Kategoriler

Edirne Haberci

Kamyonculara tahliye şoku!

Yer göstermezlerse nerede faaliyet gösterecekler?

Edirneli kamyoncular Devlet Demir Yolları tarafından kendilerine gönderilen tahliye yazısı ile ne yapacaklarını şaşırdılar.Gelen karar ile elleri kolları bağlanan kamyoncular karar kara düşünmeye başlarken yetkilerin çözüm üretmekten ziyade sorularını cevapsız bırakması kendilerini adeta çaresizlik içinde bıraktı.

20 yıldır İstasyon mahallesi Olin yağ sanayi arka kısmındaki Milli Emlak’a ait 7 dönümlük alan üzerinde faaliyet gösteren 103 nolu Taşıyıcılar Kooperatifi 12 gün sonra yaşayacakları tahliye ile karşı karşıya ve çaresiz kaldılar.

Alan üzerinde yapılan sözleşme ile kiracı olarak faaliyet gösterdiklerini,ancak Milli Emlak ile Demir Yolları arasında yapılan bir anlaşma ile arazinin Devlet Demir Yollarına devrinin 2020 Mart ayı’nda yapıldığını aktaran Kooperatif Başkanı Ahmet Erginler, “12 gün sonra süremiz doluyor ve çıkmamızı istiyorlar”diyerek yaşanan süreci anlattı.Büyük bir mağduriyet yaşadıklarını ve bundan Edirne halkının da ilerleyen günlerde soruna çözüm bulunmazsa etkileneceğini söyleyen Ahmet Erginler “geçen senenin 3’ncü ayında Milli Emlak’ın yeri Devlet Demir Yolları’na geçmiş. Devlet Demir Yolları’yla yazışmalar oldu. ‘Bize buradan hemen çıkın.’ Diye evrak geldi. Tabi ki çıkacağız. Ama nereye çıkacağımızı bilmiyoruz. Bu konuyla ilgili Sayın Belediye Başkanımız ve Valimizle görüştük. Durumu izah ettik. Vali Bey’ de, Belediye Başkanımız da ‘Hemen yer bulacağız.’ dediler. Fakat her hangi bir gelişme yok. Bizim de aşağı yukarı 10-12 günümüz kaldı, buradan çıkmak için”dedi.

30 üyesi bulunan ve 60-65 kadar kamyonun güvenli alan olarak kullandıkları park alanından çıkmak zorunda kalacaklarını belirten Erginler “burada tırcı arkadaşlarımız var. Büyük firmalarda çalışan tırcı arkadaşlarımız var. Dışarıdan gelen kamyoncu arkadaşlarımız var. Onlar buraya araçlarını çekiyorlar. Biz yer bulamıyoruz. 10-12 gün sonra araçlarımızı şehrin içine çekmek zorunda kalacağız. O zaman bize ceza yazma durumları başlayacak. Araçlar yüklü, güvenlik sıkıntıları olacak. Hırsızlık problemleri olacak. Bu konuda sayın valimiz ve belediye başkanımdan destek bekliyoruz. Kamyoncu esnafına yardım bekliyoruz”diyerek şehir içinde evlerin önüne kamyonların çekilmeye başlaması ile yaşanacak mağduriyetler sıraladı. “Düşünün bir kamyon veya tırı sizin sokağınıza çektim. Sizin evinizin karşısına çektim. Sabahleyin ben bunun marşına bastığım zaman o arabanın havaları 20 dakikada doluyor. 20 dakika orada hep kamyon sesi. Siz onu dinleyeceksiniz. Mahallede, sokakta oynayan çocuklar, kocaman tır yani büyük facialara yol açabilir. Mutlaka açar. Biz bunları daha önce yaşamıştık. Yer gösterilmezse Edirne halkına büyük sıkıntı yaratacak”dedi.

Arsanın devri ile kira karmaşası yaşandığını aylık bin TL gibi alınan rakam sonrasında devlet Demir Yollarının 2020 Mart ayı itibari ile kendilerinden toplam 250 bin TL talep ettiklerini belirten 103 Nolu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Ahmet Erginler “Biz buraya ilk başladığımızda bin TL civarında kira ödüyorduk. Burası yaklaşık 5-6 sene önce Devlet Demir Yollarıyla Hızlı Tren projesinden dolayı, Milli Emlak arasında gitti-geldi. En sonunda Devlet Demir yollarına düştü. 2020’nin 3’ncü ayından itibaren Devlet Demir Yolları’na geçiyor. O günkü tarih ile bugünkü tarih arasında aşağı-yukarı bize 250 bin TL para istiyorlar. Zaten kamyoncu esnafı sıkıntıda, günlük yaşayan insanlarız biz. Bu 250 bin lirayı nasıl vereceğiz, oraya onu da bilmiyorum”dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Edirne
591 Kez Görüntülendi.
ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"
Edirne
161 Kez Görüntülendi.
Trakya Birlik 2022/2023 İş yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Edirne
251 Kez Görüntülendi.
İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"
Edirne
95 Kez Görüntülendi.
Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi bir an önce toplanmalı!”
Edirne
662 Kez Görüntülendi.
Amatör denizciler Tuzladan ve ekibi ile devam kararı aldı!
Edirne
1432 Kez Görüntülendi.
Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!
Edirne
186 Kez Görüntülendi.
Suiçmez sanayicilere seslendi!
Edirne
305 Kez Görüntülendi.
Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"
Edirne
589 Kez Görüntülendi.
Ambulans şoförlüğünden TIR şoförlüğüne!
Edirne
460 Kez Görüntülendi.
Ecz.Ciravoğlu "Edirne'nin üzerindeki tozu kaldırmaya geliyoruz"