Kategoriler

Edirne Haberci

Vali Canalp "99.Kurtuluş günü için mesaj yayımladı!"

Barış ve huzur kenti Edirne’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü büyük bir mutluluk ve gururla, hep birlikte kutluyoruz.

Millî Mücadele, aziz milletimizin en zor koşullarda dahi bağımsızlık ve egemenliğinden ödün vermeyeceğini, bir karış vatan toprağı için canını ve kanını esirgemeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiği bir kahramanlık destanıdır. Acılarla ve şehitlerin kanlarıyla yoğrulan bu topraklar, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde TBMM kuvvetlerince teslim alınarak bugünkü sınırlarımıza ulaşılmıştır. Böylece birçok medeniyete ev sahipliği yapan, tarihi şan ve şerefle dolu olan bu kadim kentimiz, 25 Kasım 1922 tarihinde tekrar vatan toprağı yapılmıştır.

Sevinç, onur ve gururla kutladığımız Kurtuluş günlerimiz aynı zamanda; gençlerimize, geleceği görmek için, geçmişi anlamak gerektiğine dair bir şuur vermeye gayret ettiğimiz günlerdir. Yeni nesillerimize tarihimizi tüm gerçekliği ile anlatarak, atalarının ne gibi fedakârlıklarla bu kazanımları elde ettiklerini iyi idrak etmelerini sağlamalıyız. O günlerde vatan müdafaası için birleşen yüreklerimiz, bugün de aynı sevdayla, aynı ruhla, aynı inanç ve kararlılıkla, Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi yüceltmek için çarpmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kutsal vatan topraklarımızın her bir karışı için göğsünü siper eden tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anarken, tüm Edirneli hemşerilerimin Kurtuluş Bayramını kutluyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
160 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
249 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
94 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1432 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
186 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
305 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
589 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
459 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"