Kategoriler

Edirne Haberci

Altunhan "ulaşıma zam yapmayacağız!"

Her şeye zam gelirken Altunhan "vatandaşın üzerine yük koymayacağız"dedi.

643’ncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ağası ve Edirneli iş insanı Mustafa Altunhan ülkede yaşanan ekonomik krizin ve akaryakıta gelen zamma rağmen otobüs yolcu fiyatlarında artışa gitmeyeceğini ve vatandaşı belirlenen tarifenin altında taşımaya devam edeceğini belirtti.

Edirne-İstanbul arasında otobüs işletmeciliği yapan Volkan-Metro Turizm ve Avrupa Metro şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunhan gelen zam taleplerinin değerlendirdiklerini ancak insanların bu zor şartlarda özellikle öğrencilerin cebini düşünerek zam talebini geri çevirdiklerini ifade etti.

Edirne- İstanbul arasında 100 TL’ye yolcu taşımacılığı yaptıklarını ve bu şekilde de devaö edeceklerini belirten Altunhan; “Geçen gün İstanbul’dan aradılar, ‘Trakya’da her yere zam oluyor’ dediler. Dedim ki ‘Kesinlikle fiyatlar yükselmeyecek. Bir buçuk yıldan beri biz 100 TL’ye taşıyoruz. 100 TL’den 1 kuruş fazlaya taşımayacağız. İstanbul bölge müdürü ‘karımız azalıyor zor durumda kalırız’ dedi. Ülke zor durumda biz zor durumda kalalım da insanlara bu zamları daha fazla yansıtmayalım dedim”şeklinde konuştu.

Şartların ağırlaştığını ancak vatandaşında yükünün ağır olduğunu belirten Altunhan kendi üzerlerindeki yükü vatandaşın üzerine yüklemeyeceklerini,servis sayısını azaltarak bu zammı geçiştirmeye çalışacaklarını ifade etti.

Bazı fırsatçılar olduğunu ve yapılan zamların insafsızca olduğunu belirten Altunhan “Birde insafsızca zam yapanlar var. 1 lira zam geliyor ama adam bunu fırsat biliyor 5 lira zam yapıyor. Yazıktır, günahtır”dedi.

Trakya’da son otobüsçüler arasında olduğunu ve artan fiyatlar nedeniyle kendini yavaş yavaş piyasadan çekmeyi düşündüğünü belirten Altunhan “bu saatten sonra otobüsçülük yapacak mıyım bilmiyorum.Büyük ihtimal yapamayacağım. Çünkü 1 milyon lira olan bir otobüs şu anda 4 buçuk milyon liraya çıktı. Benim 10 otobüs almam gerekiyor. 10 otobüse 45 milyon lira para bağlanacak gibi değil. Şunu samimiyetle söylüyorum.Otobüsçülük yapmaya gücümüz yetmeyecek. Trakya’da otobüsçülükle ilgili en son kalanlardanız. Elimizdeki stok otobüslerle kaç sene otobüsçülük yaparız elimizdeki otobüsçülerde ihtiyarlayınca onları 3. Sınıf ülkelere satıp bu işten elimizi ayağımızı çekeceğiz gibi görünüyor. Çünkü bu meslek çok pahalı bir meslek oldu. Ben ‘pes’ diyorsam çok otobüsçü böyle tarihe karışacak. Daha önceden Trakya’da 30-40 tane otobüs firması vardı. Hepsi enflasyonlarla, zamlarla yok olup gittiler. Son olarak ben kalmıştım. Direndik direndik ama bu saatten sonra bizde direncimizi yitirdik.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
162 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
251 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
95 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1432 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
186 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
305 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
589 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
460 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"