce hekim, sizlerin eseridir.Buradan açık bir şekilde haykırıyoruz. Baskılara boyun eğmeyeceğiz! Günübirlik politikalara alet edilmiş aile hekimliği sistemi, sanrı ve hezeyanlarla idare edilmektedir.Yapılan mevzuat düzenlemesi ile yüzlerce meslektaşımızı kaybettiğimiz bir dönemde, moral ve motivasyonumuz yok edilmiş sözleşme feshi baskısı altında hizmet sunmamız istenmiştir.Aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarına uygulanan bu orantısız ceza ve baskının gerekçesini anlamakta zorlanıyoruz”şeklinde konuştu.

“Taleplerimiz çok net;”diyen Önal “

1-) Etkin bir sağlıkta şiddet yasası ve bu yasaları uygulayan adalet sistemi istiyoruz.

2-)30 Haziran 2021 tarihli ödeme sözleşme yönetmeliğinin geri çekilmesini ya da önerilerimiz doğrultusunda revize edilmesini istiyoruz.

3-)Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları olarak makul bir ödeme, hak ettiğimiz bir emeklilik yaşamı istiyoruz.

4-)Aile sağlığı merkezi gider ödemelerinin, ASM gider artışına paralel olarak artırılmasını istiyoruz.

Giyindiğimiz beyaz önlük gibi alnımız aktır. Asla pes etmeyeceğiz.Taleplerimiz karşılanıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz”dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
161 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
251 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
95 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1432 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
186 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
305 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
589 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
460 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"