Kategoriler

Edirne Haberci

CHP İl Başkanı Pekcanlı gündemi değerlendirdi!

Pekcanlı “yer teslimi için gümrüğe gitmeye gerek yok!"

CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı Ankara dönüşü sonrası gündemi değerlendirdi.

Edirne’de olmadığı süre içerisinde yaşanan ve kamuoyunu yakından ilgilendiren konulara değinen il Başkanı Fevzi Pekcanlı özel bir haber kanalında yayınlanan provokasyon kokan habere ilişkin sorulan soru üzerine açıklama yaptı.

Yağan yağmur sonrası yolda biriken suyun içine ağ atan ve haber kanalında canlı olarak yayınlanan görüntüleri değerlendiren Pekcanlı “Ağ atma haberi ağ haber için yapılmış bir haber. Bende izledim gerçekten çok komik bir haber. Dün akşamda AKP Edirne İl Milletvekili’nin twitter görüntüsünü atmış bir arkadaşım.Çöp, çamur, çukur diye. Edirne’de bu zihniyete Edirne’de alt yapı çalışması yapıldığını anlatamadık. Bu sıkıntılar belli bir süre daha çekileceğini ve daha sonra sağlıklı nezih bir kente ulaşacağımızı hala anlatamadık.Bunlarda bunu her fırsatta söylüyor. Yandaş kanallarda bunların haberini yapıyor. Ama kimse mazotun 10 lirayı geçtiği haberini sokakta röportaj yapıp haber yapmıyor. Çiftçinin ayağına gidip gübre 14-15 liraya dayandı haberini yapamıyorlar. Ben hiç birinin çiftçi, işçi ve asgari ücretin görüşüldüğü dönemde bunların arasına bağımsız gittiklerin görmedim. Bunlar ciddiye alınacak haber değil. Şehirde alt yapı çalışması var. Cumhuriyet tarihinin en büyük projesine imza atıyor belediyemiz. Sıkıntıları hep beraber yaşıyoruz”diyerek öz eleştiride yaptı ve “Çukura arabamız girince bende kızıyorum ama yapabilecek bir şey yok. Büyütülecek bir şey yok. Halkımızın rahatsızlığından dolayı halktan özür diliyoruz”dedi

Ankara temasları ve orada yaşan havayı aktaran İl Başkanı Pekcanlı “3 gündür Ankara’daydım. Genel başkanımızın toplantılarına gittik. Genel başkanımızla çok keyifli bir il başkanları toplantısı yaptık. 6 yıldır il başkanı olarak bugüne kadar katıldığım en umutlu il başkanları toplantısından birisiydi. Burada bize gösterilen verilen gösteriyor ki Millet İttifakı adım adım gidiyor. Hemde öyle böyle değil. 6-7 puan Cumhur İttifakı ile anketlere göre fark var. Çok keyifliyiz”dedi ve erken seçim için ciddi bir çalışma olduğunu ifade etti.

Edirne’de bazı cadde ve sokaklara yaşayan veya vefat eden efsane isimleri vermeye devam edeceklerini bu konu içinde tıpkı Dünya Halter Şampiyonu sporcumuz merhum Naim Süleymanoğlu’nda olduğu gibi dilekçe verdiğini belirten Pekcanlı “Edirne Belediyesi’ne dilekçeyi vermezsem eksiklik görüyorum kendimde. Daha önce Dünya Şampiyonu Naim Süleymanoğlu’yla ilgili bir cadde açılışı için özellikle Balkan Türkleri için caddeye ismi verilmesini istemiştik. Genel başkan yardımcılarımızla açılış yapmıştık. Bugünde Dünya Bilardo Şampiyonu olan sporcumuz Semih Saygıner en son Mısır’da düzenlenen 3 bant Dünya Şampiyonası’nda 7.kez dünya şampiyonu oldu. Bu güzel sporun temsilcisi Semih Saygıner’inde Edirne’de bir cadde yada sokağa ismi verilmesiyle ilgili Edirne Belediyesi’ne dilekçemiz olacak”dedi

Bir gazetecinin Edirne’de Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın kömür dağıtımlarının sıkıntılı olduğunu ve gecikmeler yaşandığı sorusu üzerine “Sosyal devlet bitmiş. Kömür ocaklarından kömürün gelmediği söyleniyor. Bence planlamada sıkıntı var. Aralık ayı gelmiş. Kömür gelmeden yaz mevsimi gelecek. Sayın Valimizin bu konuyla ilgileneceğini takip ediyorum. Bende bu konuyu takibe alacağım. Belki önümüzdeki haftalarla ilgili beklentim var. Sosyal sorumluluk çerçevesiyle kurumların bu konuyla yakından ilgilenmesi için sıkıştıracağım. Kış geldi yazık günah”dedi.

Pazarkule Gümrük sahasının yer teslim töreninin temel atma törenine dönmesini eleştiren Pekcanlı “yer teslimi için gümrüğe gitmeye gerek yok”dedi.

Pekcanlı “Pazarkule’de gümrük sahasının yer teslim İl Genel Meclisi’nde 28 il genel meclis üyesinin kabul oyuyla oldu zaten . İl Özel İdareye ait olan araziyi Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na devretti zaten. Farklı bir tören için gümrüğe gitmeye gerek yok. İnşallah ciddi bir temel atma töreni olur bizde katılırız”şeklinde konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
160 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
251 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
95 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1432 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
186 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
305 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
589 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
460 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"